Tai galimybė atjaunėti mažiausiai 5 metais ir atgauti pasitikėjimą savimi

Šiandien dantys nebėra vien tik valgymo įrankis – jie taip pat atlieka itin svarbią estetinę funkciją. Daugelis dėl prarastų dantų gėdijasi šypsotis, jaučia diskomfortą bendraudami su aplinkiniais ar vengia net pasižiūrėti į veidrodį.

Pasak gydytojų, graži šypsena ne tik suteikia pasitikėjimo savimi, bet ir padeda akivaizdžiai atjaunėti, taigi jie siūlo išeitį – pažangų implantologijos būdą, atkuriantį visus dantis vos per vieną dieną.


Kaip teigia odontologijos klinikos „Privati praktika“ gydytojas Jevgenij Travkin, odontologija visą laiką asocijavosi tik su kramtymu, maistu ir sveikata, tačiau šiais laikais itin svarbus tampa ir emocinis komfortabilumas. Asmuo, praradęs dantis, netenka ir dalies savęs.


Asmeninio albumo nuotr.


Gydytojo teigimu, konsultacijos metu žmogus pageidauja tik vieno – kuo greičiau susigrąžinti tai, kas buvo prarasta, todėl šiuolaikinei implantologijai ypač svarbios yra laiko sąnaudos: „Įsivaizduokite, kad jums dedamas implantas arba plomba ir jums sakoma, jog teks pasiimti savaitę atostogų. Šiuolaikiniam žmogui tai nelabai priimtina, nes visi susiduriame su laiko stoka. Žmonės dažniausiai užduoda klausimus ne apie finansus ar implantų prigijimą, o apie tai, kaip jis jausis rytoj, ar galės dalyvauti susitikime, išskristi, susitikti su draugais ir tiesiog šypsotis.“


Pasak gydytojo, netekus dalies ar visų dantų dažniausiai naudojamos plokštelės iš tiesų atlieka tik apie 15-20 procentų kramtymo funkcijos, todėl žmogus negali kokybiškai kramtyti ir jaučiasi prislėgtas, nes plokštelė neretai būna nepatogi ir gali bet kuriuo metu netikėtai iškristi.


Visgi dabar implantologija siūlo įvairių sprendimų. Vienas iš jų - „visi ant 4“ (angl. „All-on-4“) metodika. Tai švedų kompanijos patentuotas būdas, pasižymintis labai ilga istorija ir pagrįstas daugybe atliktų tyrimų, bandymų, todėl metodas laikomas patikimu.


Atkuriant visus dantis pagal „Visi ant 4“ metodiką, odontotologo kabinetą žmogus palieka su gražia šypsena vos po vieno apsilankymo. Šis metodas leidžia išvengti nemalonaus ilgalaikio buvimo be dantų arba išimamo protezo.


„Visų pirma atliekame pilną diagnostiką: rentgeno pagalba trimatėje erdvėje įvertiname kaulo kokybę ir kompiuterio pagalba išdėstome visus implantus. Mes išnaudojame nuosavą kaulą, nedarome kaulo auginimo procedūrų. Tuomet patalpiname keturis implantus ir ant jų tos pačios procedūros metu uždedame laikinus dantukus. Jie nėra išimami, jie yra pritvirtinami specialiais varžteliais. Jeigu žmogus ateina su plokštele, mes padarome savo darbą, uždedame naujus dantukus, kurie yra pritvirtinti, ir žmogui sakome: „Jums nebereikia nešioti plokštelės“. Tai yra visiškai kitoks požiūris į gydymą“, – pasakoja Jevgenij Travkin.


Gydytojo teigimu, kai jis pamato pacientą po procedūros praėjus 1-2 savaitėms, jis jau būna pasikeitęs: „Dažniausiai moterys ateina su ryškesnėmis lūpomis, susišukavusios, besišypsančios. Bet įdomiausia – vyrai, kurie iš pradžių sako „mums to nereikia, mums svarbu tik kramtyti“, – jie pakeičia šukuoseną, jų akys išduoda įvykusius pozityvius pokyčius, atgautą pasitikėjimą ir naują, komfortišką gyvenimą. Dažnai net sunku iš karto atpažinti buvusį pacientą. Galvoje viena mintis: „O Dieve, jis atjaunėjo 5-10 metų!“ Ir tai yra svarbu.“


Daugiau apie tai:

Užsakymo nr.: PT_76061951

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis