Aktorė Eglė Mikulionytė: teatre nugyvename daug skirtingų gyvenimų

Fotosesijoje premjeros “Trys super žvaigždės“ aktorės tapo sunkiai atpažįstamomis.

Kovo mėnesį teatro komedijų gerbėjai turės ką aptarinėti – publikai bus pristatytas naujas režisieriaus Ramūno Cicėno darbas “Trys super žvaigždės”.

Tai, anot premjeros kūrėjų, itin nuotaikingas vaidinimas su visiems puikiai pažįstamomis teatro, kino, TV žvaigždėmis – Rimante Valiukaite, Vitalija Mockevičiūte, Egle Mikulionyte ir Mariumi Repšiu.

Marius Repšys
Marius Repšys
Organizatorių nuotr.

“Subūrėme itin stiprią komandą, kuria tikrai galima didžiuotis. Jai nėra ko “prikišti”, - juokdamasis sakė “Trys super žvaigždės” režisierius. R. Cicėnas, besiruošdamas spektaklio kelionei po Lietuvą, repeticijose ne tik priima kūrybinius sprendimus, bet ir yra pjesės „Trys nacionalinės draugės” autorius.

“Jau kurį laiką su kolegomis kalbėjome, kad teatro užkulisiuose netrūksta smagių istorijų. Ieškojome kūrinio, kuriuo tikėjomės jas atskleisti scenoje. Tačiau po kurio laiko buvo priimtas sprendimas publikai papasakoti būtent mūsų šalies aktorių patirtį, todėl mano parašytoje pjesėje gausu ne tik išgalvotų, bet realių istorijų, nutikusių ne kažkur, o arti visų mūsų”, - patikino pašnekovas.

Ruošiantis premjerai gerai žinomos aktorės sudalyvavo ir fotosesijoje. Pakako smulkmenos – spalvotų perukų, kad daugelis jų taptų tiesiog sunkiai atpažįstamomis.

“Perukų mano gyvenime buvo begalės! Galbūt todėl su neįprastu vaizdu veidrodyje man nebuvo sunku susidraugauti“, - patikino R. Valiukaitė.

Rimantė Valiukaitė
Rimantė Valiukaitė
Organizatorių nuotr.

Prieš kelis dešimtmečius, anot pašnekovės, aktorius scenoje būdavo itin sunku identifikuoti, nes jų išvaizda teatro grimo dėka tikrai tapdavo kitokia – keisdavosi ne tik plaukų spalva, bet veido bruožai ar nosių dydžiai.

„Dabar ne viename spektaklyje vaidiname tokie, kokie iš tikrųjų esame. O kaip labiau patinka man? Matyti aktorių pasikeitusį. Tai lengviau save pamiršti, tapti tuo personažu, kurį įkūniji scenoje. Teatro grimas dabar retai kur naudojamas, bet, kadangi viskas sukasi tarsi ratu, šios mados vėl gali grįžti su trenksmu“, - kalbėjo R. Valiukaitė.

Rimantė Valiukaitė
Rimantė Valiukaitė
Organizatorių nuotr.

Aktorės E. Mikulionytės teigimu, teatre nugyvenama daug skirtingų gyvenimų ir patiriama tiek pat išvaizdos bei stiliaus pokyčių.

Ji prieš maždaug dešimtmetį išgyveno didžiausius asmeninius pokyčius ne scenoje, o realiame gyvenime. Tuomet, leisdama laiką su drauge, ji pasiguodė, kad sunku prižiūrėti ilgus plaukus. Po ilgokos diskusijos priimtas sprendimas – „ežiuko“ šukuosena didelių rūpesčių nekels.

„Nors tuomet, kai namuose pasidarėme kirpyklą ir man kirpo plaukus, buvo labai juokinga, tačiau su tokiu savo vaizdu taip ir nesusitaikiau. Teko kantriai laukti, kol plaukai užaugs“, - sakė Mikulionytė.

Aktorė Vitalija Mockevičiūtė jau gana ilgą laiką yra nebe briunetė, o blondinė.

Vitalija Mockevičiūtė
Vitalija Mockevičiūtė
Organizatorių nuotr.

„Niekas manęs tamsiaplaukės jau nebeprisimena. Tik nuotraukose save tokią pamatau. Ir tuometinis vaizdas man mielesnis“, - tvirtino pašnekovė.
Ji su šypsena pasakojo dabar esanti švelnesnių bruožų, geresnė.

„Ir tai susiję būtent su plaukų spalva!“, - sakė aktorė.

Jaunystėje ji plaukus buvo nusidažiusi mėlyno juodumo spalva. Tuomet su pokyčiais jai susitaikyti taip ir nepavyko, todėl po mėnesio, kai dažai ėmė blukti, taip pat nebeeksperimentavo.

„Aktoriaus gyvenime nutinka visokių istorijų. Premjeroje bent dalį jų, pačių linksmiausių, susijusių su teatro užkulisiais, žiūrovams atskleisime“, - sakė „Trys super žvaigždės“ kūrybinės komandos atstovai.

Premjeroje pasakojama apie tris aktores, kurios visą gyvenimą dalinasi viena grimerine, bei vaidina vienoje scenoje. Jos visada viena kitą palaiko, šventes švenčia kartu, bėdoje taip pat kartu, o aplinkiniai jas pavadina „trimis muškietininkėmis”.

Nuo studijų laikų jos paslapčiomis svajoja sukurti grupę ir nustebinti savo neeiliniu talentu visą Lietuvą, bet vis neatranda tinkamo momento pradėti tai įgyvendinti.

Organizatorių nuotr.

Tačiau šiandien ypatinga diena! Pasigirsta telefono skambutis, kuris praneša, kad tarp „trijų muškietininių” yra ta, kuri šiais metais taps GERIAUSIA KINO AKTORE. Deja, tik viena!

Atvažiuoja operatorius imti interviu. Scenoje netikėtai atsiranda muzikos instrumentai, o dar vienos iš Jų vakare laukia svarbiausia gyvenimo premjera.

Intrigos, pavydas, tikros ašaros, dar nuoširdesnis juokas ir scenoje skambanti gyvai atliekama muzika. Ar šį ypatinga diena nesugriaus aktorių draugystės? Atsakymai jau greitai super komedijoje „Trys super žvaigždės”, kurios premjera - kovo 9 d.

Marius Repšys
Marius Repšys
Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis