5 būdai, kuriais princas Harry ir Meghan Markle per savo vestuves pagerbė princesę Dianą

Princo Harry ir Meghan Markle vestuvės į istoriją įeis kaip viena didžiausių šio dešimtmečio karališkųjų švenčių. Nieko keisto, kad svarbiausią savo gyvenimo dieną princas rado ne vieną būdą paminėti savo velionės mamos atminimą.

Apie širdžių princese vadinamą princesę Dianą jos jaunėlis sūnus Harry’is galvojo netgi besiruošdamas savo vestuvėms. Tai jis paminėjo duodamas interviu, vykusiame po oficialaus sužadėtuvių paskelbimo. Princas pabrėžė tikintis, kad Meghan bei Diana būtų tapusios geromis draugėmis.


Princesė Diana ir princas Harry'is 1992-aisiais, Vida Press nuotr.

„Jos būtų tapusios artimomis draugėmis, tuo net neabejoju, manau, ji dėl manęs būtų labai laiminga, tiesiog šokinėtų iš laimės,” – sakė Harry’is. „Tokiomis dienomis labiausiai pasiilgstu jos ir galimybės pasidalinti tokiomis džiugiomis naujienomis. Bet žinote, kalbant apie žiedą ir visas naujienas, esu tikras, kad ji...”

„Ji su mumis,” – pabaigė Meghan.


Princesė Diana ir princas Harry'is 1987-aisiais, Vida Press nuotr.

Neabejotina, kad princesės Dianos dvasia buvo jaučiama ceremonijos metu. Štai penki būdai, kuriais princas Harry’is ir M. Markle ceremonijos metu ją pagerbė.

1. Šventėje dalyvavo Dianos šeimos nariai, o jos sesuo skaitė ištrauką iš Šventojo Rašto

Apie tai, kad princesės Dianos broils bei seserys dalyvaus vestuvėse buvo pranešta iš anksto.

„Velso princesės Dianos brolis ir seserys dalyvaus vestuvėse, o ledi Jane Fellowes skaitys ištrauką. Princas Harry ir panelė Markle jaučiasi pagerbti, kad ledi Jane atstovaus savo šeimą ir padės švęsti vėlionės princesės Dianos atminimą jų vestuvių dieną,” – buvo skelbiama karališkųjų rūmų išplatintame pranešime.

2. Dekoracijoms naudotos mėgstamiausios Dianos gėlės

Floristikos dizainerė Philippa Craddock sukūrė unikalius bažnyčios papuošimus, naudodama mėgstamiausias princesės Dianos gėles – baltąsias sodo rožes.


Vida Press nuotr.

„Procesas buvo pilnas bendradarbiavimo, lengvas, kūrybingas ir smagus. Rezultatas atspindės juos kaip porą, to aš visuomet siekiu savo darbu, tuo pačiu metu įsitikindama, kad augalai, kuriuos naudoju yra surinkti lokaliai, laikantis sezoniškumo ir tvarumo principų,” – floristė pasakojo spaudos pranešime.


Vida Press nuotr.

Beje, tokį gėlių pasirinkimą jau anksčiau buvo išpranašavęs buvęs princesės Dianos vyresnysis liokajus: „Galime lažintis, kad Meghan puokštėje bus baltų rožių bei bijūnų, nes tai buvo princesės Dianos mėgstamiausios gėlės. Šie motyvai bus naudojami ceremonijos metus ir taip palaikys Dianos dvasią gyvą.”

3. Sužadėtuvių žiede yra Dianos brangakmenių

Princesės Dianos atminimas buvo pagerbtas dar prieš prasidedant vestuvėms. Sužadėtuvių žiedas, kurį Harry’is įteikė Meghan buvo sukurtas aktyviai dalyvaujant pačiam princui, o šalia žiedo centre esančio brangakmenio iš abiejų pusių buvo pridėta po deimantą, priklausiusį jo mamai.


Meghan Markle sužadėtuvių žiedas, Vida Press nuotr.

„Maži iš abiejų pusių matomi deimantai yra iš mano mamos juvelyrikos kolekcijos, jie leidžia žinoti, kad ji su mumis bus visos šios beprotiškos kelionės kartu metu,” – interviu metu pasakojo princas.

4. Į vestuves buvo pakviesta 15-metė mergina, tęsianti princesės Dianos pradėtą darbą

Faith Dickinson yra 15-metė Kanados studentė, kuri buvo viena iš laimingųjų, gavusių galimybę sudalyvauti karališkosiose vestuvėse. Pakvietimą ji gavo dėl savo aktyvios veiklos labdaringoje organizacijoje „Cuddles for Cancer”. Beje, už tai pernai metais jai buvo įteiktas Dianos vardo apdovanojimas.

5. Vakarinei šventės daliai Meghan mūvėjo akvamarino žiedą iš Dianos kolekcijos

Kai mados namų „Givenchy” suknelę pakeitė kiek kuklesniu „Stella McCartney” drabužiu, Sasekso kunigaikštienė pridėjo ir ypatingą juvelyrinį dirbinį – princesės Dianos akvamarino žiedą, kurį ji mūvėjo 1997-aisiais „Christie’s” aukcione.


Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis