Agnė Gilytė: turiu kelis nepamainomus grožio ritualus

Žavi, trapi, švelni, elegantiška, stipri – moteris gali būti visokia. „Mūsų savijautai ir pasitikėjimui savimi didelę įtaką daro drabužiai bei aksesuarai, - neabejoja projekte „Žinomos moterys apie moteriškumą“ dalyvaujanti stilistė Agnė Gilytė. – Tereikia rasti ir paryškinti savo privalumus.“

Skaitomiausi savaitės tekstai:
- Savaitės ikona. S. Nainė: drabužių beveik neperku, ką noriu, pasisiūnu pati
- Gintarė Karaliūnaitė–Canuel – kaip lieknėja žinoma moteris
- Insulto požymiai – kaip padėti ir išgelbėti gyvybę
- Japoniška 13 dienų dieta - minus 12 kg. MENIU ir atsiliepimai
- 5 grožio kryptys ir moterys, kuriomis verta sekti ateinantį sezoną

Su kuo Jums asocijuojasi moteriškumas, kokia Jums graži, moteriška moteris?

Man moteriškumas asocijuojasi su forma, kvapu. Man labai seksualu, jei moteris kvepia išskirtinai, graži moteris ta, kuri neužgožia savęs aksesuarais, drabužiais.

Grožis šiuolaikiniame pasaulyje tapo svarbiu įrankiu siekiant karjeros, ką manote Jūs, ar išties gražiai moteriai paprasčiau lipti karjeros laiptais?

Moterimi gera būti, bet aš nesu iš tų, kurios siekia tikslo pasitelkdamos savo grožį. Yra moterų, kurios turi stiprių ambicijų ir žengia pirmyn pavergdamos savo kompetencija, žiniomis, yra ir kitokių, tačiau ir tai nėra blogai.

Dabar dieta tapusi tarsi moters prievole – žiniasklaidoje aidi patarimai, kaip sulieknėti per keletą dienų, kokių maisto produktų atsisakyti, kaip manote, kaip ši informacija veikia jaunas merginas?

Veikia labai stipriai, yra ir toks reiškinys, kai moterys bando atrodyti jauniau ir siekia to tiesmukiškai atkreipdamos į save dėmesį savo išvaizda. Tai nenatūralu. Esu už sveiką protą ir harmoniją, jauniems žmonėms reikia patarti, teikti informaciją. Būtų puiku, jei jaunuolis turėtų gerą patarėją šalia savęs, kuris supranta, kaip sveikai maitintis, puikiai atrodyti ir gerai jaustis.

Kaip manote, kas svarbiausia moteriai ugdant pasitikėjimą savyje – kiek prisideda aplinkinių požiūris, antroji pusė?

Pasitikėjimas savimi didžiausias, kai žmogus yra įsimylėjęs, tuomet jautiesi ir gražesnis, ir lieknesnis, ir laimingesnis. Svarbu gyventi ir dirbti tokioje aplinkoje, kurioje jautiesi gerai, jaukiai.

Agne, Jūsų citata: „Nėra blogos figūros, yra tik netinkamo dydžio ir silueto drabužiai!“. Kodėl pasirinkote būtent šiuos žodžius?

Nes kiekviena moteris turi savo privalumų, gal tai nėra ilgos kojos, bet ji turi neįtikėtino grožio plaukus, kuriuos galima paryškinti? Savo pliusus galima pabrėžti įvairiais aksesuarais. Kai žmogus gerai atrodo, tai ir jaučiasi gerai.

Kaip spėjate suderinti aktyvią darbo veiklą ir šeimą? Ar lieka laiko ir moteriškumo puoselėjimui, poilsiui?

Esu puiki planuotoja, labai gerai žinau, kada ir kur būsiu ryt, ką veiksiu poryt. Laisvalaikiu mėgstu spontaniškumą, ypač atostogaudama, tačiau norėdama suderinti mylimą darbą, begales klientų ir projektų, privalau viską susiplanuoti iš anksto minučių tikslumu, tuomet viskas einasi lyg sviestu patepta. Laiko sau lieka tiek, kiek jo susiplanuoju, turiu kelis nenuginčijamus grožio ritualus: sportas porą kartų per savaitę, viso kūno masažas porą kartų per mėnesį, kosmetologė ir kirpykla vieną kartą per mėnesį. Jei turiu galimybių, mėgstu apsilankyti pirtyje, pasilepinti saule ant žolės ar smėlio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis