Dainininkė Justė Starinskaitė: jei mano draugas būtų neištikimas, neskubėčiau jo teisti

Saulės kliošovokalistė Justė Starinskaitė būdama jauna ir nepriklausoma jaučiasi taip, lyg visas pasaulis būtų jai po kojomis, ir svajoja išvykti pagyventi į svečias šalis.

O kol kuria muziką mūsų šaliai, klausiu jos apie tai, kokios moterys ją įkvepia, kaip reaguoja į replikas apie liekną kūno sudėjimą, kokią mato savo ateitį.

Juste, kaip pavadintumėte šį savo gyvenimo etapą? Kokiomis nuotaikomis ir patyrimais gyvenate?

Laikotarpis, kuriuo gyvenu, pakankamai ramus...Turiu daug laiko, kuris priklauso man. Savaitgaliais koncertuoju, su grupe keliaujame po visą Lietuvą. Savaitės bėgyje būnu studijoje, darau kažką, kas susiję arba su buvusiais, arba su ateinančiais pasirodymais. Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams vis dažniau išvykstu į gamtą pailsėti, paklausyti paukštelių ir jų miško istorijų.

A. Skulskytės nuotr.

Kaip manote, ką būdama 90-ies prisiminsite iš to, kuo dabar gyvenate?

Tikiuosi, kad džaugsiuosi tuo, kad dariau tai, ką noriu daryti. Kad visad stengiausi būti geru žmogumi.

Kas jums teikia daugiausiai malonumo?

Žinau, kad didelis laimės jausmas mane aplanko dainuojant. Jaučiuosi labai laiminga būdama ant scenos, matydama dainuojančius, besišypsančius žmones.

Jaučiuosi laiminga padariusi kažką gero kitiems, kažką naujo patyrusi ar išmokusi.

Esate liekna. Numanau, kad sulaukiate replikų, jog daugiau valgytumėt. Ką atsakote tokiems patarimų dalintojams ir ar tai neerzina?

Na, jei nuoširdžiai, pavalgyti man siūlo bene kas antras žmogus, su kuriuo susipažįstu. Buvo metas, kada nekreipiau dėmesio, buvo metas, kada pradėjo erzinti, kartais net kelti pyktį – galvodavau: „Kam tie komentarai? Kodėl stambesniems nesako: „Gal tu jau nebevalgyk?“ Dabar tiesiog nebekreipiu dėmesio ir pagiriu pašnekovus už „originalius“ pastebėjimus, mintis ir pasiūlymus (juokiasi).

Ar skiriate dėmesio mitybai? Gaminate namie? Sportuojate?

Buvo metas, kada galėjau valgyti viską, t.y., visiškai nežiūrėti, ką dedu į burną. Bet tie laikai praėjo. Paskutiniaisiais metais pradėjau pastebėti, kaip smarkiai maistas veikia mano bendrą savijautą. Jei suvalgau blogesnio maisto, iškart ir jaučiuosi prastai. Mano organizmas darosi vis jautresnis, pats pradeda reikalauti gerų ir kokybiškų produktų. Visiškai atisakiau pieno gaminių, greitų užkandžių, riebių patieklų. Renkuosi žalią, kokybišką maistą.

Vis dažniaus ir dažniau gaminu namuose, nes tuomet tiksliai žinau, kokius produktus naudoju ir kaip dėka jų jausiuosi artimiausias kelias valandas. Visą tai darau dėl savo savijautos. Ne dėl svorio ar figūros.

G. Bernotaitės nuotr.

Ar sportuoju? Taip, stengiuosi, bet ne visada pavyksta išlaikyti nuoseklumą. Vis pradedu, sustoju, vėl grįžtu… Esu reguliariai nuklystanti sportininkė (juokiasi).

Kas jums savyje labiausiai patinka?

Manau, nuoširdumas. Visuomet elgiuosi taip, kaip jaučiu. Bendrauju su tais žmonėmis, kurie man įdomūs, nepaisant jų socialinio statuso ar pasiekimų. Nieko neslepiu, neveidmainiauju, nesistengiu įtikti.

Kiek dėmesio skirtiate aprangai? Kokius drabužius mėgstate?

Kasdieną, matyt, laiko aprangai skiriu labai nedaug. Šiokiadieniais rengiuosi gan paprastai, teikiu pirmenybę patogumui. Mėgstu lengvai pasidažyti, apsivelku džemperį, sportbačius ir lekiu į studiją.

Daugiau laiko ir pastangų skiriu, kai artėja didesnis renginys ar pasirodymas. Mėgstu ieškoti sceninių rūbų internetinėse parduotuvėse ar prekybos centuose, retkarčiais, kai nieko nerandu, keliauju į padėvėtų rūbų parduotuves. Tačiau ne taip dažnai ir ne taip paprastai randu, kas patinka.

Savaitgaliais taip pat ekspermentuoju, drąsiau ir ryškiau rengiuosi nei paprastomis dienomis.

Kas jums svarbu kuriant romantinius santykius? Ant ko statote jų pamatus?

Manau, svarbiausia yra pasitikėjimas ir vienas kito supratimas. Jei mano draugas man būtų neištikimas, neskubėčiau jo teisti, manau, stengčiausi išsiaiškinti, kodėl tai nutiko, ir prieiti bendrų išvadų. Nesivadovauju tik emocijomis.

Kitiems neištikimybė – neatleistinas poelgis. Kaip manote, kas formavo tokį jūsų požiūrį ir kaip mokate nesivadovauti vien emocijomis?

Su savo draugu Tadu kartu esame beveik 5 metus. Tačiau buvo metas, kai turėjau ne tokius laimingus santykius, kokius turiu dabar. To laikotarpio dėka išmokau būti kantri, supratinga, kartais į situacijas pažiūrėti ne tik savo akimis, bet ir kito žmogaus. Tad manau, kad asmuo, apimtas emocijų, niekada nepasiekia savo arba nepriima teisingų sprendimų. Dažniausiai praėjus kažkiek laiko gailisi dėl to, ką pasakė ar ką padarė. Bent jau mano patirtis tokia.

Todėl stengiuosi ramiau reaguoti į įvykius, valdyti emocijas mąstyti protu. Ne visada pavyksta, ne visada lengva, bet mokausi būti protinga.

Kokios moterys jus įkvepia?

Mane ikvepia įdomios, drąsios, savimi pasitikinčios, turinčios skonį ir kažką sugebančios moterys.

Kiek pati jaučiatės moteriška ir kaip suvokiate moteriškumą?

Jaučiuosi moteriška. Visų pirmiausia todėl, kad man patinka būti moterimi. Esu pažeidžiama ir nebijau to pripažinti. Man nesvetimas švelnumas, kuklumas ir supratingumas. Visos šios savybės, mano nuomone, priklauso moteriškai moteriai.

J. Tichonovo nuotr.

Su moterimis ar su vyrais geriau randate bendrą kalbą?

Man labiau patinka bendrauti su vaikinais. Su jais viskas paprasta, jie niekada nekuria intrigų, nepriverčia jaustis kalta arba už juos atsakinga. Bendraudama su vaikinais jaučiuosi laisvesnė.
Su merginomis irgi smagu. Tik kitaip. Gera sulaukti moteriško palaikymo tose srityse, kurių vaikinai niekad nesupranta. Pasidalinti patirtimis grožio, mados, santykių temomis.

Jeigu ne muzika, tai kokiu keliu dar eitumėt?

Dažnai apie tai pagalvoju, bet vis nežinau atsakymo. Manau, galėčiau tapti bet kuo. Sugebėčiau išmokti viską, nežinau tik, kas atneštų tiek džiaugsmo, kiek dabartinis mano gyvenimo kelias.

Ką norėtumėte padaryti, bet nedrįstate?

Norėčiau išvykti į tolimą kelionę. Viena. Norėčiau geriau pažinti save, savo norus, išlipti iš komforto zonos ir pagyventi kiek kitaip.

Jeigu nebūtų jokių stabdžių, absoliučiai jokių apribojimų, tai ką veiktumėt, ką darytumėt?

Regis, daugmaž tą patį... Kurčiau muziką, plėsčiau savo pasaulio, žmonių pažinimą. Jei turėčiau daug pinigų, įsigyčiau namus skirtinguose pasaulio kampeliuose. Užsiimčiau kuo įvairesne veikla.

G. Bernotaitės nuotr.

Ar jau suplanavote šią vasarą? Kokių iššūkių jai numatėte?

Šią vasarą džiaugsiuosi mažais malonumais. Daugiau laiko praleisiu gamtoje arba studijoje, tikiuosi, kad sukursiu kažką gražaus, gal aplankysiu vieną kitą festivalį...

O savo tolimesnę ateitį kaip įsivaizduojate?

Nebėgsiu nuo savęs, kursiu muziką, koncertuosiu. Galbūt išvyksiu pagyventi svetur, kol esu jauna ir nepriklausoma, visas pasaulis mano. Turiu tai išnaudoti. Vėliau, matyt, – vaikai, šeima…

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis