Edmundas Jakilaitis: įspėjau žmoną dėl vieno dalyko

Nepatogius ir aštrius klausimus kas dieną tv laidoje užduodantis žurnalistas Edmundas Jakilaitis neslepia, kad jam yra tekę sulaukti ir grasinimų.

„Man buvo 21-eri metai, ir po mano reportažo atsistatydino susisiekimo ministras. Man tai buvo šokas. Aš naktį eidavau vaikščioti po savo mikrorajoną, nes negalėjau suvokti šitos žodžio galios, kas tai yra. Būdavo nemiegodavau ir po kelias naktis, nes tai buvo didelis stresas. Negalėjau suvokti tokio dalyko, kad tu paklausinėjai kažko, kažką ištraukei, sužinojai, padarei reportažą, pateikei visuomenei ir po jo atsistatydina ministras”, – apie atėjusį suvokimą, kokia yra tikroji žiniasklaidos galia, prisimena vienas žinomiausių Lietuvos žurnalistų Edmundas Jakilaitis.

Nepatogius ir aštrius klausimus kas dieną LRT laidoje „Dėmesio centre” užduodantis žurnalistas neslepia, kad jam yra tekę sulaukti ir grasinimų: „Tiesą pasakius, man tik keletą kartų gyvenime taip aiškiai yra pagrasinę. Tai nėra labai dažnas atvejis. Viename mieste vienas aukštas pareigas užimantis asmuo man pasakė: tu iš šito miesto neišvažiuosi. Bet, pasirodo, – išvažiavau. Tai tie pirmi susilietimai su žodžio galia įspūdingi, o po to pripranti. O dabar tai kad ir britvom lytų, miegu ramiausiai, gyvenu linksmiausiai.”

Pernai išrinktas vienu įtakingiausių Lietuvos žmonių, E. Jakilaitis tik numoja ranka ir prisimena karjeros pradžią: „Kai įsikėlėme į šiuos namus, kai bankas nedavė kredito, skolinomės iš draugų, ėmėme vartojimo kreditus baldams, ir, pamenu, sumokam viską ir mėnesiui lieka 170 litų šeimai. Bet aš įspėjau žmoną dėl vieno dalyko – aš tikrai negaišiu savo gyvenimo vien dėl to, kad uždirbčiau kuo daugiau pinigų. Tai nėra mane motyvuojantis dalykas, pinigų turėjimas nebus mano veiklos tikslas. O tų rinkimų aš nesureikšminu, ir jie man, tiesą pasakius, juokingi. Man atrodo, kad tie visi rinkimai yra nieko verti, nes žmonės neskiria žinomumo nuo įtakos. Taip, renkant žurnalistą, gal daugeliui ir šauna į galvą Jakilaičio pavardė, bet žinomumas tiesiog yra mano darbo dalis.”

E. Jakilaičio ir dar dviejų tą pačią dieną gimusių žmonių gyvenimo istorijos – jau šį vakarą, 19:30 val. dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ per LRT televiziją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis