Ko tikėtis trečiadienį, birželio 13-ają

Birželio 13-oji - Šv. Antanas, šienapjūtė.

Nuo senovės šią dieną kaimuose prasidėdavo šienapjūtė. Tikėta, kad nupjauta žolė gerai atželia, jeigu ji pjaunama per jauną mėnulį. Į Lietuvą atėjus krikščionybei šienapjūtės šventė sutapatinta su Antano varduvėmis. Nuo šios dienos kaimuose tradiciškai prasidėdavo jaunimo naktigonės.

Šv. Antanas Paduvietis gimė Lisabonoje, Portugalijoje (1190), turtingoje ir kilmingoje šeimoje. Būdamas 16-os metų įstojo į Šv. Augustino vienuolių ordiną, vėliau tapo pranciškonu. Keliaudamas po įvairias šalis garsino Evangeliją. Popiežiaus Grigaliaus II yra paskelbtas šventuoju.

Birželio tryliktoji - trečiadienis, 164-oji metų diena (trečioji 24-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 201 diena.

Savo vardadienius šiandien švenčia Akvilina, Anta, Antanas, Antanė, Antanina, Antas, Antonija, Antonijus, Arūnė, Dainius, Kunotas, Miniotas, Minius, Minjotas, Minkanta, Minkantas, Minkantė, Minmantas, Minmantė, Minotas, Nina.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 04.42, leidžiasi 21.55. Dienos ilgumas - 17.13.

Šiandien - pirmoji Mėnulio jaunaties diena.

Saulė Dvynių ženkle.

**************

Astrologinė prognozė birželio 13-ajai, trečiadieniui

AVINAS. Šiandien sugebėsite daug nuveikti, jeigu planingai naudosite laiką. Tačiau gali atsitikti ir taip, kad patenkinsite vien bendravimo ir flirto poreikį. Nepiktnaudžiaukite kitų žmonių paslaugumu.

JAUTIS. Šiandien jums gali tekti rinktis iš kelių svarbių dalykų. Nedarykite skubių sprendimų, veikite ramiai ir apgalvotai. Jums gali pavykti susitarti dėl apmokėjimo, honoraro, nuomos, kredito ar reikalingos paslaugos, prekės.

DVYNIAI. Nors ir turite problemų, apie kurias nenorite garsiai kalbėti, jas nors iš dalies turėtų kompensuoti pasisekimas veikloje arba tarp priešingos lyties. Pasistenkite atkurti draugiškus santykius, jei dėl jūsų kaltės jie tapo nevykę.

VĖŽYS. Šiandien venkite skubotų sprendimų bei išvadų, kad ir kokia aiški situacija jums atrodytų. Net menkiausia abejonė gali būti tarsi perspėjimas. Labiau nei kitų žmonių nuomonių paisykite savo logikos ir širdies balso.

LIŪTAS. Galite nustebinti ar sudominti pažįstamus ir nepažįstamus žmones savo neįprastu elgesiu, argumentais. Jūsų idėjoms atsiras bendraminčių. Tuo tarpu nepritariantieji kol kas kukliai tylės.

MERGELĖ. Pasistenkite išvengti atviros konfrontacijos bei diskusijų su valdžia, kolegomis. Pasinaudokite savo įžvalgumu ir tyliai išsiaiškinkite dalykus, kurie seniai neduoda jums ramybės.

SVARSTYKLĖS. Net nedidelė smulkmena gali atsiliepti jūsų autoritetui, reputacijai, tad pasistenkite elgtis korektiškai, nelipti per kitų galvas, tinkamai save reprezentuoti. Galvokite ne vien apie savo interesus.

SKORPIONAS. Kruopščiai tvarkykite dokumentus, ką reikia pratęskite ar nutraukite, laiku sumokėkite mokesčius, palūkanas. Jeigu nedelsdami spręsite problemas, netrukus sulauksite ir palengvėjimo, ir kitų pagarbos.

ŠAULYS. Nebandykite manipuliuoti kitais žmonėmis. Taip elgdamiesi, galite įgyti priešų. Jeigu norite ne laikinų kompanionų, bendraminčių, o tikrų sąjungininkų ir draugų, ir patys būkite draugiški, supratingi.

OŽIARAGIS. Šiandien nusiteikite tvarkyti susikaupusius smulkius reikalus. Gali padaugėti darbo su dokumentais. Už uolų darbą galite būti įvertinti finansiškai.

VANDENIS. Gerai seksis darbai, reikalingi kūrybingumo. Aplinkiniai susidomės jūsų sugebėjimais. Emocijų suteiks subtilus flirtas. Intriguos dominančio asmens paslaptingumas, vidinė jėga.

ŽUVYS. Darbe stenkitės laikytis dienotvarkės, nesileiskite išmušami iš vėžių. Nesiimkite naujų planų, jei nepasikliaujate savo jėgomis. Labiau pasidomėkite savo vaikų reikalais ir psichologine būsena.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis