Gražiam kūnui – 4 stiklinės pieno kasdien

Senovės graikai tikėjo, kad pienas – jaunystės ir grožio eleksyras, sveikatos šaltinis, jis stabdo senėjimą ir pastebimai gražina žmogaus kūną. Buvo manyta, kad dievų maistas – ambrozija – buvo ne kas kitas, o mums gerai žinomas pienas.

Piene išties gausu medžiagų, puoselėjančių grožį. Jame esančios naudingosios medžiagos: pieno rūgštys, baltymai, B grupės vitaminai ir mikroelementai, drėkina odą ir padeda jai regeneruoti iš giliausių sluoksnių. Naudingiausia piene esanti medžiaga išrūgų baltymai gerina kraujo apytaką, reguliuoja kolageno gamybą, skaistina odą.

Pienas – ne tik praturtina kūną, kad šis skleistųsi grožiu, tačiau ir sustiprina raumenis, suteikia energijos aktyviai sportuojančioms. Maža to, gydytojos dietologės Lauros Romeraitės-Kuklierienės teigimu, pienas yra nekaloringas, jame yra nedaug riebalų, todėl jis puikiai tinka moterims, besirūpinančioms grakščia talija.

„Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, baltymai turėtų sudaryti 12-18 procentų energijos kiekio gaunamo su maistu. Todėl vidutinio, 60 kilogramų, svorio moteris per dieną su maistu turėtų gauti apie 50 gramų baltymų. Dalį šių baltymų rekomenduojama suvartoti su pienu. Kasdien vidutinio sudėjimo moteriai rekomenduojama išgerti 4 stiklines pieno. Įrodyta, jog iš gyvulinės kilmės produktų, pavyzdžiui, pieno, organizmas pasisavina daugiausiai – net 90 procentų baltymų“, – sako L. Romeraitė-Kuklierienė.

Nors visas pienas baltas – ne visas pienas vienodai kokybiškas ir naudingas. Pasirodo, skirtingų pavadinimų piene išsaugotų nepakitusių išrūgų baltymų, reikalingų odos grožiui, stangrumui ir raumenų tonusui palaikyti, kiekis gali skirtis daugiau nei 5 kartus. Viename jų bus išsaugota 90 ar net 100 procentų, kitame – vos 10-20 procentų. Ir nors dviejų skirtingų pavadinimų pieno pakuotėse gali būti parašytas tas pats kiekis baltymų, pavyzdžiui, 3,2g/100 ml pieno, tačiau jų kokybė labai skirsis.

Kauno technologijos universiteto Maisto instituto atlikti tyrimai parodė, kad DVARO pienas, pasterizuojamas žemesnėje nei įprasta temperatūroje, išsaugo daugiausia – net 96-100 procentų naudingųjų nepakitusių išrūgų baltymų, todėl jis rekomenduojamas besirūpinančioms savo kūnu ir gera savijauta.


Organizatorių nuotr.

Dar vienas svarbus DVARO pieno kokybės įrodymas – jo nepriekaištinga švara. Jis išvalomas pažangiausia pasaulyje technologija – membraniniais keraminiais mikrofiltrais. Šie mikroskopinių skylučių rėčiai idealiai sulaiko bakterijas, tačiau praleidžia mikroelementus, vitaminus ir nepažeidžia baltymų. Be to, DVARO pienas pasižymi ką tik pamelžto, šviežio atšaldyto pieno skoniu, jis neturi virintam pienui būdingo poskonio ir kvapo.

DVARO pienas yra įvertintas ir profesionalų, ir pirkėjų. Jis jau keletą metų iš eilės pelno populiariausios prekės titulą, taip pat yra įvardijamas kaip mylimiausias pieno prekės ženklas.

Užsakymo nr.: PT_72806256

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis