Auskarai intymiose kūno vietose – ar tai kenkia sveikatai?

Auskarų vėrimas į įvairias kūno vietas populiarus nuo senų laikų. Pirmą kartą istorijoje nosies pirsingas buvo užfiksuotas Artimuosiuose Rytuose prieš maždaug 4000 metų.

Liežuvį pradurdavo dar senovės actekai. Auskarus, kaip drąsos ir pasiaukojimo simbolį, speneliuose nešiojo Senovės Romos vyrai. Daugelyje tautų šis paprotys turėdavo ritualinę reikšmę, be to, taip stengtasi ir pasipuošti. Paprastai auskarai buvo ir yra veriami į ausis, tačiau, siekiant didesnio patrauklumo, jie gali būti veriami į nosį, lūpas, liežuvį, antakius, krūtų spenelius, bambą, lytinius organus.

Genitalijų pirsingas

Siekiantys labiau erotizuoti savo kūną asmenys dažnai neapsiriboja tik vienu auskaro įvėrimu ir tik vienoje vietoje. Norėdami atrodyti labiau erotiški ar seksualūs dažnai auskarus įsiveria keliose kūno vietose. Paprastai pora susitaria ir įsiveria auskarus į spenelius arba į lytinius organus.

Vyrai, norėdami sužavėti, sujaudinti ar nustebinti savo partnerę, gali įsiverti auskarus į spenelius, taip pat į apyvarpę, varpos galvutę, tarpvietę, kapšelį. Tuo tarpu moterys, siekdamos panašaus tikslo, auskarais gali papuošti varputę, mažąsias ir didžiąsias lytines lūpas, krūtų spenelius.

Fotolia nuotr.

Kodėl veriamasi auskarus?

Sunku nustatyti, o juo labiau paaiškinti, kodėl žmonės veriasi auskarus į pačias įvairiausias kūno vietas. Psichologai pastebėjo sąsajų tarp noro turėti savo kūne daug pradurtų skylučių ir jose įvertų auskarų bei vadinamojo deviantinio, nukrypusio asmens elgesio.

Tai dažniausiai netradicinių pažiūrų, linkę konfliktuoti, nuolat nesutariantys su savimi ir kitais žmonės. Apklausos byloja, jog kai kurie tai daro tik šiaip sau, dėl įdomumo, kartais norėdami patirti aštresnių pojūčių.

Dar kitiems tai – paprasčiausia mada, galbūt noras neatsilikti nuo panašiai besielgiančios grupės ("bandos"), nenoras kuo nors išsiskirti iš jų tarpo ar siekimas būti panašiam į partnerį arba kokią kino ar muzikos žvaigždę.

Kodėl veriamasi auskarus intymiose vietose?

Auskarų vėrimo intymiose vietose priežastis – seksualinio patrauklumo ir didesnio malonumo siekimas. Nešiojantys auskarus intymiose vietose tvirtina patiriantys ekstazę arba stiprų susijaudinimą, taip pat ir seksualinį. Manoma, kad auskarai intymiose vietose sukelia didesnį seksualinį pasitenkinimą ne tik pačiam asmeniui, bet ir partneriui.

Kaip nepakenkti sveikatai

Kad ir kaip ten būtų, žinotina, kad krūtų speneliai, išorinės ir vidinės lytinės lūpos, klitoris, varpos galvutė yra nepaprastai jautrios kūno vietos, kurios ypač jautriai reaguoja į šių vietų badymą ar dūrimą. Todėl, žinant tai, žmogus motyvacija įsiverti auskarus šiose vietose turėtų būti itin stipri.

Nereikia atmesti ir tokios situacijos, kad auskarai gali pačiu netinkamiausiu momentu atsisegti ir skausmingai "įžnybti" ir net sužeisti krūtį.

Krūtys yra ne ta vieta, kurią reikėtų žnaibyti ir badyti veriant auskarus, kitokius "papuošalus".

Šios moters kūno vietos nusipelno ypatingo švelnumo ir pagarbaus elgesio vien jau dėl to, kad iš dalies yra reprodukcinis organas. Tai – liauka, skirta dar ir kūdikio maitinimui, o ne vien seksualiniam malonumui.

Fotolia nuotr.

Auskarai intymiose vietose ir nėštumas

Nešiojanti auskarus speneliuose ar lytinių organų srityje nėščioji turėtų juos nėštumo laikotarpiu išsiimti, nes auskarai šiose vietose – tik papildomas infekcijos šaltinis.

Primename, jog tiek krūtys, tiek lytiniai organai nėštumo metu pabrinksta, o pilvo oda įsitempia, todėl ten esantys auskarai neretai įsirėžia, sukeldami kraujavimą ir papildomų rūpesčių.

Be to, ar galėtumėte įsivaizduoti, kaip kūdikis gims pro lytines lūpas, "papuoštas" tokiomis puošmenomis, kai kraujuojama, teka vaisiaus vandenys? Ar įsivaizduojate savo kūdikį, apžiojantį spenelį su auskaru? Net nenoriu kalbėti, kas atsitiktų, jei vienu ar kitu atveju auskaras atsisegtų…

Jei neįmanoma atsilaikyti

Toms moterims, kurios nesuvaldo noro prasidurti spenelius, klitorį, lytines lūpas, o vyrai – varpos galvutę, kapšelį ar apyvarpę, turėtų būti žinoma, kad tai – nepaprastai skausminga procedūra. Apie tai, kad tokios operacijos reikalauja sterilumo ir meistro profesinio išprusimo, manau, kalbėti neverta.

Nemokšiško spenelių pradūrimo rezultatai gali būti labai liūdni. Tai ir infekcija, krūties ar genitalijų sužalojimas ir likę randai, kurie anaiptol visai neerotiški. Auskaro vietą genitalijose reikia daug dažniau prausti, dezinfekuoti ir valyti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis