3 vaikų mama Orinta: gražų kūną gali turėti kiekviena moteris

Orinta Donėlė, namie prižiūrinti tris judrius mažus berniukus, neslepia – būna, ir jai stinga laiko suplanuotiems reikalams. Tačiau moteris tikina, kad susikoncentravus tik į tikrai būtinus darbus, laiko lieka ir vaikams, ir sportui, ir darbui.

Kūno rengyba, sveika mityba, aktyvus gyvenimo būdas Orintos hobiu tapo dar mokantis mokykloje. Šiandien netrukus 30-ąjį gimtadienį švęsiančios moters pomėgis tapo mylimu darbu. Negana to, savo kasdiena ir patarimais moteris dalinasi FB puslapyje „Be Mom Be Fit“, kuris pelno vis daugiau moterų simpatijų ir sekėjų nesvarbu, kurioje pasaulio dalyje jos bebūtų.

Kada susidomėjote sveiku gyvenimo būdu - teisinga mityba ir sportu? Kiek Jums buvo metų? Kodėl į tai atkreipėte dėmesį?

Sportuoti pradėjau vidurinėje mokykloje, lankiau lengvosios atletikos būrelį, buvau vidutinių nuotolių bėgikė. Tačiau tai truko tik iki 12-tos klasės. Iš karto po mokslų išvykau į Airiją, čia, kaip ir dauguma merginų, kartais pabėgiodavau „nuo pirmadienio”. Tuo visi mano sportiniai užsiėmimai ir pasibaigdavo. Bet visada žinojau, kad į sportą dar sugrįšiu.

Atvykus į Airiją dirbau moteriškame kolektyve, kur kiekvieną dieną girdėdavau jų skundus – „oi, tą dietą bandžiau, aną dietą, negaliu numesti svorio, vaikai trukdo“ ir t.t.

Noras padėti joms pastūmėjo labiau pasidomėti šia sritimi, pastudijuoti ją. Taip įgijau asmeninės trenerės bei sporto mitybos specialistės diplomą. Mokslus baigiau 24-erių, jau laukdamasi pirmagimio.

Asmeninio albumo nuotr.

Nuo pat pirmųjų nėštumo dienų planavau savo būsimą rutiną, mitybą, treniruotes. Labai didelis noras pasinaudoti įgytomis žiniomis bei įrodyti, kad įmanoma turėti vaikutį ir gražų kūną buvo mano didžiausia motyvacija!

Tačiau sužinojus, kad turėsime dvynukus, tai tapo iššūkiu pačiai sau!

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip viskas pasikeitė, kai ėmėte lauktis dvynukų?

Sužinojus, kad laukiamės dvynukų, ištiko lengvas šokas! Daug minčių, spėlionių, jaudulio – kaip reikės viską suspėti? Nes girdint iš aplinkinių, kaip sunku su vienu naujagimiu, buvo truputį baisoka ir pagalvoti, ką reikės daryti su dviem. Nėštumo metu visiškai nesportavau, mitybos nekoregavau. Visi pokyčiai prasidėjo po mažylių gimimo.

Asmeninio albumo nuotr.

Ir kaip Jums sekėsi? Ar sunki buvo pradžia?

Pradžia tikrai buvo nelengva. Tik gimus mažyliams iškart kibau į darbus. Svarbiausia užduotis buvo tinkamai susiplanuoti dienotvarkę, kurią teko derinti prie vaikų režimo. Vaikučių pogulio valandėles išnaudodavau turiningai: gamindavau maistą ir sportuodavau.

Asmeninio albumo nuotr.

Praėjus pusmečiui nuo mažylių gimimo jau galėjau pasidžiaugti savo pirmaisiais pasikeitimais, akiai mielomis kūno linijomis, pagerėjusia savijauta, energingumu, sveikesniu bei aktyvesniu gyvenimo būdu.

Asmeninio albumo nuotr.

Kiek buvote priaugusi nėštumo metu? Ar lengva buvo susigrąžinti buvusias formas? Kiek sveriate dabar?

Laukdamasi priaugau apie 17 kg. Kūno formos sugrįžo visiškai kitu pavidalu. Prieš pastojant buvau nesportuojanti kūdutė mergina, po gimdymo – sportiškų kūno linijų mama. Mažuosius prižiūrėti nebuvo taip sunku, kaip įsivaizdavau ar girdėjau iš aplinkos. Labiausiai gelbėjo konkreti ir nekeičiama dienotvarkė. Žinoma, būdavo visko – ir bemiegių naktų ir neramių dienų, tačiau pozityvus požiūris be galo padėjo.

Asmeninio albumo nuotr.

Praėjus dviems metams nuo vaikučių gimimo dalyvavau fitneso varžybose. Labai džiaugiausi pasiektais rezultatais, įgauta patirtimi bei įvertinimu – 5-oji vieta Bodyfitness kategorijoje. Dar po metų – 1-oji vieta Yummy Mummy kategorijoje bei 2-oji Miss Toned kategorijoje. Šiuo metu fitneso varžybos nėra mano prioritetas, bet nesakau, kad niekada nebedalyvausiu. Pasiruošimo metu didžiausia motyvacija buvo noras įrodyti, jog vaikai – ne kliūtis.

Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu esu aeoriboks trenerė, įvairių treniruočių instruktorė, nėščių ir pagimdžiusių moterų mitybos bei treniruočių sertifikuota specialistė.

Asmeninio albumo nuotr.

Esu 166 cm ūgio, sveriu 55 kilogramus.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip į sveiką mitybą, sportą žiūri jūsų vyras? Galbūt bendras požiūris jus ir suvedė?

Būtent – sportas mus ir suvedė. Susipažinome treniruočių metu, abu buvome bėgikai, sportavome pas tuo pačius trenerius. Į Airiją atvykome kartu iškart po vidurinės baigimo, po kelerių metų susituokėme. Vyras mane palaiko visu 100 %. Jis vienintelis mato, kiek aš įdedu pastangų siekdama savo tikslų, tik jis mato, kada pavargstu, tada priverčia sustoti ir palaukti savęs. Jis taip pat mato, kai aptingstu, ir sugėdina. Vyras visada palaiko mano idėjas ar pasidalina savosiomis. Esu jam be galo dėkinga už motyvaciją ir palaikymą!

Asmeninio albumo nuotr.

Ar keitėsi mityba, sportas, kai vėl ėmėte lauktis?

Antrojo nėštumo metu kardinalių pokyčių nebuvo. Gal truputį atsipalaiduodavau, pasilepindavau norimu skanėstų ir suvalgydavau gal kartais daugiau, nei reikėtų, bet iš esmės mitybos principas nepasikeitė. Treniruotės keitėsi pagal fizines galimybes. Apsiribojau sportu namuose, mankšta, pasivaikščiojimais. Esu iš tų negalinčių nusėdėti vietoje, man reikia judėti, kažkuo užsiimti. Labai vertinu savo laiką.

Asmeninio albumo nuotr.

Kaip sukatės su trimis berniukais? Ar yra kas padeda?

Veiklos tikrai yra, bet visada pagalvoju apie mamas su daugiau vaikučių ir iškart pasidaro lengviau. Pirmiausia sunkumus mes susikuriame savo galvoje, o paskui kažkokiu būdu sugebame juos perkelti į realybę. Žinoma, man irgi būna dienų, kai atrodo niekur nespėju, nes prisigalvojau nereikalingų darbų – tai man grindis reikia antrą kartą persiurbti, tai langus n-ąjį kartą nuvalyti, bet susikoncentravus tik į tikrai būtinus darbus, laiko lieka ir vaikams, ir sportui, ir darbui. Sukamės kartu su vyru.

Asmeninio albumo nuotr.

Ką patartumėte toms moterims, kurios pergyvena dėl nėštumo metu priaugtų kilogramų? Kurios sako, kad sunku juos po gimdymo numesti?

Visų pirma, patariu nesinaudoti savo padėtimi ir nuo pat nėštumo pradžios kiek įmanoma stebėti savo mitybą. Žinoma, net minties negali būti apie dietas (net jei iki pastojimo moteris buvo apkūni), bet ir – jokio valgymo už du. Fizinės veiklos nauda nėštumo metu tiek būsimai mamytei, tiek besivystančiam mažyliui nenuginčijama, tačiau turi būti atliekama tik gavus gydytojo leidimą, prižiūrint treneriui.

Asmeninio albumo nuotr.

Jei visgi nėštumas buvo komplikuotas ar nepavyko sukontroliuoti svorio augimo, labai nepergyvenkite, formas padailinsite atsigavusi po gimdymo. Ar pavyks susigrąžinti buvusią figūrą ar ne, priklausys tik nuo Jūsų pačių įdėtų pastangų, noro, gauto palaikymo.

Asmeninio albumo nuotr.

O ką atsakytumėte daugiavaikėms, tvirtinančioms, kad su tiek vaikų namuose neįmanoma net grindų spėt išplaut, ką jau ten pasportuoti?

Grindis plauti – jau sportas! Norint pasiekti trokštamą rezultatą būtina turėti konkretų tikslą bei aiškų planą. Visos turime tas pačias 24 valandas paroje savo planams įgyvendinti. Kaip išnaudosite savo laiką, priklauso tik nuo Jūsų. Nesistenkite visko atlikti vienu metu. Juk nei sportuoti, nei generalinių tvarkymų namuose nereikia atlikti kasdien. Darbus, pareigas pasiskirstykite pagal dienas ir būtinumą atlikti.

Asmeninio albumo nuotr.

Jei moteris yra sveika, tikrai gali turėti dailią, liekną figūrą. Bėda ta, kad moterys dažniausiai nuleidžia rankas jų net pilnai nepakėlusios. Tačiau vėlgi – kiekviena grožį, lieknumą supranta savaip. Man mergina gali atrodyti per liekna, o sau pačiai jis bus per stambi.

Asmeninio albumo nuotr.

Jūsų receptas besiartinančiam rudeniui ir jo palydovui depresijai – kaip tai galima įveikti?

Daug pozityvumo, sumaišyto su tikslais, paskaninto šypsenomis, juoku, meile, apšlakstyto aktyvumu, disciplina, mėgiamu laisvalaikiu. Kepti jaukioje šeimos šilumoje. Vartoti rudeninėje gamtoje ar malonių žmonių kompanijoje.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis