Gyvenimo guru patarimai, kaip suvaldyti stresą ir neigiamas emocijas

Stengdamiesi susikurti kokybiškesnį gyvenimą įsisukame į užburtą darbų ir planų ratą. Stresas, liūdesys ir prasta savijauta tampa mūsų kasdieniais palydovais. Nebelieka laiko, o galiausiai ir noro mėgautis dabartimi ir tuo, ką jau turime.

Tūkstantmetėse tradicijose slypinti Rytų išmintis skatina kitaip pažvelgti į savo gyvenimą ir siekti harmonijos, kurios taip trūksta šiuolaikiniam žmogui. Laimė – tai ne materialūs dalykai, tai mūsų proto būsena, už kurią esame atsakingi tik mes patys, - teigia gyvenimo guru Šri Šri Ravi Šankaras.


Už įvairialypę humanistinę veiklą nominuotas Nobelio taikos premijai Šri Šri Ravi Šankaras birželio 27-28 dienomis atvyksta į Lietuvą, kurioje surengs ypatingą meditacijos kursą „Atskleidžiant begalybę“. Tai itin retas atvejis, kai Šri Šri savo patirtį ir žinias perduoda ne tik savo mokiniams, bet ir visiems pradedantiems, kurie nori išmokti atsipalaiduoti, suvaldyti stresą ir neigiamas emocijas.


Dalinamės Šri Šri patirtimi, kuri kiekvienam iš mūsų padės kitaip pažvelgti į mus supančią aplinką ir į save pačius.


Praeities nepakeisite. Ateities nenuspėsite. Džiaukitės dabartimi.


Laimė priklauso tik nuo mūsų proto būsenos. Ją sunku patirti, kai gailimės to, ką padarėm vakar ar nerimaujame dėl to, kas bus rytoj. Kiekviena diena kažkuo graži bei ypatinga, tik mąstydami apie praeities klaidas ir ateities perspektyvas, nustojame tai pastebėti.


Abejojate? Užsirašykite ant balto popieriaus lapo, kuo galite džiaugtis šiandien, ir pagalvokite ar be viso to rytojus iš tiesų būtų toks gražus? Išmokite atsipalaiduoti tam, kad galėtumėte džiaugtis tuo, ką jau turite.


Pataikaudami kitiems, laimingesniais netapsite


Mes pernelyg dažnai išsižadame savęs tam, kad įtiktume kitiems ir pernelyg retai susimąstome, kuo ypatingi esame. Pokyčiai gyvenime yra neišvengiami ir būtini. Tačiau turite nepamiršti, kad viskas, ką darote, turi būti susiję su jūsų, kaip asmenybės, augimu, o ne pataikavimu kitiems. Gyvendami svetimame kailyje, laimingesni nesijausite. O žmonės kaip kalbėjo, taip ir kalbės, nesvarbu kuo būsite, ar ką darysite.


Nesėkmės išmoko vertinti tai, ką turime


Nesėkmės aplanko ne jus vieną. Kiekvieno iš mūsų gyvenime pasitaiko pakilimų ir nuosmukių, tačiau tik nuo mūsų pačių gebėjimo valdyti emocijas priklauso rytojus. Užklupus negandoms, visuomet skubame kažką kaltinti ir pykti net nesusimąstydami, kur link tai mus nuves.


Pyktis problemų neišsprendžia, tik sukuria jų kur kas daugiau. Nesugebėdami atsiriboti nuo neigiamų emocijų, prarandame ne tik galimybę džiaugtis tuo, ką turime, bet ir norą judėti pirmyn. Patyrę nesėkmę, galvokite ne apie tai, ką praradote, o apie tai, kas jums liko, ir ką galite atrasti iš naujo.


Didžiausia gyvenimo baimė – bijoti


O jeigu nepavyks? Šis klausimas mus lydi beveik kiekviename žingsnyje – kuriant naujus santykius, keičiant darbą ar imantis naujų iššūkių. Baimė mus stabdo nuo permainų, tačiau tai tėra iliuzija, kurią susikuriame patys. Niekas negali būti tikras, kad ateitis bus šviesesnė, bet ar esate tikri, kad tai, ką turite šiandien, niekur nedings?


Laimingesnis tas, kuris duoda, o ne tas, kuris gauna


Gaudami mes patiriame tik džiaugsmą, duodami – džiaugsmą, pasididžiavimą ir prasmę. Norite iš tikrųjų jaustis laimingi? Tuomet suteikite laimės kitiems. Arbatos puodelis ryte mylimam žmogui, pagalba kolegai darbe, rūpestis silpnesniu – tegu tai būna jūsų pirmieji žingsniai, didelių ir prasmingų permainų link.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis