Charlie Chaplinas: nors itin jaunas partneres mėgęs artistas buvo vedęs 4 kartus, ypatingus jausmus puoselėjo vienai moteriai

Apie Charlie Chaplino ir Paulette Goddard santuoką žurnalistai sužinojo tik po jų skyrybų. Pora stengėsi neafišuoti savo sąjungos – saugojo santykius nuo pašalinių akių.

Charlie Chaplinas buvo pradedančių aktorių svajonė: santuoka su turtingu ir garsiu komiku automatiškai išgarsintų ir jas. Bet mažai žinomos Paulette Goddard ir legendinio kino aktoriaus santykiai nebuvo pagrįsti šaltu išskaičiavimu. Net kai jie išsiskyrė, išsaugojo šiltus santykius.

Vida Press

Ji

Prieš susipažindama su Chaplinu, ji jau buvo spėjusi ištekėti. Būdama 15-os metų ji buvo viena iš šokėjų tuo metu garsaus teatro vadovo ir režisieriaus Florenzo Ziegfeldo muzikiniame šou. Jo ištaiginguose pastatymuose dalyvaudavo pačios gražiausios to meto merginos. Pažiūrėti į jas susirinkdavo daug pasiturinčių vyrų. Nenuostabu, kad pas Ziegfeldą dirbančios šokėjos dažnai susirasdavo sau padorią partiją.

Vida Press

Paulette nebuvo išimtis ir ištekėjo už turtingo pramonės magnato Edgaro Jameso. Bet jų santuoka nebuvo ilga. Kai sutuoktiniai išsiskyrė, mergina gavo 375 tūkstančių dolerių turtą. Už šiuos pinigus apsukri Paulette nusipirko brangų automobilį ir prisipirko prabangių drabužių. Taip ji išvyko užkariauti Holivudo. Žinoma, iš pradžių pradedančioji aktorė filmuodavosi masinėse scenose. Bet greitai į stilingai apsirengusią jauną gražuolę ėmė krypti dėmesys. Atsirado globėjų, vienas iš kurių buvo kino studijos „United Artists“ prezidentas Joe Schenckas. Būtent jo jachtoje 1932 m. Paulette Goddard ir susipažino su Ch. Chaplinu.

Vida Press

Jis

Sulaukęs 43 m., Chaplinas jau buvo dukart vedęs, ir abu kartus nesėkmingai. Pirmoji jo žmona Mildred Harris privertė ją vesti, pamelavusi apie tai, jog yra nėščia. Vėliau porai vis dėlto gimė sūnus Normanas. Bet vaikas išgyveno vos tris dienas. Antrąja žmona tapo Lita Grey. Jiedu susituokė 1924 m. lapkričio 26 d. Merginai tebuvo 16 metų.

Vida Press

Tam, kad išvengtų teisinių problemų, įsimylėjėliams teko įforminti savo santuoką užsienyje, Meksikoje. Jaunoji žmona pagimdė Chaplinui du sūnus. Bet net šis faktas nesugebėjo jo išlaikyti šeimoje. 1928 metais, kai vyko filmo „Cirkas“ filmavimas, pora išsiskyrė. Komikui teko buvusiai žmonai sumokėti apvalią sumą – 825 tūkst. dolerių. Deja, piniginė kompensacija nenuramino įpykusios moters – ji dar ilgai drabstė Chapliną purvais ir spaudoje aptarinėjo bendro jų gyvenimo smulkmenas.

Vida Press

Vestuvinė kelionė

Už Paulette Goddard Chaplinas buvo vyresnis 21 metais, jį sužavėjo ne tik jaunosios aktorės grožis, bet ir protas. Paulette jį pavergė, bet pasipiršo jis jai tik praėjus keleriems metams po jų pažinties. Kai Chaplinas ėmėsi juostos „Naujieji laikai“, pagrindinį vaidmenį jame suvaidino būtent Paulette.

Vida Press

Juosta buvo kuriama trejus metus. Ji turėjo būti jau su garsu, bet montavimo proceso metu buvo nuspręsta permontuoti ją į nebylų kiną su muzikiniu akompanimentu. Galbūt todėl filmo premjera Niujorke nepavyko. Pavargę ir nusivylę publikos reakcija Charlie ir Paulette išvyko į ilgą kelionę po Kiniją, kuri iš esmės buvo vestuvinė, nes jos metu jiedu ir susituokė.

Vida Press

Nauja žvaigždė

Grįžusios iš Amerikos poros laukė siurprizas – „Naujieji laikai“ neįtikėtinai išpopuliarėjo. Juostos sėkmė atnešė Paulette šlovę, kaip iš gausybės rago pasipylė pasiūlymai filmuotis. Tuo metu, kol aktorė ruošėsi filmuotis keliuose projektuose vienu metu, jos vyras išgyveno eilinę kūrybinę krizę. Kadangi Paulette daug filmavosi, ji negalėjo palaikyti Chaplino šiuo sudėtingu jam laikotarpiu. Visus metus jiedu praktiškai nesimatė.

Vida Press

1939 metais garsus režisierius Alexanderis Korda pasiūlė Chaplinui sukurti antinacistinę satyrinę juostą „Didysis diktatorius“. Paulette taip pat joje filmavosi. Filmas pasirodė ekranuose 1940 metais ir sulaukė didelio pasisekimo. Per premjerą Chaplinas pirmą kartą viešai pasakė, kad Paulette yra jo žmona. Jiedu buvo pakviesti į Baltuosius Rūmus, į audienciją pas prezidentą Frankliną Rooseveltą. Bet tuo metu jų santuoka jau byrėjo. Pora išsiskyrė taip pat tyliai, kaip ir susituokė – be skandalų, priekaištų ir turto dalybų. Paulette tapo vienintele Chaplino žmona, kuri su juo išsiskyrė nepareikalavusi nė cento.

Vida Press

Gyvenimas po skyrybų

Po skyrybų ir Charlie, ir Paulette sėkmingai sukūrė naujus santykius. Ketvirtąja Chaplino žmona tapo Oona O'Neill. Jiedu susipažino, kai Chaplinas ieškojo aktorės pjesės „Shadow and Substance“ ekranizavimui. Bet juosta taip ir nepasirodė, o Oona paliko karjerą dėl šeimos. O Paulette Goddard tapo didžiojo Remarque‘o žmona!

Vida Press

Nors Paulette ir Chaplinas buvo sukūrę kitas šeimas, juodu ilgai siejo šilti santykiai. Aktorė net susidraugavo su naująja Charlie išrinktąja. O jis savo autobiografijoje šiltai ir su liūdesiu prisimena jų bendrą gyvenimą ir prisipažįsta, kad jie išsiskyrė dėl prastos jo nuotaikos.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis