Jie mirė nuo vėžio. Kurio vėžio atvejų tarp garsenybių daugiausia

Vėžys – baisi liga, kuri kasdien pasiglemžia tūkstančių žmonių gyvenimus. Prisiminkime garsius žmones, kurie mirė nuo onkologinės ligos.

Marcello Mastroianni, 72 metai

Vida Press

Paskutiniaisiais gyvenimo metais aktorius sunkiai sirgo. Jam buvo diagnozuotas kasos vėžys. Tačiau net ir sirgdamas Marcello nenustojo vaidinti. Itin mylėjęs gyvenimą jis dirbo iki galo. Ryte eidavo į chemoterapijos gydyklą, vakare – į sceną.

Audrey Hepburn, 63 metai

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Vida Press

1992 m. rugsėjį Audrey Hepburn nustatė auglį storojoje žarnoje. Operacijos metu jis buvo pašalintas. Po operacijos gydytojai vylėsi, kad ji atlikta laiku ir laukė gerų rezultatų. Deja, vos po 3 savaičių aktorė buvo skubiai paguldyta į ligoninę dėl stiprių pilvo skausmų. Tyrimai parodė, kad piktybinės ląstelės vėl atakavo storąją žarną bei aplinkinius audinius. Tai liudijo, kad aktorei liko gyventi vos keli mėnesiai. Nepraėjus nė 3 mėnesiams po operacijos, 1993 sausį, garsi aktorė mirė.

Edith Piaf, 47 metai

Vida Press

1961 metais, būdama 46 metų, Edith Piaf sužinojo, kad jai – kepenų vėžys. Nepaisydama ligos, sukaupusi visas jėgas, ji koncertavo toliau. Paskutinį kartą Edith lipo į sceną 1963 metais kovo 18-ąją. Publikavo jai plojo atsistojusi 5 minutes. Tų pačių metų spalio 10 dieną artistė mirė.

Joe Cockeris, 70 metų

Joe Cockeris
Joe Cockeris
AP/Scanpix

2014 metų gruodžio 22 dieną Kolardo valstijoje (JAV) nuo plaučių vėžio mirė garsus bliuzo atlikėjas Joe Cockeris, kadaise tapęs legendinio Vudstoko žvaigžde.

Patrick'as Swayze'as, 57 metai

Vida Press

1991-aisiais Patrick'as Swayze'as buvo pavadintas pačiu seksualiausiu vyru. Aktorius vienas pats kovojo su kasos vėžiu, savo optimizmu ir gera nuotaika bandydamas įtikinti aplinkinius, kad ligą jau baigia įveikti. Vis tik 2009 metais rugsėjį jis mirė.

Luciano Pavarotti, 71 metai

Vida Press

Garsusis trejetas – Luciano Pavarotti, Placido Domingo ir Jose Carreras – pavergė visą klasikinės muzikos ir operos pasaulį. Deja, 2007 metų rugsėjį trio neteko Pavarotti, kuris mirė nuo kasos vėžio.

Dennis Hopperis, 74 metai

Vida Press

2010-ųjų gegužę prostatos vėžys įveikė Holivudo aktorių Dennisą Hopperį. Tais pačiais metais jis dar spėjo „atidengti“ savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje.

Vida Press

Waltas Disney'us, 65 metai

Vida Press

Jo animaciniai filmai atlaikė visus laiko išbandymus. Galbūt jų kūrėjas Voltas Disnay'us per trumpai gyveno žemėje ir 1966 metų gruodį mirė nuo plaučių vėžio, tačiau jo idėjos gyvos, o personažai seniai peržengė ekranų ribą ir apsigyveno pasaulio tematiniuose parkuose, atrakcionuose.

Yves Saint Laurent, 71 metai

Vida Press

2007 m. balandį garsiam dizaineriui nustatytas smegenų vėžys. Yves Saint Laurent mirė 2008 metų sausio 1 dieną Paryžiuje, kur buvo atvykęs gydytis. Laikraščiai rašė, kad likus dviem dienoms iki mirties Yves susituokė su savo partneriu Pierre'u Bergé .

Bobas Marley, 36 metai

Marley
Marley
Organizatorių archyvas

1977-ųjų liepą ant Marley kojos didžiojo piršto aptikta piktybinė melanoma (atsiradusi po futbolo traumos). Jis atsisakė amputacijos, bijodamas, kad po to nebegalės šokti. 1980-aisiais Amerikoje numatytas turnė buvo atšauktas, kai viename iš pirmųjų koncertų Bobas prarado sąmonę: vėžys progresavo. Nepaisant intensyvaus gydymo 1981 m. gegužę Bobas Marley mirė Majamio ligoninėje.

Wayne McLaren, 51 metai

Vida Press

Legendinis „Marlboro vyras“ iš to paties pavadinimo reklamos, kaskadininkas, modelis ir rodeo dalyvis tapo aršiu kovotoju prieš rūkymą po to, kai tik jam nustatė plaučių vėžį. Jis ilgai ir sunkiai kovojo su savo liga, tačiau ji buvo stipresnė...

Ray Charlesas, 73 metai

Vida Press

Kultinis amerikiečių kompozitorius ir atlikėjas, vienas iš žymiausių XX amžiaus muzikantų Ray Charlesas mirė 2004-aisiais, sulaukęs 73-ų. Jis ilgai ir sunkiai sirgo kepenų vėžiu, kuris buvo aptiktas 2002 m. Artimųjų atsiminimu, paskutiniaisiais mėnesiais Ray jau nebegalėjo vaikščioti ir praktiškai nebekalbėjo, tačiau kasdien važiuodavo į savo studiją RPM ir dirbo.

Vida Press

Gérardas Philipe'as, 37 metai

Vida Press

Prancūzų kino ir teatro aktorius suvaidino 28-iuose filmuose. 1959 m. gegužę Gérardas netikėtai pajuto aštrius pilvo skausmus. Rentgenas parodė kepenų uždegimą. Philipe'ui atliko operaciją, tačiau liga buvo neišgydoma – kepenų vėžys. Tiesa, tai žinojo tik jo žmona Anne ir iki pat vyro mirties jam to nesakė. Po 4 mėnesių Gérardas mirė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis