Tai, kas iš gamtos, – saugu ir patikima

Nors mokslas kiekvieną dieną žengia pirmyn, randa būdus išgydyti iki šiol nepagydomas ligas, bet šio tobulėjimo pagrindas visada buvo, yra ir bus gamta bei tai, ką ji mums dovanoja.

Maisto papildas ONAGRE (90 kapsulių su nakviša, agurkle, vit.E ir D)

Pasak rašytojo V. Megrė.: „Žmogus dar nėra išradęs nieko, ko nėra pačioje gamtoje“.

Netrūksta žmonių, linkusių kritikuoti liaudies mediciną. Ar tai pagrįsta? Nereikėtų skubėti kritikuoti reiškinių, apie kuriuos stinga žinių. Juk senovėje žmonės gyveno darnoje su gamta ir taip sugebėdavo pagerinti savo sveikatą.

Žemėje augantys augalai - tai viena didelė vaistinė. Reikia tik išmokti pasirinkti tai, ko mums reikia.

Yra manančių, kad augaliniai preparatai neveiksmingi, bet ar taip teigiantys žino, kad sintetiniai vaistai yra gaminami, remiantis medžiagų, surastų būtent augaluose, struktūra?

90 priežasčių nebijoti laiko ir didžiuotis savo jaunyste!

Biologinis laikrodis, nuliamentis senatvinių procesų atsiradimą bei amžiaus trukmę, užprogramuotas kiekviename iš mūsų. Pradedame senti jau nuo 20-25 metų.

Ginekologų žodžiais, veide atsirandančios raukšlės tampa sunkiu psichologiniu „ veidrodžio sipmtomu“.

Kardiologai teigia, kad, prasidėjus senėjimo procesams kraujagyslės tampa standžios, nebeelastingos. Kartais kraujagyslių senėjimo požymiai tiesiogiai atspindi amžių, o kartais jos būna susidėvėjusios kur kas anksčiau. Tuomet sakoma, kad biologinis amžius neatitinka oficialaus žmogaus amžiaus.

Organizmo senėjimas – tai ne tik raukšlės veide

Tai ilgas procesas, kurio metu nyksta kaulų-raumenų sistema, sulėtėja odos ir vidaus organų atstatomieji procesai, sumažėja elastingumas ir drėgmė.

Pakinta hormonų pusiausvyra, mažėja potencija, energija. Silpnėja imunitetas, regėjimas, fizinis pajėgumas. Slenka plaukai, lūžinėja nagai. Trumpėja nervinio impulso perdavimas ir vystosi dirglumas bei miego sutrikimai, depresija.

Susinešioja sąnarių ir kaulų sistema, pakinta eisena.
Senka širdies ištekliai, didėja kraujagyslių pralaidumas, vystosi aterosklerozė, didėja cholesterolio kiekis.

Pasikeičia gliukozės kiekio pusiausvyra kraujyje, gali vystytis diabetas.

Kaip visų šių senėjimo procesų seka, vidutiniškai, pradedant penktą dešimtį, moterims prasideda menopauzė, vyrams,- andropauzė, kurie labai smarkiai pakeičia gyvenimo kokybę ir ritmą. Visiškai išsibalansuoja organizmo sistemas. Pradeda dominuoti fiziniai ir psichoemociniai sutrikimai.

PNR (Polinesočiųjų riebalų rūgščių) vaidmuo senėjimo procesuose

Vienas iš pačių turtingiausių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (PNRR) šaltinių augalų pasaulyje yra vaistinės agurklės (Borago officinalis) sėklų aliejus - ypač naudingas žmogaus organizmui gamtinis šaltinis. Augalas ypatingai turtingas linolo (35-40%) ir gama-linolo (15-25%) rūgštimis.

Polinesočiosios riebiosios rūgštys dar vadinamos esencinėmis (nepakeičiamomis), nes organizmas negali jų sintetinti, o turi pakankamai gauti su maistu. Realybėje to nebūna: medikų teigimu, dauguma šiuolaikinių žmonių jaučia išreikštą gama – linolo r. deficitą.

Nepakeičiamų PNR ( polinesočiųjų riebalų rūgščių) stygius lemia spartesnius, aukščiau minėtus, organizmo senėjimo procesus. O, esant pakankamam gama-linolo rūgšties kiekiui, organizmas apsaugomas nuo oksidacinės pažaidos ir uždegimų, sukeliančių neigiamus ląstelių ir organizmo pokyčius.

Kodėl?

Be dviejų pagrindinių riebalų rūgščių sveikas kūnas neapsiena. Tai alfa linoleno rūgštis (ALR) iš omega-3 šeimos ir linoleno rūgštis (LR) iš omega-6 šeimos. Pats organizmas šių medžiagų negamina, todėl jų turime gauti su maistu.

Organizmui būtinos ALR, LR ir kitos omega rūgštys palaiko daugelį gyvybinių procesų. Jos padeda stiprinti širdies raumenį, gerinti kraujotaką, didinti lytinį potraukį, spartinti žaizdų gijimą, suteikti sąnariams lankstumo. Taip pat šios rūgštys dalyvauja biosintezėje, normalizuojant cholesterolio lygį, išlaikant gerą odos būklę, padedant išvengti emocinių svyravimų, nuotaikų kaitos ir karščio pylimo, gerinant dėmesį ir atmintį, palaikant dvasios ramybę, nuotaiką.

Du svarbūs junginiai, kurie sintezuojami organizme iš alfa – linoleno rūgšties yra eikozapentaeno rūgšties ir dokozaheksaeno rūgštis. Žinoma, kad EPR ir DHR taip pat mažina uždegimines organizmo reakcijas, cholesterolio kiekį kraujyje. Tokiu būdu, šios dvi rūgštys sumažina ir širdies infarkto pavojų.

ONAGRE, kaip PNR (Polinesočiųjų riebalų rūgščių) ir vitamino E šaltinis, neutralizuoja laisvuosius radikalus ir apsaugo ląsteles nuo oksidacinio streso pažeidimų. To pasekoje ląstelėse, o kartu ir organizme sustiprėja detoksikaciniai procesai, kurie apsaugo nuo aplinkos agresijos ( maisto, oro taršalų) ir stiprina kūną.

Speciali ONAGRE sudėtis papildo mitybą vitaminais E ir D, bei gyvybiškai būtinomis, biologiškai aktyviomis polinesočiosiomis riebalų rūgštimis (linolo, gama linolo), kurių neintezuoja pats organizmas.
Todėl 1-a rytinė kapsulė - svarbi palaikomoji priemonė išvengti su senėjimu susijusių negalavimų.

Odos drėgmė ir kraujagyslių elastingumas

Jis tiesiogiai priklauso nuo gaunamų PNR (Polinesočiųjų riebalų rūgščių). Jos pasižymi savybe sulaikyti drėgmę ląstelėje. Oda ir vidaus organų epitelis tampa stangresni, elastingesni ir atsparesni. Vartojant ONAGRE, visi kūno audiniai apsaugomi nuo išsausėjimo, surandėjimo, raukšlėjimosi, nes jos sudėtyje esančios omega rūgštys pasižymi stipriu drėkinamuoju efektu.
Be to, išskirtinė nakvišos, agurklės ir vitamino E formulė stiprina ir vitamino A, reikalingo odos ląstelėms augti ir daugintis, aktyvumą, palaiko optimalų odos drėgmės koeficientą, stimuliuoja odos apsauginius mechanizmus ir užkerta kelią ankstyvam raukšlių susidarymui.

Odos jaunystė

PNRR trūkumas pasireiškia odos sausumu ir paraudimu, jos sudirgimu ir pagreitėjusiu senėjimu. Todėl ONAGRE sudėtinių dalių formulė vartojama odos jaunystei išsaugoti.
Gama-linolinė rūgštis, inicijuodama vit.A sintezę, palaiko odos elastingumą, plaukų, nagų struktūrą, apsaugo nuo perteklinės odos dehidratacijos, bei raukšlelių susidarymo.

Hormonų pokyčiai

vyksta kiekviename organizme ir labai priklauso nuo amžiaus, lyties ir psichoemocinės būsenos.
Onagre veikliųjų medžiagų formulė skatina prostaglandinų sintezę bei natūraliai reguliuoja hormonų pokyčius organizme.

Vaisingo amžiaus moterims palengvina arba visai pašalina priešmenstruacinius negalavimus (PMS): galvos, pilvo skausmus, krūtų jautrumą, nervingumą.

Brandaus amžiaus moterims ir vyrams padeda įveikti menopauzės ir andropauzės sukeltus negalavimus.

Moterims jie pasireiškia nuotaikų kaita, dirglumu, nuovargiu, pilvo pūtimu, karščio bangomis, padidėjusiu kūno prakaitavimu, sumažėjusiu fiziniu aktyvumu, o vyrams dar gali atsirasti ir šlapininės bei lytinių organų sutrikimai, kurie pasireiškia lytinio potraukio, apvaisinimo galimybės susilpnėjimu, dažnu šlapinimusi, orgazmo nebuvimu, erekcijos sutrikimais.

Tiek vyrams, tiek moterims gali pasireikšti nervinio pobūdžio širdies skausmai, arterinio kraujo spaudimo svyravimai, galvos svaigimas, ar oro trūkumas. Gali netikėtai parausti veidas, kaklas ar viršutinė krūtinės dalis. Taip pat gali varginti padidėjęs dirglumas, greitas nuovargis, susilpnėjusi atmintis, dėmesio koncentracija, nemiga, depresinės nuotaikos.

Sumažėjus lytinių hormonų kiekiui, pastebimai keičiasi ir kūnas: sumažėja raumenų masė, jėga, kaulų tankis, plonėja oda, greičiau auga antsvoris.

ONAGRE kapsulėje esančios sudėtinės dalys teigiamai veikia žmogaus fizinę ir psichoemocinę būseną visais jo gyvenimo periodais.

Sąnarių lankstumas ir judrumas

ONAGRE veikliųjų medžiagų formulė skatina prostaglandinų gamybą, slopina uždegiminį procesą, mažina skausmą, gerina sąnarių lankstumą ir judrumą. PNRR ( linolo ir gama linolo r. ) labai reikalingos, sąnarių sveikatos palaikymui.

Taip pat vartojama esant artritui!

Atlikus tyrimus, nustatytas nakvišos gama – linoleno rūgšties poveikis mažinti sąnarių skausmus, patinimus ir rytinius sustingimus, kuriuos sukelia reumatoidinis artritas ( Cameron 2009 ; Belch JJ 2000 ; Soeken KL 2003 )

Dantų būklė

Išskirtinėje formulėje yra ne tik vit.E, gama linolo rūgštys, bet ir vitaminas D. Jo dėka palaikoma kaulų, o taip pat ir dantų struktūra ir sveikata.

Dėl prostaglandinų slopinami uždegiminiai židiniai. Tai apsaugo dantis nuo gedimo.
Vit.E neutralizuoja laisvuosius radikalus. Tuo būdu apsaugo dantų emalę nuo ardančio toksinių medžiagų poveikio.

PNRR, vitaminų E ir D teigiamo organizmo sveikatai poveikio galimybių sąrašas yra toks ilgas, kad ONAGRE maisto papildas tapo priskirtinas naujos kartos gerontologinei (nuo senėjimo) priemonei.
Tai - stiprus antioksidantas imuninei sistemai, visapusiškai sveikatinantis visas organizmo sistemas.

Tik viena, minkšta, lengvai nuryjama ONAGRE kapsulė gali tapti Jūsų asmeninio biologinio laikrodžio stabdžiu. Tai impulsas gerai dieai ir gerai jūsų savijautai.

Vartojamas paįvairintai mitybai ir sveikam gyvenimo būdui.
Geriausia gerti 1 kaps. ryte, užgeriant stikline vandens ar sulčių. Jei kamuoja stiprūs nemalonūs pojūčiai, dirginantis odos sausumas, galima gerti dvi kapsules per dieną.
Maisto papildą gydytojai ir vaistininkai rekomenduoja vartoti 3 mėnesius ( dvi pakuotės) du kartus per metus.

Galima įsigyti:
„Mano Vaistinė“ tinkle,
„Operos“ vaistinėje,
„Širdažolės“ vaistinėje,
„Vaistų namų“,
www.pharmacon.lt;
www.operosvaistine.lt

Laukiame Jūsų parodoje, stende A2.7.


Užsakymo nr.: PT_77237209

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis