Cinamono sraigės

Sudedamosios dalys

150 g sviesto arba margarino
500 ml pieno
50 g mielių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
150 g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai smulkinto kardamono
apie 1300 g kvietinių miltų

Įdarui

100 g sviesto arba margarino
150 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu

Patepimui

1 kiaušinis

Papuošimui

„Dansukker“ cukraus milteliai

Gaminame

* Puode ištirpinkite riebalus. Supilkite pieną ir pašildykite iki kūno temperatūros.

* Dubenyje susmulkinkite mieles, įpilkite šiek tiek pieno mišinio ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite likusį mišinį.

* Suberkite druską, cukrų, kardamoną ir 2/3 miltų. Maišykite tešlą iki vientisos masės. Įdėkite daugiau miltų, vėl maišykite, kol tešla atlips nuo dubens kraštų. Uždenkite tešlą 20-30 minučių, kol ji pakils.

* Išsukite įdaro sudedamąsias dalis iki vientisos masės.

* Išimkite tešlą ant stalo, atsargiai ją paminkykite su dar trupučiu miltų.

* Padalinkite tešlą į dvi dalis. Iškočiokite kiekvieną dalį taip, kad būtų galima susukti į vyniotinį. Sudėkite įdarą ant tešlos. Suvyniokite ir supjaustykite skridinėliais. Sudėkite skridinėlius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir užklokite 30 minučių, kad pakiltų.

* Įkaitinkite orkaitę iki 250º C. Sraiges patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus milteliais, kepkite orkaitės viduryje 8-10 minučių.

* Atvėsinkite sraiges ant kepimo grotelių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.

Užsakymo nr.: PT_73259556

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis