10 maisto produktų nuo kurių nukenčia jūsų lytinio gyvenimo kokybė

Žinome, kad tamsusis šokoladas ir migdolai yra puikūs afrodiziakai, tačiau esama ir tokių maisto produktų, kurie gali neigiamai paveikti mūsų nusiteikimą. Svarbu žinoti, kurie maisto produktai gali slopinti troškimą mylėtis bei pakenkti jūsų lytinei sveikatai.

Taigi, jei esate pasirengę sužadinti savo seksualinį apetitą, peržvelkite šį sąrašą ir sužinokite, kurių maisto produktų turėtumėte itin vengti!

Dirbtiniai saldikliai

Dirbtinių saldiklių sudėtyje yra aspartamo – ingrediento, slopinančio laimės hormono (serotonino) išsiskyrimą. Be šio hormono nukenčia jūsų nuotaika ir libido. Ir ne tik tai, – aspartamas turi ir kitų šalutinių efektų, tokių kaip galvos skausmas, dirglumas, nerimo sutrikimas ir nemiga.

Kukurūzų dribsniai

Tai, jog šie dribsniai pasižymi „anti-afrodiziakinėmis“ savybėmis daugeliui gali sukelti nuostabą. Ar žinojote, kad daktaras John Harvey Kellogg įtraukė kukurūzų dribsnius į dietinių maisto produktų sąrašą tam, kad sumažintų troškimą mylėtis? Taigi, jeigu planuojate romantiškai pusryčiauti lovoje arba lengvai užkąsti prieš einant gulti, geriausia šio produkto atsisakyti.

Sūris ir kiti pieno produktai

Šiomis dienomis parduotuvėse siūlomi pieno produktai nebėra tokie natūralūs, kokie būdavo anksčiau. Riebūs pieno produktai, pavyzdžiui, sūris gali padaryti nemažai žalos jūsų kūnui. Tokių produktų perteklius skatina toksinų išsiskyrimą, kurie trukdo natūralių hormonų estrogeno, progesterono ir testosterono gamybai. Blogiausiu atveju tokių kenksmingų toksinų sankaupos jūsų organizme gali sukelti lytinės funkcijos sutrikimus.

Traškus malonumas

Pakanka suvalgyti traškučių pakelį ir pakenksite kūno audiniams bei ląstelėms, jau nekalbant apie žalą jūsų lytiniam potraukiui. Bulvių traškučiai ir kiti traškūs užkandžiai yra ruošiami naudojant pasenusį aliejų bei kaitinami aukštoje temperatūroje. Taigi, „blogųjų“ riebalų ir aukštos temperatūros rinkinys tikrai gali trukdyti jūsų nusiteikimui mylėtis.

Kava

Puodelis kavos, išgertas ryte, gali pakelti nuotaiką, tačiau išgėrus jos per daug kūne padaugėja streso hormonų, pavyzdžiui, kortizolio. Per dažnas kofeino vartojimas gali sukelti stresą ir hormonų disbalansą. Taigi, jeigu trokštate romantikos ir gero sekso, jūs ir jūsų partneris turėtumėte sumažinti kavos vartojimą.

Soja

Tai sveikas ir puikus mėsos pakaitalas. Tačiau sojoje yra fitoestrogenų, slopinančių vyriškuosius hormonus. To pakanka atsirasti vaisingumo problemoms, prasidėti vyrų krūtų augimui bei kūno plaukų slinkimui. Tai vyrams visiškai nepriimtina.

Gazuoti gėrimai

Dėl reguliaraus gazuoto vandens bei aromatizuotų gaiviųjų gėrimų vartojimo gali pasireikšti svorio ir nuotaikos svyravimai. Tokie gėrimai gali sukelti begalę sveikatos sutrikimų, tokių kaip nutukimas, dantų ėduonis, diabetas ir daugelį kitų. Akivaizdu, jog jeigu dėl šių sveikatos sutrikimų jūs pradėsite jausti skausmus, nukentės ir jūsų lytinis potraukis.

Mėta (mėtiniai saldainiai)

Gerai pagalvok prieš dėdamas dar vieną kramtomąją gumą į burną! Nors kramtomoji guma yra naudinga virškinimo sistemai bei padeda atsikratyti nemalonaus burnos kvapo, ji taip pat gali turėti ir neigiamą poveikį jūsų libido. Mėtiniuose saldainiuose yra mentolio, slopinančio lytinį potraukį. Taigi, jeigu norite atsikratyti blogo burnos kvapo, nepamirškite reguliariai valyti dantis arba skalaukite burną natūralių žolelių nuovirais.

Alkoholis

Galbūt išgėrę keletą taurių alkoholio jūs pasijuntate atsipalaidavę, tačiau iš tiesų alkoholis sukelia mieguistumą ir sumažina jautrumą išorės dirgikliams. Alkoholis sukelia cheminę reakciją, sutrikdančią testosterono gamybą. Kitą sykį, kai sumanysite su partneriu pašėlioti, stenkitės apsieiti be alkoholio.

Keptas ir „greitas“ maistas

Toks keptas maistas, kaip skrudintos bulvytės bei mėsainiai žudo romantiką. Hidrinti riebalai ne tik mažina vyrų ir moterų testosterono kiekį, bet taip pat neigiamai veikia vyrų spermos kokybę. Jeigu ketinate užsisakyti maistą išsinešimui, venkite apsilankymų greito maisto restoranuose, ypač tuomet, jei planuojate ką nors romantiško.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis