Joninių horoskopas: Vėžys bus nusiteikęs pramogauti, o Vandeniui sunkiai seksis atsikratyti įtampos

Joninės - svarbiausia lietuvių vasaros šventė, senovėje vadinta Rasos švente arba Kupolėmis. Ji švenčiama saulės solsticijos - ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties metu. Tik trumpą akimirką ir tik vienoje vietoje pasaulyje Joninių naktį žydi paparčio žiedas, o tas, kas jį suras, bus ir turtingas, ir visažinis, ir laimingas...

Joninės švenčiamos visoje europinėje kultūroje. Visose šalyse, kur yra indoeuropiečių palikuonių. Geriausiai jas pažįsta baltai, slavai ir skandinavai, nes jie ilgiausiai išlaikė ryšį su senolių išmintimi.

Trumpiausia naktis nuo seno sureikšminta, mistifikuota. Manyta, kad ji stebuklinga. Lietuviai šią naktį švęsdavo Rasų šventę. Vėliau, į Lietuvą atėjus krikščionybei, šventė sutapatinta su Šv. Jono varduvėmis.

Birželio 24 d. išvakarėse moterys nuo seno rinkdavo įvairiausias gydomąsias žoleles, mat tikėta, kad šios dienos vakarą surinktos žolelės įgyja ypatingų gydymo galių. Vėliau iš žolelių verdama arbata, jomis apkaišomos palubės, įmetama į tvartus, kad gyvuliai būtų sveiki. Šis moterų veiksmas vadintas kupoliavimu. Netekėjusios merginos šį vakarą apsivilkdavo baltais lino drabužiais ir dainuodamos eidavo į pievas pinti vainikų. Vainiką jos pindavo iš devynių arba dvylikos skirtingų žydinčių žolynų. Nusipintais vainikais merginos pasipuošdavo galvas, o vėliau iš jų spėdavo ateitį.

Manyta, kad šią naktį stebuklinga ir rasa. Jos surinkus reikia duoti karvėms, kad būtų pieningos, pabarstyti į daržus, kad būtų derlingi, kad neželtų piktžolės. Buvo tikima, kad ūkininkas sulauks gero derliaus, jei šią naktį apibėgs savo laukus ir nuogas pasivolios rasoje.

ELTA

Šią naktį buvo garbinama saulė. Jai dėkojama už šilumą, šviesą, prašoma jos kuo daugiau šviesti. Naktį ant aukštos kalvos buvo sukuriamas didelis laužas. Buvo manoma, kad kuo toliau apšvies laukus, tuo didesnis bus rudenį derlius.

2003 m. Joninės Lietuvoje paskelbtos nedarbo diena. Rengiamos masinės Joninių šventės, ypač daug žmonių suplūsta į Kernavę, ant Rambyno kalno, į Jonavą, dažnai vadinamą Lietuvos Jonų ir Janinų sostine. Šiose šventėse susipina Rasų ir Joninių tradicijos - imituojamos apeigos, buriama, tačiau ir sveikinami Jonai.

Birželio dvidešimt ketvirtoji, sekmadienis - 175-oji metų diena (paskutinė 25-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 190 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia Ansas, Janė, Janina, Jonas, Jonaudas, Jonaudė, Jonė, Jonis, Žana, Žaneta.

*************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 04.42, leidžiasi 22.00. Dienos ilgumas - 17.18.

Šiandien - penktoji Mėnulio priešpilnio diena.

Saulė Vėžio ženkle.

**************

Astrologinė prognozė birželio 24-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Yra tikimybė, kad kažką nustebinsite, sužavėsite. Bet tai tikriausiai pareikalaus neįprastų pastangų. Įmanomi nenumatyti pirkiniai ar išlaidos malonumams. Gali megztis meilės intriga.

JAUTIS. Tikriausiai rodysite iniciatyvą, viliodami priešingą lytį, siekdami populiarumo. Saugokite dokumentus, pinigus. Nedalinkite nepagrįstų pažadų, nežaiskite dvigubų žaidimų.

DVYNIAI. Būsite nusiteikę turiningai leisti laiką. Galbūt kažką įdomaus rasite internete, gausite malonų laišką, užmegsite meilės intrigą ar kt. Įmanomas siurprizas, kuriuo džiaugsitės lyg būtumėte gavę paparčio žiedą.

VĖŽYS. Šiandien jums užteks ir įkvėpimo, ir energijos. Mielai bendrausite su priešinga lytimi ir augančia karta, būsite nusiteikę pramogauti. Linksmybės gali užsitęsti kiek per ilgai, jei nenutiks nieko nenumatyto.

LIŪTAS. Galite sulaukti ypatingo dėmesio iš priešingos lyties asmenų. Su artimu žmogumi tiktų pasidalinti mintimis, atskleisti savo svajones - net jei jos labai keistos ir originalios, būsite suprasti ir veikiausiai sulauksite pritarimo.

MERGELĖ. Turėtumėte smagiai praleisti šią dieną. Jausitės apsupti žmonių, su kuriais jaučiatės jaukiai, jums įdomu, norisi diskutuoti. Galbūt sutiksite išsiilgtą draugą arba turėsite progą geriau pažinti sudominusį asmenį.

SVARSTYKLĖS. Šiandien būsite linkę domėtis, žavėtis tuo, kas gražu, gardu, stilinga, komfortiška. Būsite susirūpinę ir savo stiliaus paieškomis. Gali būti, kad leisite sau ypatingus gurmaniškus malonumus.

SKORPIONAS. Regis, emocingai į viską reaguosite, tirštinsite spalvas. Ypatingų įspūdžių galite patirti užsienyje, toli nuo namų ar renginyje tarp nepažįstamų žmonių.

ŠAULYS. Jums nelabai norėsis triukšmo, šurmulio. Mieliau leisite laiką virtualioje erdvėje su jos įdomybėmis negu realiame masiniame renginyje. Jums išties reikės daugiau intymumo, ramybės, malonaus atsipalaidavimo.

OŽIARAGIS. Palanku organizuoti bendraminčių, bičiulių susiėjimus. Galbūt kils noras paklausyti draugiško patarimo ir atsikratyti blogo įpročio, keisti įvaizdį arba pasinaudoti kitų patirtimi tvarkantis buityje, sode ar pan.

VANDENIS. Jausite emocinę įtampą, ypač jei teks nemažai rūpintis kitų reikalais. Regis, labai rūpės kažkokia pareiga, darbas ar numatomas darbo pokalbis. Verčiau pasistenkite, kad artimiems žmonėms šiandien šalia jūsų būtų jauku ir malonu.

ŽUVYS. Labiau pasitikėti savimi jus skatins palanki aplinkinių reakcija, jų pagarba ar įvertinimas. Galite sulaukti dėmesio ir iš tų žmonių, kurie dabar išvykę į užsienį. Galbūt jums kils ypatingų troškimų, kurie netikėtai gali išsipildyti.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis