Ne kartą viena su vaikais be nieko likusi Dana šiandien varto deimantus

Žengiant prabangia sostinės senamiesčio gatve negalima nepastebėti didžiulių deimantų namų su užrašu „The factory diamonds and jewellery by Ribas”. Vargu ar būtų galima įsivaizduoti, kad ši brangiausių papuošalų oazė priklauso sėkmingai Izraelyje įsitvirtinusiai lietuvei 49- erių Danai Ribas bei jos dviem sūnums.

Viskas prasidėjo prieš dvidešimt penkerius metus, kai Dana pamilo Lietuvoje gyvenusį žydų kilmės vyrą ir ištekėjusi už jo nusprendė palikti tėvynę - LNK laidoje „Bus visko“ šeštadienį pasakos moteris.

Deja, vienuolika metų trukusiai santuokai nebuvo lemta gyvuoti ilgai. Pora pasuko skirtingais keliais, kai po ilgos pertraukos nusprendė vėl atrasti laimę pažadėtoje žemėje. Moteris liko viena su dviem vaikais. Vyras pasiliko viską - santaupas, verslus bei visą užgyventą turtą, tačiau Danos tai nepalaužė. Grįžimas į Lietuvą Danai prilygo pralaimėjimui, tad ji nusprendė savarankiškai mokytis hebrajų kalbos, įsidarbino prabangių prekės ženklų kosmetikos parduotuvėje. Vos savaitę pradirbus parduotuvėje neapsilankė įtakingas verslininkas, kuris pamilo moterį iš pirmo žvilgsnio. Vyras prašė dailios lietuvės telefono numerio, tačiau iš pradžių ji griežtai atsisakė jį duoti. Ilgainiui bendradarbių įkalbinėjama nusileido ir atkaklaus verslininko rodomas dėmesys lėmė tai, kad po daugybės pasimatymų jie tapo pora. Tuomet gyvenimas pasikeitė 180 laipsnių kampu.

Asmeninio albumo nuotr.

„Galėjau sau leisti viską, ilsėjomės brangiausiuose kurortuose, keliavom su jo ir mano vaikais. Tačiau jis nenorėjo, kad aš dirbčiau, o mano noras išlikti savarankiškai tik stiprėjo”- laidoje „Bus visko“ pasakos Dana Ribas. Vienas įtakingiausių verslininkų deimantų industrijoje be galo mylėjo lietuvę, tačiau kartu buvo savininkiškas ir pavydus. Nors buvo stiprus ir pasitikintis savimi, jį nuolat persekiojo mintis, kad jei Dana taps finansiškai nepriklausoma, turtuolį paliks. Tačiau moteris negalėjo tenkintis išlaikytinės statusu. Stebėdama širdies draugą pati panoro išmokti gemologijos, išmokti ne tik atskirti bei pažinti bet taip pat tinkamai apdoroti brangiuosius akmenis. Įgijusi prestižinį išsilavinimą bei žinias ėmė dirbti vyro įmonėje.

„Turėjau leidimą dirbti tik su juo ir tik jo ofise, buvau tarsi įkalinta”- apie karjeros pradžią kalbės viena stipriausių gemologių pasaulyje. Po penkerius metus trukusios draugystės moteris panoro kažko daugiau, tačiau pora vis dar gyveno atskiruose butuose, o apie santuoką vyras net nesileido į kalbas. Tuomet Dana nusprendė iškelti ultimatumą – santuoka arba skyrybos. „Mano suvokimu santykiai turi vesti į kažką daugiau, bendrus ateities planus, santuoką. Tačiau jis supyko, klausė, kodėl keliu tokius ultimatumus, tvirtino, kad pats nuspręs, kada norės priimti tokį sprendimą. Bet jei nepadarė per penkerius metus, vargu ar būtų padaręs ateityje, todėl niekada nesigailėjau sprendimo skirtis”- pasakoja milijardierių palikusi lietuvė.

Asmeninio albumo nuotr.

Dana antrą kartą liko viena be darbo su dviem nepilnamečiais vaikais. Nepadėjo ir prestižinis išsilavinimas bei patirtis su brangiausiais pasaulio akmenimis, niekas nenorėjo darbinti buvusio konkurentų darbuotojo. Bet moteris sulaukė vienos didžiausių Izraelio deimantų biržos kompanijos pasiūlymo dirbti tik jų kompanijai. Kelis tūkstančius darbuotojų samdanti įmonė turėjo didžiulius deimantų šlifavimo fabrikus Tailande bei Kinijoje. Uždirbdama kas mėnesį 8 tūkst. eurų sulaukė dar patrauklesnio pasiūlymo, turėjo keltis į Tailandą, kuriame jai pasiūlė pilną vaikų išlaikymą ir dar didesnį atlyginimą, tačiau visas kortas sujaukė prasidėjusi ekonominė krizė. „Buvo 2008-ieji, prasidėjo ekonominė krizė ir mane, kartu su tūkstančiais kitų darbuotojų, atleido iš darbo, tačiau tai buvo laimingiausia mano diena, nes tada prasidėjo tikri pinigai”,- pasakoja milijonierė.

Asmeninio albumo nuotr.

Šiandien apie moters deimantais nuklotą gyvenimo istoriją rašomos knygos. Viena jų, neseniai pasirodžiusi Aušros Prasauskaitės „Moterys. 12 įkvepiančių istorijų”. Moteris sėkmingai sukūrė antrąją santuoką su Izraelio herojumi vadinamu penkiolika metų vyresniu vyru Benjaminu Kiryati. Sėkmingai įsitvirtinusi bei namus Izraelyje ir Lietuvoje turinti moteris sako, kad šiandien sau gali leisti viską, tačiau vidinis pasitenkinimas, kad už viską dėkinga pati sau, svarbesnis už turtus. Juvelyriką pamėgusi turtuolė Lietuvoje atsidarė pirmąją papuošalų parduotuvę. LNK laidoje „Bus visko“ moteris papasakos, kaip priversti savo vyrus ne tik jas gerbti bei mylėti, bet ir kartais palepinti brangiomis dovanomis.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis