Geidžiama nėščiųjų fotografė žindo savo penkerių sūnų

Ivetė Ivens - vos dvidešimt šešerių savamokslė fotografė, kurios vienos nuotraukos kaina prasideda nuo 250 dolerių.

Jau kuris laikas Čikagos lietuvė - viena geidžiamiausių fotografių tarp nėščiųjų bei naujai iškeptų mamyčių, o jos darbo kalendorius užpildytas iki pat 2018-ųjų vidurio. Ivetė išgarsėjo visoje Amerikoje pristatydama fotografijų ciklą “Maitinančios deivės”, kuriame užfiksavo drąsias mamytes nebijančias viešai krūtimi maitinti įvairaus amžiau savo atžalų.

Asmeninis archyvas

Visą gyvenimą svajojusi anksti ištekėti ir susilaukti vaikų, Ivetė pirmąjį pagimdė dvidešimties. Po dviejų su puse metų gimė antrasis sūnus. Kartą sumaniusi pamaitinti krūtimi abu vaikus vienu metu, nusprendė įsiamžinti gamtos fone. Su vyro pagalba užfiksuotą kadrą jauna mamytė paviešino savo Facebook paskyroje, kur susilaukė netikėto dėmesio ir daugybės neigiamų reakcijų.

„Net liežuvis neapsiverčia garsiai pasakyti, kokius baisius komentarus ėmė rašyti moterys po juodai balta nuotrauka, kurioje aš vienu metu maitinau abu savo sūnus. Buvo ir gerų, deja jie nepaliečia taip giliai, kaip blogieji, - LNK laidoje „Bus visko“ šeštadienio vakarą 17.30 val. prisimins garsi mamytė.

Asmeninis archyvas

Ivetės nuomone, vaikelio maitinimas krūtimi yra viena gražiausių gamtos dovanų, kurią gavo moteris ir nemato tame nieko gėdingo, todėl iki tol fotografavusi tik nėščiųjų bei kūdikių fotografijas, nusprendė įamžinti maitinančias mamas.

„Sutikau daugybę mamyčių su be galo jautriomis istorijomis, viena jų ilgus metus kentė depresiją ir hormonų disbalansą, kita patyrė šešis persileidimus. Vaikelio gimimas ir maitinimas joms prilygsta stebuklui, be galo ilgai lauktas ir išlauktas procesas. Nėra nieko maloniau nei fiksuoti tokias akimirkas”, - pasakos Ivetė.

Asmeninis archyvas

Pati vis dar maitindama savo 2,5 ir 5-erių metų sūnus sako, kad savaime suprantama, jog tokio amžiaus vaikams mamos pieno reikia ne dėl maisto, bet dėl kitų priežasčių. Perskaičiusi daugybę mokslinių straipsnių bei senovės raštų, Ivetė laidoje „Bus visko“ pasakos, kad žindymas sustiprina vaiko ir mamos ryšį, padeda nusiraminti ir net sumažina fizinius skausmus.

„Aš klausiau Kevino (vyresniojo sūnaus - red. pastaba), kodėl tu nori mamytės pienuko, o jis atsakė, nes myliu”- prisimins Ivetė.

Asmeninis archyvas

Moteris sako, kad, priešingai nei daugelis įsivaizduoja, žindant vyresnio amžiaus vaikus nebūna kaprizų ar įžūlaus reikalavimo. Vaikas supranta, kad tai intymu, neprašo krūties viešoje vietoje, viskas vyksta švelniai ir delikačiai.

Asmeninis archyvas

„Kevinui ką tik suėjo penkeri. Jis intensyviai žįsdavo iki ketverių, pastaraisiais metais tai vyko kartą per pora savaičių, bet jau po truputėlį paleidžia mane. Visai neseniai pasakė, mamyte, kai man bus penkeri aš jau nebenorėsiu pienuko”, - apie vyresnįjį sūnų pasakos Ivetė.

Moteris įsitikinusi, kad nėra vienareikšmiško amžiaus iki kada derėtų maitinti vaiką, tačiau sako, kad pieniniai dantys yra rodiklis. Kai jie pradeda kristi, vaikas jau pats nebenori to daryti. Į vietą, kur derėtų maitinti savo vaikus, Iveta žiūri lygiai taip pat laisvai kaip ir į amžių.

Asmeninis archyvas

“Maitinau tiek bažnyčiose, tiek prabangiose parduotuvėse ar net Laisvės alėjoje, niekada nesulaukiau jokių užgaulių replikų”, - prisipažins Ivetė laidoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis