J. Jurkutės mama Aldona: kai vyras pasitraukė iš gyvenimo, skaudžiausia buvo dėl vaikų

Gegužės mėnesio „Moteris“ viršelio veidas Aldona Jurkienė: „Žiūrėk, dukrele, dar imsiu ir geriau atrodysiu už tave!“

- A. Hitchcockas – žudynių ir smurto meistras, kentėjęs dėl nerealizuotų seksualinių fantazijų
- 10 dienų morkų dieta ir minus 5 kg
- Grožio ekspertai išrinko: 7 šių metų geriausios priemonės
- Violeta Baublienė: tekėti gal ar ką…
- Virtuvės šefės patarimai padės išlaikyti mėsą ilgiau šviežią

Gegužės mėnesio žurnalo „Moteris“ viršelio veidai – Aldona Jurkienė ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Specialaus gegužės mėnesio viršelio veidas – Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Viršeliai – iš žurnalo „Moteris“ archyvo (nuotraukos – Agnės Gintalaitės, stilius – Justės Kubilinskaitės).

Žurnalas "Moteris"

Mamos ir dukros ryšys stebuklingas. Vis dėlto savo mamas pradedame labiau suprasti tada, kai pačios jomis tampame. Šiame numeryje daug kalbame apie brandaus amžiaus moteris – jų saviraiškos galimybes, psichologiją, sveikatą, mitybą, fiziologiją, seksualumą, dairomės į užsieniečių patirtį. Galbūt dukroms, sūnums, vyrams, pažįstamiems tai padės labiau suprasti aukso amžių išgyvenančias mamas, sutuoktines, drauges.

• Nuostabi mamos ir dukros fotosesija... Jos herojės – plungiškė Aldona Jurkienė ir socialinio projekto „Trys seserys“ iniciatorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Sužinokite, dėk ko mama jaudinosi augindama Jurgitą, kokių turėjo lūkesčių, kaip įveikė šeimai tekusius išbandymus.

Jurgita: Seniau mama buvo mano globėja, paskui – mokytoja, dabar yra draugė. Aš jai dabar esu mokytoja. Aldona: Ir globėja.
Žurnalas "Moteris"

• „Lietuvoje, jei tau – per 50 metų, jau esi klimaksinė boba. Senatvė pas mus – kaip patologija, – sako rašytoja Rūta Vanagaitė. – Visų laukia šis etapas, bet žmonės elgiasi taip, tarsi to nežinotų.“ Skaitykite herojės asmenine patirtimi pagrįstus patarimus, kaip gyventi santarvėje su savo amžiumi. Iš Rūtos Vanagaitės pasimokyti tikrai verta: jai nestinga realistinio požiūrio, pozityvumo ir saviironijos.

„Tėvų, brolių, seserų neišsižadame vien todėl, kad jie mūsų „netenkina“. Tai kodėl taip lengvai skiriamės su sutuoktiniais?“ – Rūta Vanagaitė skatina išlaikyti santuokinius ryšius. Skirtis, pasak jos, verta tik dviem atvejais: kai vyras priklausomas nuo alkoholio ir yra neištikimas.
Žurnalas "Moteris"

• Intymių santykių specialistas psichologas Andrius Kaluginas įsitikinęs, kad seksualiniu požiūriu pora geriausiai dera, kai moteris yra 4 ar 5-eriais vyresnė už vyrą. Ar įmanoma tvirta vyresnės moters ir jaunesnio vaikino sąjunga?

Jaunesnis partneris – puiki galimybė mėgautis gyvenimu čia ir dabar, geriausias gydomasis balzamas išsiskyrusioms, apie naują santuoką kol kas nesvajojančioms vienišėms.
Žurnalas "Moteris"

• Kuo nustebinti mamą? Tuo, ko ji dar nėra ragavusi. Kuo pradžiuginti? Tuo, ką ji tikrai labai mėgsta. Bet, ko gero, labiausiai mamą pamalonins tai, ką išmokote gaminti iš jos.

Mamos dienos proga ant stalo patiekite karštą rabarbarų ir obuolių skanėstą, antį su medumi ir garstyčiomis...
Žurnalas "Moteris"

Dar žurnale
• Pagaliau mus ištiko tikrasis pavasaris. Šį mėnesį pateikiame itin daug idėjų, kuo atnaujinti garderobą.

Originali interpretacija Rytų tema
Žurnalas "Moteris"

• Knygą apie prancūzų vaikų auklėjimą parašiusi amerikietė žurnalistė ir rašytoja Pamela Druckerman sulaukė šlovės visame pasaulyje. Išskirtiniame interviu moteris tvirtina, kad prancūzų auklėjimo fenomeną lemia tai, jog vaikai yra laikomi griežtai, nuo mažens mokomi mandagumo, nepertraukinėti suaugusiųjų, paragauti visko, kas padėta ant stalo.

„Nebijokite sakyti „ne“. Vaikai turi išmokti susitvarkyti su kai kuriomis savo frustracijomis. Tenkindami visus atžalų norus, užauginame juos nelabai patenkintus“, – tvirtina Pamela Druckerman
Žurnalas "Moteris"

• Dar prieš kelerius metus Viktorija Grežėnienė prekiavo baldais, bet atsitiktinai pamatyta televizijos laida pakuždėjo: laikas keisti gyvenimą. Šiuo metu moteris yra beveik šimto svetimų vaikų mama, ji vadovauja Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams.

„Norisi, kad visuomenė žinotų, jog kūdikių namuose dirba tikrai atsidavę žmonės didelėmis širdimis. Čia kitaip neįmanoma“, – sako Viktorija Grežėnienė
Žurnalas "Moteris"

• Šįkart pririnkome svajonių terasų pavyzdžių. Gal jie įkvėps greičiau persikelti į gryną orą?

Vilniečių architektų Saulės ir Rolando Liolų terasoje veši gėlės, o loveliuose auginamos daržovės
Žurnalas "Moteris"

• Žurnalistę Jolantą Vitkutę į Meksiką atvedė sutikta gyvenimo meilė – jos vyras Andrés. Pamilusi šalį ir didžiausią jos miestą Meksiką, moteris kviečia ir mus leistis į ilgą kelionę.

Meksika – tai įspūdingi majų griuvėsiai Čičen Icoje ar kitos 31 į UNESCO saugomų objektų sąrašą įtrauktos vietovės, tai šalies krantus skalaujanti krištolo melsvumo Karibų jūra ar įspūdingi ugnikalniai...
Žurnalas "Moteris"

..........................
* Skaitomiausias mėnesinis žurnalas
Žurnalas "Moteris"

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis