Rugsėjo „Moters“ viršelio veidas Gabija Vitkevičiūtė – apie keturis vaikus, jų auklėjimą ir savęs paieškas

Rugsėjo mėnesio žurnalo „Moteris“ viršelio veidai – Gabija Vitkevičiūtė ir dukra Ditė.

„Tuoj prasidės rugsėjis – nauja pradžia, kai atverčiamas švarus lapas. Vieniems ta pradžia kelia nerimą, kitiems – malonų jaudulį, – skiltyje teigia žurnalo vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė. – Šis numeris mums patiems visai netikėtai apvirto aukštyn kojomis – planavome kitą temą, bet staiga mūsų dėmesį užvaldė vaikai. Kolegė net pajuokavo: „Šį numerį reikėtų pavadinti: „Kieno viršus?!“ Šį rugsėjį – tikrai vaikų viršus.“

Viršelio herojė

• Žurnalistei, viešųjų ryšių specialistei Gabijai Vitkevičiūtei pastarieji metai itin derlingi: beveik prieš metus gimė ketvirtoji atžala – sūnus Tadas Jurgis, išleista antroji jos knyga – „Kalaharis“. Vis dėlto, išgirdusi žurnalistės Virginijos Rimkuvienės prašymą duoti interviu, Gabija nuoširdžiai nustemba, kad yra kažkam įdomi.

„Abu su Jurgiu juokaujame, kad, išgirdę, jog kuris nors iš mūsų nori turėti tiek daug vaikų, būtume net nepradėję draugauti. Gyvenimas ima ir surikiuoja savaip. Gausios šeimos atžalos išmoksta dalytis, nes neturi pasirinkimo. O tu išmoksti duoti, nes irgi neturi pasirinkimo“, – sako Gabija Vitkevičiūtė
Žurnalas "Moteris"

Susitikimai

• Demokratinės mokyklos įkūrėjas ir vadovas Nerijus Buivydas, vadovaudamasis šūkiu „Už laimingesnius vaikus mokyklose“, nubėgo 862 kilometrus – 20 maratonų per 20 dienų, aplankė 20 mokyklų. „Jaučiu, kad kai ką nuveikiau. Bent jau vandenį sudrumsčiau. Norėjau suvesti akistaton vaikus ir mokytojus. Kad pastariesiems kiltų minčių, o vaikai žinotų: ši akcija buvo dėl jų, Nerijus bėgo dėl jų. Jie yra svarbūs, jų nuomonė svarbi ir turi būti girdima. <...> Sakiau jiems, kad, norint tobulėti, ką nors pasiekti, svarbu ne tik svajoti, planuoti, bet ir žengti pirmą žingsnį. Ir aš šį bėgimą pradėjau nuo pirmo žingsnio, nuo to prasideda visi pokyčiai“, – teigia N. Buivydas žurnalistei Virginijai Majorovienei.

„Norėjosi alternatyvos. Mokyklos, kurioje vaikas yra svarbus, pats priima sprendimus, už klaidas nėra baudžiamas, gali būti savimi ir išmoksta jaustis laimingas“, – apie idėją įkurti Demokratinę mokyklą pasakoja Nerijus Buivydas
Žurnalas "Moteris"

Fotosesija

• „Kaip tau pasakyti, kad dabar ruduo?“ – rašė Alfonsas Nyka-Niliūnas. Pasakyk jam ar jai savo stiliumi.

Fotosesijos komanda: fotografė – Gertrūda Varnaitė, stilistas – Marius Stanevičius, modeliai – Ieva Palionytė ir Justas Litvinavičius, fotografės asistentas – Mindaugas Grigelionis, vizažistė – Brigita Možeikaitė
Žurnalas "Moteris"

Istorija

• Teatro istorija be dailininko, dekoracijų ir kostiumų kūrėjo Leono Baksto neįsivaizduojama. Kokią paslaptį žinojo šis talentingas kūrėjas, kad išpaikintos paryžietės rikiuodavosi į eilę prie jo kuriamų apdarų, aiškinasi žurnalistė Ana Treščina.

Leono Baksto išskirtinumas buvo tas, kad žiūrovams siekiamą padaryti įspūdį sukeldavo žaisdamas kostiumų atspalviais. Visgi didžioji paslaptis buvo subtili erotikos dozė.
Žurnalas "Moteris"

Mityba

• Kartais, kad nauja gyvybė pasibelstų į namų duris, pirmiausia reikia susitvarkyti virtuvę. Ką turėtų valgyti būsimieji tėvai, aiškinasi žurnalistė Ana Treščina.

Nepasitenkinimas figūra yra neblogas dalykas. Jei atrodytume idealiai, neturėtume motyvo stengtis.
Žurnalas "Moteris"

Pažink save

• Tėvai suteikia mums visa, kas svarbiausia: gyvybę, rūpestį, meilę, globą. Deja, būna ir tokių, kurie užnuodija ne tik vaikystę, bet ir visą gyvenimą. Į tai, ar turėtume jiems atleisti, gilinasi Virginija Rimkuvienė.

Privalote tėvams grąžinti tai, ką iš jų gavote, antraip jiems jaučiamą baimę, kaltę ir pyktį perduosite kitiems – savo partneriui ir vaikams.
Žurnalas "Moteris"

Interjeras

• Kaip Klaipėdoje gimusi ir augusi Margarita Serych uostamiesčio centre stūksančiame daugiaaukštyje kuria Balio salos dvasia alsuojančią kasdienybę, atskleidžia žurnalistė Asta Lipštaitė ir fotografė, meno redaktorė Anna Stanevičienė.

Pasak Margaritos Serych, svarbu susikurti tokius namus, kuriuose jaustumeisi taip, lyg būtum atvykęs atostogų.
Žurnalas "Moteris"

Gražaus rugsėjo!
..........................

Žurnalas "Moteris"

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis