8 ženklai, jog esate su netinkamu žmogumi

Bet kuris santykių ekspertas gali patvirtinti, jog dviejų žmonių ryšys – tai tarsi dvipusio eismo kelias. Viena puse meilė iškeliauja, kita puse turi sugrįžti.

Ir nors tai skamba lyg verslo sandoris, būtent toks yra esminis santykių principas. Kartais vienas iš partnerių dėl įvairių priežasčių pažeidžia šį dėsnį ir meilės kelyje atsiranda nesklandumų.

Kokių? Ir kokie požymiai byloja, kad su antrąja puse nebe pakeliui?

* Nesate savimi. Tai vienas pirmųjų ženklų, rodančių, kad santykiai greičiausiai ritasi į pabaigą. Buvimas su kitu žmogumi neturėtų priversti jaustis blogai, lyg kaskart leidžiant laiką drauge būtų išduodami principai ar vertybės. Santykiai žmones skatina keistis savaime, bet jokiais būdais ne per prievartą.

* Jaučiatės nelaimingi. Žinoma, buvimas santykiuose nereiškia, kad žmogus turi jaustis laimingas 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę. Tačiau jeigu partneris – jo elgesys, žodžiai – liūdina kur kas dažniau nei teikia laimės, vertėtų susimąstyti. Vertėtų drąsiai apie tai pasikalbėti su partneriu – gal paaiškės rimtos netinkamo elgesio priežastys.

* Neįsitraukia draugai. Kai santykiai teka jiems įprasta vaga ir galiausiai pamažu pradeda rimtėti, natūraliai viduje gimsta jausmas ir noras savo vaikiną ar merginą supažindinti su geriausiais draugais ar net artimaisiais. Jeigu būnant su partneriu jau kurį laiką toks jausmas neatsiranda, galbūt šalia išties netinkamas žmogus?

* Kyla susierzinimas. Tinkamas partneris turėtų pažadinti tai, kas žmoguje yra geriausio. Harmoningi, darnūs santykiai skatina augti, tobulėti abi puses. O jeigu antroji pusė nuolat ar bent jau labai dažnai sukelia susierzinimą, provokuoja pyktį ar kitus neigiamus jausmus, greičiausiai vertėtų pagalvoti apie sukimą skirtingais keliais.

* Neaiški ateitis. Kuriant santykius neretai svajojama, kaip jie gali vystytis toliau. Įsivaizduojama vienokia ar kitokia bendra ateitis. Paprastai abu partneriai noriai dalinasi savo vizijomis ir troškimais. O jeigu buvimas su žmogumi kelia vis daugiau klausimų ir neaiškumų, atsiranda kliūčių planuojant bendrą ateitį arba ji visai su tuo žmogumi neįsivaizduojama, tai reiškia tik viena – tokie santykiai švaisto jūsų laiką.

* Trūksta jaudulio. Greičiausiai visi žino tą malonų jaudulį, kuris kyla ruošiantis į pirmą pasimatymą. Bėgant laikui santykiuose šis jaudulys išnyksta. Tačiau jį pakeičia kiti ne ką mažiau malonūs ir džiuginantys įspūdžiai. Sunerimti reikėtų tik tuomet, jei santykiai apskritai neteikia jokio jaudulio ir jiems trūksta aistros. Gali būti, jog bendravimą su tam tikru žmogumi paskatino tik vienatvės baimė ar noras turėti kompanioną.

* Viskas sukasi tik apie jį arba ją. Meilė negali būti savanaudiška ir visą laiką suktis tik apie vieną iš partnerių. Kartais tokį santykių modelį nulemia į savimylą linkusi antroji pusė, kartais tai skatina pats žmogus, galiausiai pradedantis kankintis dėl dėmesio trūkumo. Nei vienas, nei kitas santykių scenarijus nėra geras. Tai tiesiog patvirtinimas, kad su dabartiniu partneriu ryšius geriau nutraukti.

* Kai ašarų būna per daug. Ašaros pasirodo tada, kai santykiai pradeda kelti didelį nerimą – partneris meluoja, skaudina, o gal net apgaudinėja... Blogiausia, kai tokioje situacijoje yra įsimaišę jausmai. Nutraukti ryšį su skausmą sukeliančiu žmogumi nėra lengva, o ypač kai viduje liepsnoja meilė. Tačiau asmeninė laimė turėtų būti svarbiau už viską. Ir vargu ar santykiai, kurie nuolat laistomi ašaromis, kvepia laime.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis