Vėlyva motinystė? Kodėl gi ne – žvaigždės, susilaukusios vaikų po 40-ies

Šiuolaikinės moters gyvenime nuolat iškyla pasirinkimo dilemos. Karjera ir šeima konkuruoja dėl pirmaplanio vaidmens. Vis dėlto daugelis moterų nemato problemų planuodamos savo gyvenimą: sukūrusios sėkmingą karjerą pasineria į vėlyvą motinystę.

Spaudoje vis dažniau pasirodo pranešimai apie Holivudo žvaigždes, kurios pačiame jėgų žydėjime, o tiksliau, įžengusios į penktą dešimtmetį, susilaukia atžalų ir mėgaujasi jaunų mamyčių statusų. Ne paslaptis, kad motinystė suteikia jaunystės ir šios moterys, nepaisant savo amžiaus, ima švytėti ir atrodo jauniau nei iki tol. Laimės hormonai, matyt, daro savo.

Janet Jackson

AP / Scanpix

Ši muzikos žvaigždė ilgai negalėjo susilaukti vaikų. Karjera klostėsi puikiai, tuo tarpu asmeniniai santykiai – ne taip sėkmingai. Praėjo nemažai laiko, kol daininkė sutiko vyrą, su kuriuo likimas lėmė susilaukti atžalos. Tai nutiko, kuomet moteriai buvo jau 50 metų. Šių metų pradžioje moteris pagimdė sveiką sūnų – Eissą Al Maną. Kūdikio tėvas yra Kataro verslininkas Wissam Al Mana, su kuriuo Janet susituokė 2012-aisiais. Šiuo metu pora jau pasuko skirtingais keliais.

Kelly Preston

Reuters / Scanpix

Johno Travoltos žmonai aktorei Kelly Preston žinia apie nėštumą buvo labai netikėta. Moteriai tuomet buvo 48-eri ir šeima vis dar išgyveno dėl netikėtai mirusio jų 16-mečio sūnaus Jetto. Praėjus vos metams po tragedijos Kelly pagimdė sveiką sūnų Benjaminą. Tai buvo lyg savotiškas atpildas. „Susilaukti vaiko tokiame amžiuje – nuostabi ir nepakartojama patirtis“, – atviravo moteris.

Beverly D‘Angelo

Vida Press

2000-aisiais metais ši aktorė turėjo romaną su aktoriumi Al‘u Pacino. Šios meilės vaisius moteris „skynė“ sulaukusi 49-erių metų. 2001-aisiais ji susilaukė savo pirmagimių dvynių Antono ir Olivijos. Santykiai su garsiuoju aktoriumi nutrūko. Nors pats nėštumas brandžiai mamai kėlė daug nerimo, viskas praėjo puikiai.

Geena Davis

Reuters / Scanpix

Oskaro laureatė pirmosios dukters Alizeh susilaukė būdama 46-erių. Tai buvo nemenkas išbandymas, tačiau dar didesniu siurprizu tapo antras nėštumas vos po poros metų. Aktorė sužinojo, jog laukiasi dvynių ir netrukus tapo laimingų dvynių Kiano ir Kaiiso mama. Kaip teigė pati aktorė, nėštumai ir gimdymai nebuvo sunkūs, daug sudėtingiau tokiame amžiuje buvo auginti kone pamečiui gimusius vaikus.

Susan Sarandon

AP / Scanpix

Vėlyvas nėštumas nustebino ir Holivudo aktorę Susan Sarandon. Tiesa, ir savo pirmagimės dukters Evos moteris susilaukė gana vėlai – būdama 39-erių. Tačiau sulaukus 42 metų į jos ir tuometinio partnerio Timo Robinso gyvenima pasibeldė sūnus Jackas. O po trejų metų pora susilaukė dar vieno sūnaus – Mileso. „Buvau labai nustebusi, jog pastojau, tačiau negalėjau ignoruoti šio fakto. Tad priėmiau jį ir tai tapo fantastiška patirtimi“, – teigia aktorė.

Halle Berry

Reuters / Scanpix

Ši Oskaro apdovanojimą pelniusi aktorė pirmą kartą mama tapo būdama 41-erių. Halle drauge su tuometiniu partneriu Gabrieliu Aubry susilaukė dukros Nahlos. Vėliau moteriai teko išgyventi komplikuotas skyrybas ir ginti teisę auginti dukrą. Po kiek laiko aktorės gyvenime pasirodė kitas vyras – gražuolis prancūzų aktorius Olivier Martinezas. Iš šios meilės gimė antrasis Halle kūdikis – sūnus Maceo. Jai tuomet buvo 47-eri.

Gwen Stafani

Vida Press

Trečiojo sūnaus Apollo Bowie Flynno daininkė susilaukė būdama 44 metų. Tuo metu moteris kaip tik buvo nusprendusi skirti daugiau dėmesio karjerai. Tad žinia apie nėštumą labai nustebino ir smarkiai pakoregavo gyvenimo planus. Moteris prisipažino, kad ši patirtis jai suteikė vidinės ramybės pojūtį ir tuo pačiu tapo tikru energijos pliūpsniu.

Selma Hayek

AP / Scanpix

Pirmagimės dukters Valentinos aktorė susilaukė būdama 40-ties. „Buvo pats laikas. Būdama 40-ties esu gerokai brandesnė asmenybė nei 30-ties. Mano dukra gavo geresnę mamą pasirinkdama gimti būtent tokiu metu“, – teigė Selma.

Kim Besinger

Vida Press

Savo vienturtės dukters Ireland aktorė susilaukė su tuometiniu sutuoktiniu aktoriumi Alecu Baldwinu. Moteriai tuomet buvo 41-eri. Vėliau pora išgyveno skausmingas skyrybas ir Kim nusprendė apsupti savo dukrą ypatingu dėmesiu. „Norėjau, kad ji augtų laiminga ir turėtų ypatingą vaikystę. Leidau jai kviestis draugus į namus, paišyti ant sienų, laikyti įvairių naminių gyvūnėlių. Norėjau, kad ji augtų laisva ir laiminga“, – atviravo aktorė.

Helen Hunt

Reuters / Scanpix

Susilaukti kūdikio sulaukus 40-ties tapo nelengvu uždaviniu ir šiai aktorei. Jiems su sutuoktiniu tai tapo tikru iššūkiu ir teko patirti ne vieną nesėkmę. Galų gale, pora nusprendė, kad jei nepasiseks dar kartą – jie įsivaikins mažylį iš vaikų namų. Tačiau likimas nusišypsojo ir būdama 40-ties Helen pagimdė sveiką dukrytę Makeną Lei.

Nicole Kidman

AFP / Scanpix

Aktorei nepavyko susilaukti palikuonių santuokoje su buvusiu sutuoktiniu Tomu Cruse‘u. Po ilgų bandymų pora įsivaikino berniuką ir mergaitę. Sklido gandai, kad išgyvendama skyrybas Nicole patyrė persileidimą. Neilgai trukus likimas apdovanojo aktorę nauju mylimuoju, kantri muzikos atlikėju Keithu Urbanu, su kuriuo, būdama 40-ties, aktorė susilaukė pirmosios dukters Sunday. Tiesa antrą kartą pastoti moteriai nepavyko, ir kita dukra Faith gimė su surogatinės motinos pagalba. Tačiau moteris nepraranda vilties ir kas mėnesį tikisi sužinoti, jog yra nėščia: „Esu pasiruošusi gimdyti dar kartą. Mano senelė paskutinio vaiko susilaukė būdama 49-erių. Manau, tai mano genuose“.

Mariah Carrey

AFP / Scanpix

Tuo tarpu ši muzikos žvaigždė, 42-ejų metų pagimdžiusi savo pirmagimius dvynius Moroccan ir Monroe, teigia, kad tai bus jos vieninteliai vaikai. Moteris tiesiog dievina savo atžalas ir baiminasi, kad šie bus nuskriausi ir pavydės, jei jų gyvenime atsiras dar vienas brolis ar sesuo. Kaip teigia dainininkė, jie pavydi, net kai glosto šeimos augintinį šunį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis