Princas Harry‘is: motinos mirtis paveikė ne tik mano asmeninį gyvenimą

Harry‘o teigimu, su motinos mirtimi jis susigyveno tik vienu būdu – atsitraukimu nuo realybės.

Princesė Diana žuvo autokatastrofoje 1997 m. rugpjūčio 31 d.
Princas Harry‘is, penktas Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis, papasakojo, kaip sunkiai ištvėrė savo motinos princesės Dianos mirtį.

Vida Press

Apie savo išgyvenimus princas pasakojo interviu leidiniui „The Daily Telegraph“, artėjant 20-osioms princesės žūties metinėms.

Harry‘o teigimu, su motinos mirtimi jis susigyveno tik vienu būdu – atsitraukimu nuo realybės. Jis apskritai stengėsi apie tai negalvoti, nes mintys jam nebūtų padėjusios.

Vida Press

„Maniau, kad nuo to tik apims liūdesys, bet tai nepadės jos susigrąžinti“, – sakė princas. Jis stengėsi nereaguoti į įvairius gandus apie princesės Dianos gyvenimą ir mirtį, stengėsi nepasiduoti emocijoms.

Princesė Diana su sūnumis princu Viljamu ir princu Henriu
Princesė Diana su sūnumis princu Viljamu ir princu Henriu
Vida Press

„Galiu drąsiai teigti, kad motinos netektis turint 12 metų ir emocijų slopinimas ateinančius 20 metų stipriai paveikė ne tik mano asmeninį gyvenimą, bet ir mano darbą“, – pabrėžė Harry‘is. Jis baigė Karališkąją karo akademiją Sandherste, atliko karinę tarybą Afganistane.

Princas Haris
Princas Haris
Vida Press

Harry‘is pasakojo, kad vyresnis brolis Williamas badė jam padėti suvokti savo jausmus, susidoroti su mintimis apie motiną, bet Harry‘is jo pagalbą ignoravo. Tiesa, jis kelis kartus kreipėsi pagalbos į psichologą.

Princas Harry ir princas Williamas
Princas Harry ir princas Williamas
AP / Scanpix

Princesė Diana gimė 1961 m. liepos 1 d. Nuo 1981 iki 1996 m ji buvo princo Charleso žmona. Ji tapo ne tik stiliaus ikona, bet ir padėjo daugybei žmonių, apvažinėjo pasaulį su labdaringomis misijomis. 2002 m. BBC apklausos duomenimis, princesė Diana užėmė trečią vietą 100-o garsiausių visų laikų britų sąraše.

Princas Čarlzas ir princesė Diana
Princas Čarlzas ir princesė Diana
Vida Press

1996 m. princesė Diana ir princas Charlesas išsiskyrė, o 1997 m. birželį ji ėmė susitikinėti su egiptiečiu kino prodiuseriu Dodi al Fayedu.

Princesė Diana
Princesė Diana
DELFI montažas

Tragedija įvyko 1997 m. rugpjūtį. Autokatastrofoje Paryžiaus tunelyje po tiltu žuvo princesė Diana su mylimuoju D. al Faydu , o taip pat ir automobilio vairuotojas Anri Polis.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis