Istorinio serialo „Laisvės kaina. Savanoriai“ aktoriai atšventė filmavimo pabaigą

Spalio 31 d. LRT kanale pasirodysiančio istorinio serialo „Laisvės kaina. Savanoriai“ aktoriai gali ramiau atsipūsti – daugiau nei pusmetį trukę filmavimo darbai baigti. Tad visa serialo kūrybinė komanda nusprendė atšvęsti šią džiaugsmingą progą ir susirinko pasilinksminti serialo filmavimo užbaigimo vakarėlyje.

Atšvęsti filmavimo pabaigos į LRT spaudos klubą Vilniuje susirinko gausi seriale dirbusi kūrybinė komanda. Serialo filmavimo pabaigtuvėse dalyvavo aktoriai Mykolas Vildžiūnas, Toma Vaškevičiūtė, Marius Repšys, Jokūbas Bareikis, Skaistė Anusevičiūtė, serialo režisierius Saulius Balandis, prodiuseris Povilas Skaisgirys, muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas, LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, prodiuseris ir vienas iš serialo scenaristų Rolandas Skaisgirys, „Videometra“ komunikacijos vadovė Vaida Skaisgirė ir kiti.

Organizatorių nuotr.

LRT spaudos klube esančiame ekrane buvo rodomas ne tik meile alsuojantis istorinio serialo anonsas, bet ir geriausi kadrai iš filmavimo aikštelės, kurie nepateks į televizijos eterį. „Laisvės kaina. Savanoriai“ režisierius Saulius Balandis vakaro metu nostalgiškai prisiminė dienas praleistas filmavimo aikštelėje.

„Šita idėja, kurią aš šiame seriale papasakojau, nešiojau net 7 metus. Ne vienus metus ėjau link to tikslo tikėdamas, kad gal pavyks šį projektą padaryti kitaip, nei tuos vienadienius drugelius. Aktoriai, kuriuos pasirinkau, atidavė tai, ką mokėjo geriausiai ir gražiausiai. Pagal profesiją aš nesu režisierius - mano pareiga tik sudominti žmones. Norėjau atiduoti duoklę giminei ir tėvui, visiems žmonėms, kurie tiek atidavė Lietuvai“, - kalbėjo S. Balandis.

Organizatorių nuotr.

Vieną pagrindinių vaidmenų istoriniame seriale suvaidinęs M. Vildžiūnas tikino, kad jame pavaizduota istorija palies kiekvieną Lietuvos šeimą: „Šitas serialas bus artimas kiekvienai šeimai – norisi, kad kiekviena šeima stebėtų ir išgyventų eterio laiką šeimyniškai. Čia buvo kuriama žmonių istorija, atskleidžianti kasdienį gyvenimą. Dažnai filmuojant atrodo, kad reikia viską išdidinti, bet čia mes rodom, kaip visi elgėsi kasdien. Mums pavyko paprastų žmonių gyvenimą parodyti nepaprastomis aplinkybėmis.“

Organizatorių nuotr.

Serialo prodiuseris P. Skaisgirys tikino, kad tai bene sunkiausias projektas prie kurio jam teko prisidėti: „Visas projektas pastatytas ant to, kad norėjome atkurti autentiką, laikmetį, kad žmonės patikėtų. Taip pat norėjom, kad žmonės įsilietų į tą atmosferą, kurioje ir kaip gyveno žmonės, kaip viskas kaip vyko. Tas ir buvo sunkiausia – autentiškų vietų atradimas, tai, kaip aktoriai atrodė – jų stiliai.“

Organizatorių nuotr.

Istorinis karinis serialas „Laisvės kaina. Savanoriai“ pasakos apie Lietuvos Nepriklausomybės akto pasirašymą ir kitus po šio svarbaus Lietuvai įvykio sekusius istorinius faktus. Visu šimtmečiu atgal nukelsiantis serialas atskleis ne tik didingą mūsų šalies istoriją, bet ir draugystės bei meilės dramą, nuožmią laisvės ir tikslo siekimo kovą. Serialo kūrėjai pasakoja, kad „Laisvės kaina. Savanoriai“ kuriamas norint pažymėti ypatingą progą ir yra skirtas paminėti šimtosioms Lietuvos Nepriklausomybės akto pasirašymo metinėms.

Organizatorių nuotr.

Pagrindinius vaidmenis istoriniame seriale kuria žymiausi šalies aktoriai: Toma Vaškevičiūtė, Eglė Špokaitė, Darius Meškauskas, Mykolas Vildžiūnas, Jokūbas Bareikis, Algirdas Gradauskas, Marius Repšys. Seriale taip pat vaidina Nerijus Gadliauskas, Andrius Bialobžeskis, Vitas Tomkus, Liubomiras Laucevičius, Šarūnas Puidokas ir kiti žinomi aktoriai.

Organizatorių nuotr.

Įspūdingas istorinis kostiuminis serialas, režisuojamas Sauliaus Balandžio, „Laisvės kaina. Savanoriai“ – jau nuo spalio 31 d. per LRT.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis