Onkologinių ligonių palaikymui - naujas projektas

Dizainerei Julijai kartu su broliu Benediktu kilo mintis sukurti nuotraukų seriją su „Julia Janus” stilistika ir rūbais, kuriose nusifotografuotų po du žmones: serganti sunkia liga moteris ir jos draugė, sesuo, ar mama.

„Mūsų krašte nėra ligos ir mirties kultūros. Kalbu apie sergančių, žmonių su negalia, vyresnių ar mirštančių nuvertinimą ir nurašymą. Mūsų nemokė tolerancijos ir užuojautos. Atrodo, kad senti ir sirgti čia yra gėda. Žmonės, regis, nežino, kad jie visi pasens ir dauguma anksčiau ar vėliau bus priversti susidurti su liga. Tokiu būdu atsiranda susirgusiųjų nepagydoma arba „mirtina” liga, žmonių tapusių neįgaliais, nepilnavertiškumo kompleksas, panika sužinojus diagnozę sustiprėja dėl psichologinės pagalbos stokos.

( R. Mickevičiūtės nuotr.)

Šiuo bendru projektu su broliu Benediktu norime pabrėžti, kad visai nesvarbu, kiek mums visiems liko gyventi, – trys mėnesiai ar trisdešimt metų - svarbiausia kiekvieną dieną pasitikti ir gyventi visavertiškai, jaučiant savo individualumą ir unikalumą. Realizuoti save, savo idėjas, būti savimi, jausti gyvenimo prasmę” – sako Julija – „Julia Janus” kūrybos vadovė.

Prieš 8-erius metus Klaipėdoje prasidėjęs „Vilties bėgimas“ išaugo į „Vilties miesto“ renginių ciklą, kurio tikslas – solidarizuotis su sergančiais onkologinėmis ligomis, skatinti sveiką gyvenimo būdą bei kviesti geros valios žmones paremti Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą, skirtą onkologinių ligonių ir jų artimųjų vilčiai nuspalvinti.

R. Mickevičiūtės nuotr.

Šiais metais prie šios socialinės iniciatyvos prisidėjo ir „Julia Janus“. Dizainerei Julijai kartu su broliu Benediktu kilo mintis sukurti nuotraukų seriją su „Julia Janus” stilistika ir rūbais, kuriose nusifotografuotų po du žmones: serganti sunkia liga moteris ir jos draugė, sesuo, ar mama.

R. Mickevičiūtės nuotr.

Fotografė Reda Mickevičiūtė užfiksavo poras su „Julia Janus” pavasario kolekcijos rūbais, aprengtas bendram kadrui beveik vienodai, stilisčių Ugnės Ežeriskaitės ir Monikos Briunytės paruoštas fotosesijai su tokiu stiliumi ir nuotaika, kad pažiūrėjus į nuotrauką, galima būtų tik spėti, kuri iš jų yra sunkus ligonis, o emocija ir dvasios jėga atrodo stipresnė už bet kokią negalią.

R. Mickevičiūtės nuotr.

„Mūsų tikslas - sugrąžinti į visuomenę onkologinius ligonius, pasveikusius dvasiškai ir psichologiškai. Ypač svarbu, kad čia, Onokologijos centre, gali susitikti ir bendrauti žmonės, įveikę vėžio ligą, o visas centro paslaugas gauti nemokamai”, - dalijasi „Vilties miesto“ idėjos autorius br. Benediktas Jurčys.

Šiemet paramos akcijos „Vilties bėgimas“ organizatoriai broliai pranciškonai „Vilties bėgimo 2015″  gegužės 17 d. vakare,  18.00  val. kviečia visus Lietuvos geros valios žmones į paramos koncertą  „Nuspalvinkime viltį“ Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kurio metu dizainerė Julija Janulaitytė ir brolis Benediktas pristatys projektą, o ekrane prie scenos bus rodomas filmas apie fotosesiją bei demonstruojamos porų nuotraukos. Koncertas skirtas rinkti paramą Šv. Pranciškaus onkologijos centrui, kuris, jos dėka, gali teikti nemokamas dvasinės, psichologinės ir socialinės pagalbos  paslaugas onkologiniams ligoniams ir jų šeimos nariams.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis