Brangiausios visų laikų skyrybos

Skyrybos jokiam žmogui nėra malonus procesas. Nespėjus susitaikyti, kad santykiai nutrūko, tenka dalintis vaikus, namus ir turtą. O kas nutinka, kai vienas sutuoktinių – pasakiškai turtingas žmogus? Tuomet nepavyksta išvengti nei ilgų teismo procesų, nei viešumo.

Neseniai paviešinta žinia apie rusų oligarcho Roman’o Abramovich’iaus ir meno žinovės, verslininkės Dasha’os Zhukova’os dešimtmetį trukusios santuokos griūtį pakurstė kalbas apie tai, kad galime sulaukti brangiausių visų laikų skyrybų, galimai sieksiančių ne vieną milijardą dolerių. Kol kas nežinoma, ar pora legaliai apsaugojo savo turtą prieš tuoktuves, greičiausiai tai ir bus vienas pagrindinių veiksnių, nulemsiančių turto dalybas.

Nieko keisto, kad turtingieji vis dažniau kartu su sužadėtuvių žiedu įteikia ir vedybinę sutartį – nutrūkę santykiai jiems gali labai daug kainuoti! Brangiausių pasaulio skyrybų sąraše puikuojasi ne tik milijonais, bet ir milijardais dolerių vertinami teismo sprendimai.

Madonna ir Guy Ritchie (76-92 milijonai dolerių)

Dainininkė Madonna ir režisierius Guy Ritchie susituokė 2000-aisiais, o išsiskyrė po aštuonerių metų, 2008-aisiais. G. Ritchie viešai atviravo apie santuokos griūties priežastis, pasak jo, gyvenimas su žvaigžde tapo lyg „muilo opera”. Madonna susilaikė nuo komentarų, puse lūpų užsimindama, kad bėgant laikui jų santuokoje nebeliko meilės. Tai vienas retesnių atvejų, kai skyrybų metu moters pinigai yra priteisiami vyrui, o ne atvirkščiai.

Madonna ir Guy Ritchie
Madonna ir Guy Ritchie
Vida Press

Harrison Ford ir Melissa Mathison (85-118 milijonų dolerių)

Aktorius Harrison’as Ford’as ir scenarijų autorė Melissa Mathison santuokoje pragyveno 17 metų, o išsiskyrė 2004-aisiais, po tris metus trukusio teismų proceso. Manoma, kad M. Mathison iš aktoriaus prisiteisė nuo 85 iki 118 milijonų dolerių. Privatumą saugantis H. Ford’as nekomentavo šios situacijos. Po skyrybų aktorius pradėjo santykius su serialo „Ally McBeal” žvaigžde Calista Flockhart.

Harrison Ford ir Melissa Mathison
Harrison Ford ir Melissa Mathison
Vida Press

Michael Jordan ir Juanita Vanoy (168 milijonai dolerių)

Vienas žymiausių visų laikų krepšininkų Michael’as Jordan’as ir Juanita Vanoy išsiskyrė po 17-a metų trukusios santuokos. Pora bandė išsaugoti santuoką, netgi buvo atsiėmę prašymą skirtis, bet galiausiai viskas baigėsi skyrybomis. Moteris prisiteisė 168 milijonus dolerių, šeimos namą, esantį Čikagoje, ir trijų vaikų globą.

Michael Jordan ir Juanita Vanoy
Michael Jordan ir Juanita Vanoy
Vida Press

Roman Abramovich ir Irina Malandina (300 milijonų dolerių)

1991-aisiais Roman’as Abramovich’ius vedė buvusią stiuardesę Iriną Maladiną, tai buvau jau antroji jo santuoka. Pora santuokoje išgyveno 16 metų, susilaukė penkių vaikų. Manoma, kad santykiai nutrūko milijardieriui sutikus 24-erių metų modelį Dashą Zhukovą, tačiau oficiali versija – pora nutolo dėl įtempto vyro tvarkaraščio. 300 milijonų – tik maža R. Abramovich’iaus turto dalelė, manoma, kad tokią nedidelę pinigų sumą I. Maladina gavo dėl to, kad skyrybų procesas vyko Rusijoje, Chukotka’os mieste, kur R. Abramovich’ius yra meras (Didžiojoje Britanijoje skyrybų procesas greičiausiai būtų buvęs daug palankesnis moteriai), be to, spėjama, kad vyras dar prieš santuoką teisiškai apsaugojo savo turtą.

Roman Abramovich ir Irina Malandina
Roman Abramovich ir Irina Malandina
Vida Press

Mel Gibson ir Robyn Moore (425 milijonai dolerių)

Žymusis Mel’as Gibson’as dantų higienos specialistę Robyn Moore vedė dar būdamas niekam nežinomas aktorius, taigi nenuostabu, kad apie vedybinę sutartį niekas negalvojo. Praėjus 26-eriems santuokos metams pora paskelbė apie skyrybas. Tuo metu M. Gibson’as jau viešai demonstravo meilę naujai gyvenimo draugei, rusei Oksana’i Grigorieva’i, kuri netrukus pradėjo lauktis jų kūdikio. Skyrybos – vienos brangiausių Holivude, buvusiai žmonai, su kuria susilaukė septynių vaikų, aktorius turėjo atiduoti lygiai pusę viso savo turto.

Mel Gibson ir Robyn Moore
Mel Gibson ir Robyn Moore
Vida Press

Adnan Khashoggi and Soraya Khashoggi (874 milijonai dolerių)

1961-aisiais Saudo Arabijos verslininkas Adnan Khashoggi Soraya’ą vedė 20-metę anglę Sandra Daly, kuri, priėmusi Islamo religiją pasivadino Soraya. Praėjus 13-ai metų pora pasuko skirtingais keliais, o skyrybų procesas S. Khashoggi pavertė labai turtinga moterimi – jai buvo priteisti 874 milijonai dolerių.

Adnan Khashoggi, žmona Soraya ir Shapira Khashoggi
Adnan Khashoggi, žmona Soraya ir Shapira Khashoggi
Vida Press

Bernie Eccelstone ir Slavica Eccelstone (1,2 milijardo dolerių)

Bernie Eccelstone'as, ilgametis automobilių sporto lenktynių „Formulė 1” vadovas ir Slavica Eccelstone, buvusi manekenė, visada vadinti viena keisčiausių pramogų pasaulio porų. 23-ejus metus santuokoję pragyvenusią porą iš kitų išskyrė įspūdingas jų ūgių skirtumas: 188 cm ūgio moteris buvo gerokai aukštesnė už smulkų 162 cm ūgio vyrą. Jie išsiskyrė po 24-erius metus trukusios santuokos, už kurią S. Eccelstone buvo atseikėti 1,2 milijardai dolerių.

Bernie Eccelstone ir Slavica Eccelstone
Bernie Eccelstone ir Slavica Eccelstone
Vida Press

Rupert Murdoch ir Anna Maria Torv (1,7 milijardai dolerių)

Įtakingiausiu pasaulyje vadinamas žiniasklaidos magnatas, kuris įkūrė žiniasklaidos korporaciją „21st Century Fox”, ir antroji jo žmona, Anna Maria Torv, išsiskyrė po 32-ejus metus trukusios santuokos. Vyras buvo priverstas A. M. Torv perleisti nemenką dalį savo turto – net 1,7 milijardus dolerių. Praėjus vos 17-ai dienų po skyrybų jis vedė iš Kinijos kilusią verslininkę Wendi Deng, su kuria, beje, taip pat išsiskyrė praėjus 14-ai metų. Šįkart turtas buvo dalijamas atsižvelgiant į prieš vestuves pasirašytą sutartį.

Rupert Murdoch ir Anna Maria Torv
Rupert Murdoch ir Anna Maria Torv
Vida Press

Alec Wildenstein ir Jocelyn Perisse (2,5 milijardai dolerių)

Iš itin turtingos šeimos kilęs meno kolekcionierius Alec’as Wildenstein’as su Šveicarijoje gimusia, o vėliau plastines operacijas pamėgusia ir „moterimi-kate” praminta Jocelyn Perisse santuokoje išgyveno net 21-erius metus. Moteris prašymą skirtis padavė užtikusi savo vyrą lovoje su 19-mete jo sekretore. Turto dalybos – vienos įspūdingiausių istrorijoje, po skyrybų savo reikmėms patenkinti J. Perisse net 13-a metų iš vyro kasmet gaudavo po 100 milijonų dolerių.

Jocelyn Perisse
Jocelyn Perisse
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis