Kraujo grupių dieta – sveikatos stiprinimas natūraliu būdu

Kai XX a. pabaigoje mokslininkai atrado 4 kraujo grupes, pradėta ieškoti su jomis susijusių dėsningumų. Nors skeptikai abejoja, bet rasta sąsajų tarp kraujo grupės ir charakterio, dažniausiai sergamų ligų, imuniteto, maisto toleravimo ir t. t. Remiantis dėsningumais sudaryta kraujo grupių dieta – natūralus būdas sveikai maitintis, stiprinti imunitetą ir atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

Kaimynė sėkmingai laikosi dietos, bet jums tas pats mitybos plano laikymasis neduoda rezultatų? Priežastis paprasta – kiekvienas žmogus yra unikalus ir renkantis mitybos režimą ar kovos su antsvoriu būdą derėtų atsižvelgti į patį žmogų. Vienas iš žmogaus unikalumo rodiklių – kraujo grupė. Kraujo grupės žinojimas leidžia subalansuoti mitybą ir pasiekti pageidaujamų rezultatų nealinant organizmo.


Išskiriamos keturios kraujo grupės: 0 grupė (pirma), A grupė (antra), B grupė (trečia), AB (ketvirta). Kiekviena kraujo grupė unikali savo reakcija į infekcijas ir svetimkūnius. Žmogaus organizmą saugo antigenai, imantys gaminti antikūnus įsiveržus infekcijai. Antikūnai prikimba prie priešiško įsibrovėlio ir jį pašalina iš organizmo. Toks procesas vadinamas agliutinacija. Analogiškas agliutinacijai procesas vyksta ir į organizmą patekus maistui, kuris nesiderina su kraujo grupe, – organizmas kovoja su juo tarsi su virusu ir taip eikvoja energiją. Remiantis šiuo atradimu, kiekvienai kraujo grupei buvo sudarytas mitybos planas.


Mityba pagal kraujo grupes


0 (pirma) kraujo grupė. Medžiotojai. Žmonių, kurių kraujo grupė pirma, organizmas yra prisitaikęs vartoti gyvulinės kilmės baltymus. Pagrindinis medžiotojų energijos šaltinis – liesa, tamsi mėsa (aviena, jautiena). Pirmos grupės mitybai itin netinkami kviečiai. O kukurūzai, avižiniai dribsniai, lęšiai, tamsiosios pupos ir dalis kopūstų rūšių (žiediniai, baltagūžiai, Briuselio) – tai viršsvorio kaltininkai. Tiems, kurie siekia sulieknėti šiuos produktus geriau pakeisti grikiais, rudais ryžiais, brokoliais ir špinatais. Žmonėms, turintiesiems 0 kraujo grupę, taip pat reikėtų atsisakyti pieniškų produktų iš karvės pieno: pieno, kefyro, ledų, jogurto. Juos derėtų pakeisti produktais iš ožkos arba sojų pieno.


Medžiotojams rekomenduojamas kuo didesnis fizinis aktyvumas. Priklausomai nuo fizinio pasirengimo, galima rinktis intensyvią aerobiką, bėgimą, važiavimą dviračiu ar riedučiais, jėgos pratimus. Pasyviai gyvenantys žmonės, o ypač nesportuojantys 0 kraujo grupės atstovai dažnai yra kankinami depresijos, nemigos, sulėtėjusios medžiagų apykaitos.

A (antra) kraujo grupė. Ūkininkai. Šios kraujo grupės atstovai teoriškai yra idealūs vegetarai. Jų organizmas sunkiai įsisavina mėsos produktus. Mėsą rekomenduojama pakeisti žuvimi (skumbre, menke, upėtakiu) arba paukštiena (vištiena, kalakutiena). Jei žmogus turi polinkį į alergiją arba kvėpavimo organų veiklos sutrikimus, derėtų visiškai atsisakyti pieno produktų. Kitais atvejais galima atsisakyti tik šviežio pieno, visi kiti produktai gali būti vartojami. A kraujo grupės vegetarams gyvybiškai svarbios įvairiausios daržovės. Vis dėlto šios grupės atstovams netinka pomidorai, baklažanai, baltagūžiai ir raudonieji kopūstai, bulvės ir alyvuogės.


Ūkininkais laikomi A kraujo grupės atstovai neprivalo intensyviai sportuoti, tačiau fizinio krūvio taip pat nereikėtų vengti. Tinkamos sporto rūšys: joga, gimnastika, plaukimas.


B (trečia) kraujo grupė. Klajūnai. Siekiantys susireguliuoti mitybą ir numesti svorio klajūnai turėtų derinti gyvulinius baltymus su daržovėmis, o atsisakyti derėtų kviečių, grikių ir kukurūzų. Šios grūdinės kultūros lemia antsvorio susidarymą. B kraujo grupės atstovams rekomenduotina valgyti avieną arba triušieną, siūloma atsisakyti kiaulienos, antienos, žąsienos ir bekono. Tačiau svarbiausia trečios kraujo grupės žmonių mityboje – jūros gėrybės. Galima valgyti viską, išskyrus moliuskus ir vėžiagyvius. Kaip ir antrai grupei, rekomenduojama atsisakyti pomidorų, tačiau itin puikiai organizmas susidoroja su bulvėmis, grybais ir kopūstais.


Klajūnams reikia ieškoti saikingo aktyvumo ir raminančio atsipalaidavimo derinio. Idealus variantas – žygis pėsčiomis, pasivažinėjimas dviračiu, tenisas ir šokiai.


AB (ketvirta) kraujo grupė. Mišri. Šioje grupėje galima rasti įvairių kitoms kraujo grupėms būdingų bruožų. Kalbant apie mėsą, svarbu atkreipti dėmesį į porcijų dydį ir vartojimo dažnumą – geriau valgyti rečiau ir renkantis daugiau daržovių. Negalima vartoti vištienos. Norintieji atsikratyti jausmo, kad su kiekvienu kąsniu vis didėja svoris, turėtų atsisakyti raudonos mėsos, grikių, kviečių ir kukurūzų. O besilaikantys dietos žmonės į savo valgiaraštį turėtų įtraukti jūros gėrybių, pieno produktų, žalių daržovių, ananasų. Rytą rekomenduotina pradėti išgeriant stiklinę šilto virinto vandens su sultimis, išspaustomis iš pusės citrinos. Beje, šiai grupei itin tinka raudonas vynas.

Mišrios kraujo grupės atstovams tiks saikingos fizinės apkrovos, meditacija ir joga.


Vartojant tinkamą maistą pagal kraujo grupes susitvarko virškinamojo trakto veikla, medžiagų apykaita, dingsta anksčiau kankinusios užkietėjusių vidurių problemos. Kai medžiagų apykaita yra greitesnė, maistas nesikaupia organizme, iškart pastebimas lengvumo jausmas ir krentantys kilogramai. Visgi, jei norite sulaukti geresnių ir greitesnių rezultatų, mitybą pagal kraujo grupes reikėtų derinti su sportu ir kalorijų skaičiavimu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis