Gegužės 14-oji: vardadieniai, astrologija

Savo vardadienius šiandien švenčia Bonifacas, Gintaras, Gintarė, Motiejus, Teisutis.

Gegužės 14-oji - Pilietinio pasipriešinimo diena.

Gegužės 14-oji minima kaip Pilietinio pasipriešinimo diena. 1972 m. gegužės 14 d. devyniolikmetis jaunuolis Romas Kalanta nusižudė, protestuodamas prieš tarybinę-socialistinę santvarką. Kauno muzikinio teatro sodelyje jis apsipylė benzinu ir, sušukęs „Laisvę Lietuvai!“, susidegino.

Gegužės keturioliktoji, pirmadienis - 134-oji metų diena (pirmoji 20-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 231 diena.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 05.17, leidžiasi 21.14. Dienos ilgumas - 15.57.

Šiandien - aštuntoji Mėnulio delčios diena.

Saulė Jaučio ženkle.

**************

Astrologinė prognozė gegužės 14-ajai, pirmadieniui

AVINAS. Dienos situacija gali būti sudėtinga. Tikriausiai peržiūrėjimo ir naujų apskaičiavimų pareikalaus finansiniai reikalai, komercinės sutartys. Būkite atsargūs, kad vėliau netektų gailėtis dėl savo nežinojimo ar neapdairumo.

JAUTIS. Jei pulsite ieškoti pikantiškų nuotykių arba velsitės į intrigas, galite apsvilti sparnelius. Verčiau racionaliai planuokite savo veiksmus ir nepasitikėkite akla sėkme. Raskite laiko poilsiui, atsipalaidavimui.

DVYNIAI. Šiandien bus nelengva susitarti su kitais ir neprarasti savitvardos, optimizmo. Situacija bus neprognozuojama, paini. Norėsis pabūti vienumoje su savo mintimis, pailsėti nuo šurmulio.

VĖŽYS. Galimas ne itin malonus pokalbis, kažkoks nesusipratimas arba papildomi įpareigojimai, reikalavimai. Asmuo, kurį laikėte savo draugu, gali pasielgti nedraugiškai, savanaudiškai.

LIŪTAS. Gana prieštaringa diena. Geresnė ji bus tiems, kurie nebijo darbo ir iššūkių. Galimas rimtas pokalbis su įtakingu asmeniu. Tikriausiai susijauks kai kurie jūsų planai.

MERGELĖ. Jums rūpės ir globaliniai reikalai, ir asmeninė karjera, mokslo rezultatai ar pan. Jeigu turite vykti į tarnybinę komandiruotę ar planuojate susitikimus su užsieniečiais, specialistais, tuomet neišvengsite nerimo.

SVARSTYKLĖS. Tikėkitės stiprių įspūdžių bei pojūčių. Tačiau daug kas, kuo šiandieną norėsis patikėti, tebus suaudrintos fantazijos vaisius. Nepraraskite savitvardos jokiose situacijose, apdairiai elkitės su bendrais ir svetimais pinigais.

SKORPIONAS. Ne viskas sklandžiai klostysis santykiuose, šeimoje. Jūsų antroji pusė gali reikalauti labiau prisidėti prie bendro biudžeto. Valdykite savo emocijas, nepasiduokite pykčio protrūkiams.

ŠAULYS. Šiandien ypač aktualūs gali būti sveikatos klausimai, jeigu ne savos, tai artimo žmogaus. Regis, ieškosite informacijos apie pageidaujamus tyrimus, gydymą, reabilitaciją ar profilaktiką. Jei laukiate atsakymo dėl darbo, jis nebūtinai nudžiugins.

OŽIARAGIS. Gali būti, kad jums teks labiau susirūpinti savo atžalų elgesiu ar pasiekimais. Vaikai gali prikrėsti eibių, už kurias atsakysite jūs. Galbūt tam tikra prasme pasijusite išnaudojami.

VANDENIS. Sunkoka bus suderinti darbo ir kitus reikalus. Jeigu nersitės iš kailio tarnyboje, kažko svarbaus galite nepastebėti šeimoje. Atkreipkite dėmesį į šeimos narių emocinę būklę.

ŽUVYS. Jums vertėtų peržiūrėti savo planus, paieškoti aukso vidurio ten, kur būtina suderinti interesus, priimti optimalius sprendimus. Kai kurias problemas įveikti nebus sunku, jeigu atnaujinsite svarbius santykius, pabendrausite su kaimynais, giminėmis.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis