Nuo šio balo priklauso Tavo lieknėjimo sėkmė

Prieš keletą metų, ieškodama kaip dar pagilinti savo žinias, dalyvavau dviejų dienų seminare.

Išklausę teorinę informaciją, atlikome pratimus poromis. Kiekvienas seminaro dalyvis turėjo pasirinkti gyvenimo sritį, kurioje jaučiasi įstrigęs, o jo porininkas, pasitelkdamas išgirstas technikas, stengtis padėti problemą įveikti.

Aš pasirinkau mokymąsi vairuoti, kuriam tuo metu vis nerasdavau galimybių. Kad ir kokią išeitį man siūlė porininkė, aš kiekvienai iš jų turėjau pasiteisinimą, kodėl ji man netinka.

Tuomet, pavargusi nuo variantų siūlymų, mano porininkė uždavė man klausimą: skalėje nuo 1 iki 10 kaip stipriai tu nori išmokti vairuoti? Ir man tuomet viskas pasidarė aišku. Mano atsakymas buvo 6. Paprastai tariant, aš nuolat rasdavau, kaip man atrodė, tikrai pateisinamų priežasčių, kaip nepradėti vairuoti dėl vienos paprastos priežasties - aš nepakankamai stipriai to norėjau.

Dabar Tu pagalvok apie savo siekį sulieknėti, džiaugtis puikia fizine forma, sveikai ir saikingai maitintis, reguliariai sportuoti. Jei sėkmingai link šių tikslų judi, nuoširdžiai sveikinu! Sėkmės ir toliau!

Tačiau jei vis mindžikuoji vienoj vietoj, leisk Tavęs paklausti: kodėl nuolat randi priežasčių to nedaryti? Kad ir kokias Tavo manymu svarias priežastis pateiktum, aš visada rasčiau žmogų, kuris yra lygiai tokioj situacijoj kaip Tavo, tačiau randa būdus kaip daryti tai, ko Tu neva daryti negali. Teisiniesi, kad turi tris vaikus ir visai nepadedantį vyrą, todėl negali rūpintis savimi? Aš tikrai surasiu ne vieną pavyzdį, kur moterys lygiai tokioj pat situacijoj kaip Tu, tačiau stebuklingu būdu pasirūpina tuo, kaip jaučiasi ir kaip atrodo. Sakai, kad nepatogus darbo grafikas, todėl niekaip negali rasti laiko reguliariai fizinei veiklai? Aš ir vėl Tau surasiu ne vieną moterį, lygiai tokioj situacijoj kaip Tu, kuri sugeba įterpti reguliarų, sveikatai būtiną pajudėjimą į savo užimtą dienotvarkę.

Dar kartą pasikartosiu: kad ir kokias, Tavo manymu, svarias priežastis pateiktum, aš visada rasčiau žmogų, kuris yra lygiai tokioj situacijoj kaip Tavo, tačiau randa būdų kaip daryti tai, ko Tu neva daryti negali. Ir taip yra dėl labai paprastos priežasties - jis to nori daug stipriau negu Tu.

Taigi, kaip stipriai Tu nori pagaliau sulieknėti ir visam laikui pakeisti tai, kaip jautiesi savo kūne? Įvertink tai balu nuo 1 iki 10. Jei Tavo balas – 7 ar mažiau, beveik garantuoju, kad Tu nuolat randi pasiteisinimų, kodėl nedaryti to, ką reikėtų daryti, kad pagaliau pasiektum savo geros savijautos ir lieknėjimo tikslus. Vadinasi, viskas ko Tau reikia, kad sulieknėtum, – tai tikrai labai to norėti. Aišku, svarbu ir reikiamos žinios, kaip teisingai tai daryti, tačiau jos bus nieko vertos, jei nebus tikrai stipraus noro.

O kaip su mano vairavimu? Aš jau porą metų sėkmingai vairuoju ir negaliu tuo atsidžiaugti. Mano minėtas seminaras buvo tikrai puikus spyris į sėdimąją, kad nustočiau ne tik kitiems, bet, svarbiausia, pačiai sau meluoti. Nes, dievaži, aš pati nuoširdžiai tikėjau savo pasiteisinimais ir dėl to nieko nedariau.

Atmink: visi pasiteisinimai bejėgiai prieš tikrai stiprų norą! Jo Tau ir linkiu!

Sėkmės ir iki kito karto!

Su meile,
Ieva ♥

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis