Pyragėliai su kopūstais

Kūčių stalui!

Sudedamosios dalys

25 g (1/2 pakelio) mielių
250 ml šilto pieno
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas ekologiško cukraus „Dansukker
1 kiaušinis
75 ml skysto margarino
100 ml rupių miltų
Maždaug 600 ml kvietinių miltų

Įdarui
1/2 l smulkiais griežinėliais supjaustytų baltųjų kopūstų
1 kubeliais supjaustytas svogūnas
3 kietai virti kiaušiniai
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio ekologiško cukraus „Dansukker“
1 + 1 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 kiaušinių

Gaminame

* Pradėkite nuo įdaro. Įpylę į puodą 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, pakaitinkite kopūstus. Įpylę kitą šaukštą aliejaus pakepinkite svogūnus. Nulupkite ir supjaustykite kiaušinius. Kopūstus, svogūnus ir kiaušinius gerai sumaišykite. Suberkite druską bei smulkųjį cukrų ir vėl viską sumaišykite. Įdėkite į šaldytuvą.

* Dubenyje sutrinkite mieles. Jas sutrynę supilkite pieną. Maišykite, kol mielės ištirps. Tada sudėkite druską, cukrų, margariną, išplaktą kiaušinį ir rupius miltus.

* Pamažu supilkite kvietinius miltus, kol tešla atšoks nuo dubens kraštų. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite kilti 40 min.

* Išėmę tešlą padėkite ją ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Minkykite ją tol, kol pasidarys minkšta. Tada iškočiokite taip, kad ji būtų pailgos ir plokščios formos. Iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais. Ant tešlos kvadratėlių uždėkite įdarą. Tada juos sulenkite, o kraštus prispauskite šakute. Uždenkite rankšluosčiu ir padėkite 20 min. kilti. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 225°C temperatūrą.

* Patepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu. Maždaug 15 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Skaniausi būna šilti. Tačiau juos galima iškepti iš anksto, o prieš valgant pašildyti.

Užsakymo nr.: PT_73258174

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis