Tik viena šio gėrimo skardinė per dieną gali padidinti tikimybę patirti insultą

Tai plačiai žinoma tiesa, kad gerti gazuotus gėrimus yra nesveika. Bet ar žinojote, kad tai dar ir gali būti pavojinga jūsų sveikatai?

Norėdamos suvartoti mažiau cukraus, bet negalėdamos atsispirti gazuotiems gėrimams, dažnai renkamės dietines jų versijas. Pasirodo, taip sau galime pakenkti dar labiau.

„American Heart Association“ paskelbė naujo tyrimo išvadas, kurios norą pirkti dietinį gazuotą gėrimą gali panaikinti ilgam. Pasak mokslininkų, tik viena skardinė dirbtiniais saldikliais saldinto gazuoto gėrimo per dieną gali net tris kartus padidinti tikimybę susirgti silpnaprotyste arba patirti insultą, – skelbia harpersbazaar.co.uk.

Gazuoti gėrimai
Gazuoti gėrimai
Adobe Stock

Tyrimo metu buvo ištirti 4372 žmonės. Dalis jų buvo tiriama dėl insulto, kita dalis – dėl silpnaprotystės. Rezultatai šokiruoja: tiems žmonėms, kurie dietinius gazuotus gėrimus gėrė kasdien, tikimybė patirti insultą dėl užsikimšusių kraujagyslių padidėjo trimis kartais, o susirgti silpnaprotyste – 2,9 karto daugiau, nei tiems, kurie tuos pačius gėrimus gėrė mažiau nei kartą į savaitę.

Žinoma, verta paminėti, kad rezultatų tikslumą riboja keli veiksniai, kurių pagrindinis: dauguma tiriamųjų buvo kilę iš Kaukazo. Vis dėlto, iki kol nebus atlikti išsamesni tyrimai, mokslininkai rekomenduoja gazuotus gėrimus, kurie yra saldinti dirbtiniais saldikliais, vartoti atsargiai. Juk niekas taip gerai neatgaivins kaip vanduo, o gerdami natūralias vaisių ar daržovių sultis dar ir organizmą aprūpinsite vitaminais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis