Vasario 14-oji: vardadieniai, astrologija

Vasario 14-oji - šv. Valentino - Įsimylėjusiųjų diena. Pelenų diena.

Pasakojama, kad III a. Romoje gyveno vyskupas Valentinas, padėjęs mylimiesiems. Tuometinis Romos imperatorius Klaudijus II siekė suburti kuo didesnę kariuomenę, kad jie gintų imperiją. Kad savo tikslą pasiektų, jis netgi buvo išleidęs įsakymą, laikinai draudžiantį tuoktis, nes manė, kad šeimos vyras negali būti geras karys, mat jam svarbesnė jo šeima. Vyskupas Valentinas išklausydavo mylinčių žmonių išpažintis ir prašymus slapčia juos sutuokti. Vyskupas Valentinas imperatoriaus Klaudijaus įsakymu buvo nužudytas Romoje 268 ar 273 metų vasario 14 dieną, jo palaikai buvo pervežti į gimtąjį miestą Ternį, Umbrijos srityje, ant jo kapo pastatyta bazilika. Po kurio laiko Valentinas paskelbtas šventuoju.

Pirmoji diena po Užgavėnių vadinama Pelenų diena. Šią dieną bažnyčiose būdavo šventinami pelenai, gauti sudeginus praėjusių metų verbas. Pelenai barstomi žmonėms ant galvų primenant krikščionišką tiesą: „iš dulkės gimei, dulke ir pavirsi“. Pelenų paprastai tikintieji parnešdavo ir namo - namiškiams ant galvų pabarstyti. Ši diena laikoma ir pirmąja pavasario diena, mat Užgavėnių metu būna išvaroma žiema. Nuo šios dienos prasideda gavėnios periodas, kai negalima valgyti mėsos. Jis trunka iki pat Velykų. Sakoma, kad šiuo periodu negalima valgyti mėsos, o tik tai, kas nuo Užgavėnių tarp dantų liko.

Vasario keturioliktoji, trečiadienis - 45-oji metų diena (trečioji 7-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 320 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia: Gustautas, Gustautė, Gutautas, Gutautė, Lijana, Lilė, Lilijana, Saulė, Saulius, Valentas, Valentina, Valentinas, Valius, Vilmantas.

************

Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 07.46, leidžiasi 17.21. Dienos ilgumas - 09.35.

Šiandien - paskutinė Mėnulio delčios diena.

Saulė Vandenio ženkle.

*************

Astrologinė prognozė vasario 14-ajai, trečiadieniui

AVINAS. Regis, jausite įtampą, baiminsitės, kad nespėsite padaryti užsibrėžtų darbų, kad neįtiksite valdžiai ar užsakovui. Netikėtumų gali pateikti jūsų draugai. Pasistenkite objektyviai vertinti situaciją ir savo ryšius su kitais žmonėmis.

JAUTIS. Ši diena bus nerami dėl keistų nesusipratimų ar kai kurių neįvykdytų įpareigojimų. Galite sunerimti, kad kažko nesugebėsite ar neapsiginsite. Tačiau jūs pajėgūs įveikti sunkumus.

DVYNIAI. Iš dalies sugebėsite derinti sunkiai suderinamus dalykus bei užsiėmimus. Galimas netikėtas pranešimas iš toli ar iš aukštesnės institucijos. Galbūt teks ištuštinti piniginę vykdant išsamų apsipirkimą, ruošiantis kelionei, renginiui ar kt.

VĖŽYS. Galbūt teks skubiai grąžinti skolą ar skolintis. Dėl finansinių įsipareigojimų gali kilti nesusipratimų. Maža tikimybė, kad seksis konstruktyviai spręsti konfliktus, nesusipratimus. Stenkitės atsikratyti įtampos, negatyvaus požiūrio.

LIŪTAS. Šiandien galite patirti nemalonią staigmeną per asmenį, kuriuo pasitikite. O gal būtent jūs jį nuvilsite. Atsisakykite piktų kėslų, neregzkite intrigų. Jeigu turite daug darbo, rūpesčių, neleiskite sau tinginiauti ir be reikalo švaistyti laiko.

MERGELĖ. Dalykiniai rūpesčiai reikalaus nemažai dėmesio, tad teks imtis konkrečių veiksmų. Pasistenkite apdairiai tvarkyti dokumentus, nes gresia klaidos. Didesnio nerimo gali sukelti sava ar artimo žmogaus sveikata.

SVARSTYKLĖS. Kol neatliksite būtinų darbų, jausite nerimą ir nepasitenkinimą. Tik įvykdę pareigas pasijusite lyg atsikratę slegiančios naštos. Susikaupti gali trukdyti įkyrios mintys apie meilės objektą ar vaikus. Tikėtinos ir kūrybinės kančios.

SKORPIONAS. Regis, atsiras neatidėliotinų reikalų, susijusių su namais, šeima. Galbūt skubėsite kažką pirkti ar parduoti, keisti ar išnuomoti. Emocijos ims viršų, todėl lengva sugadinti asmeninius santykius, patirti nuostolių.

ŠAULYS. Suaktyvės korespondencija, informacijos paieškos. Galbūt gausite laišką ar pranešimą apie numatomą vizitą, pokalbį. Tai sukels susirūpinimo. Gali tekti koreguoti kai kuriuos planus, papildomai padirbėti.

OŽIARAGIS. Dieną pravartu iš peties padirbėti, o vakare atsipalaiduoti nuo rūpesčių. Galite išgirsti patarimų, kaip išplėsti veiklą ar daugiau užsidirbti. Galbūt nuskambės ir nelegalaus pasipelnymo pasiūlymas.

VANDENIS. Profesinė veikla gali pareikalauti iš jūsų didelio jėgų įtempimo. Regis, rūpinsitės skubiais techniniais reikalais, tam naudosite įgytas žinias, eksperimentuosite ar pan. Tam tikra prasme galite būti itin naivūs arba, atvirkščiai, naudositės kitų naivumu.

ŽUVYS. Kažko reikalaudami ar siekdami, nepersistenkite. Būkite nuoseklūs, jauskite atsakomybę. Tai, ką lyg paslaptį šiandien kažkam pasakysite, sužinos visi. Jei svaiginsitės, nepamirškite saiko - alkoholis, kvaišalai gali stipriai pakenkti.

Geros dienos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis