Ivanka Trump: kas ji, pirmoji šalies dukra, dažnai atliksianti ir pirmosios ledi pareigas

Jau kuris laikas spauda aršiai aptarinėja būsimą JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir jo žmoną Melanią. Tačiau rinkimų kampanijos metu turtuolį palaikė ir kita jam labai artima moteris – dukra Ivanka (35 m.).

Kas ji, Ivanka Trump? Pradėjus domėtis, prieš akis iškyla daug įdomių faktų, kurie nutapo spalvingą šios jaunos verslininkės portretą. Ji – buvęs modelis, ekonomistė, knygų autorė, vardinio dizaino ženklo savininkė, trijų vaikų mama ir kas įdomiausia – ne respublikonė.

Vida Press

„Kaip dauguma mano bičiulių, naujojo tūkstantmečio kartos žmonių, nesu linkusi į kraštutinumus, todėl nepriklausau jokiai partijai“, – teigia Ivanka.

Tėvelio dukrelė

Visuomenės ir spaudos dėmesys lydėjo Ivanką Marie Trump nuo pat gimimo. Pirmojoje Donaldo Trumpo santuokoje su čekų kilmės atlete ir modeliu Ivana Zelnickova gimė trys vaikai.

Vida Press

Ivanka augo su vyresniuoju broliu Donaldu ir jaunėliu Ericu. Tėvai išsiskyrė, kai mergaitei buvo devyneri. Mokyklos metai Ivankai prilygo kalėjimui, kadangi tėvai ją išsiuntė iš gimtojo Niujorko į Konektikutą, kur parinko griežtą ir uždarą mokyklą.

Vida Press

Paauglystėje Ivanka puoselėjo svajonę būti modeliu. Tėvo statusas atvėrė jai visas duris. Trumpo dukros atvaizdas puošė žurnalo „Seventeen“ viršelį, ji demonstravo kelias „Versace“ kolekcijas bei fotografavosi „Tommy Hilfiger“ reklamai.

Vida Press

Savas ratas

Baigusi ekonomikos studijas Ivanka prisijungė prie šeimos verslo. Drauge su tėvu ji pasirodė ir keliuose Trumpo kompanijos kuriamuose televizijos šou „Mokinys“. Čia ji atliko griežtos komisijos narės vaidmenį. Šou finale vienam iš dalyvių buvo pasiūlomas įspūdingas kontraktas Trumpo įmonėje.

Vida Press

2007 metais Ivanka įsteigė savo vardu pažymėtą aksesuarų ženklą. Tiesa, sėkmė buvo permaininga.

Vida Press

Ivanka ne kartą buvo kaltinama kitų dizainerių darbų plagiavimu, buvo atliekami ir keli tyrimai dėl abejotino jos kuriamų aksesuarų saugumo.

Vida Press

Vienas skandalas kilo ir rinkimų kampanijos metu, kuomet televizijos šou laidoje ji pasirodė pasipuošusi apyranke, kurią po kelių dienų jau reklamavo jos kompanija.

Vida Press

Ivanka buvo apkaltinta naudojantis savo padėtimi ir statusu bei pažeidus sąžiningos konkurencijos principus.

Vida Press

Politiniai žaidimai

Rinkimų kampanijos metu Ivanka ištikimai palaikė tėvą. Tačiau ji nėra respublikonų partijos narė. Negana to, viena geriausių jos draugių – aršios tėvo konkurentės Hilary Clinton dukra Chelsea.

Vida Press

Ivanka rėmė draugės motiną kai ji 2007 m. rungėsi rinkiminėje kovoje su Baracku Obama. Donaldui Trumpui tapus prezidentu Ivanka pareiškė paliekanti savo dizaino kompaniją.

Vida Press

Taip pat ji nusprendė baigti karjerą Trumpo verslo imperijoje. Tiesa, nuo tėvo niekur toli nesitraukia. Jai netgi bus patikėtos kai kurios pirmosios ledi pareigos, kol Melania Trump bus Niujorke (čia ji planuoja gyventi, kol sūnus Baronas baigs mokyklą). Kalbama, kad būtent Ivanka lydės tėvą oficialiuose pasirodymuose ir ateityje Melaniai teks pasitraukti į antrą planą.

Vida Press

Šeimos moteris

2005 metais Ivanka sutiko savo būsimą vyrą, nekilnojamo turto specialistą Jaredą Kushnerį. Pora buvo trumpam išsiskyrusi. Kalbama, kad Jaredo tėvai prieštaravo sūnaus pasirinkimui. Tačiau 2009 metais jie susituokė ir drauge augina tris vaikus: dukrą Arabellą bei sūnus Josephą bei Theodorą. Netrukus Ivanka taps „pirmąja šalies dukra“. Tai paskatino šeimą persikraustyti iš gimtojo Niujorko į Vašingtoną, kur pora įsigijo prabangų praeito amžiaus pradžioje statytą namą.

Ivankos Trump stilius:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis