Vyrų orgazmas - visa tiesa iš jų pačių lūpų

Išsiaiškinkime, ką vyrai jaučia ir apie ką mums meluoja.

Įprasta manyti, kad ne tik moterų kelias iki orgazmo, bet ir pats orgazmas yra gerokai sudėtingesnis ir painesnis reiškinys nei vyrų. Toks įspūdis veikiausia susidarė todėl, kad stebėti kas vyksta vyro organizme kur kas paprasčiau ir rezultatas matosi aiškiau. Tačiau tai nebūtinai reiškia, kad vyrai patiria mažesnį malonumą arba negudrauja. Siūlome vyrų atsakymus į moterims rūpimus klausimus.

Ar vyrai pavydi moterims jų išskirtinių pojūčių?

„Jei moters orgazmas yra ferrari automobilis - temperamentingas, galingas ir reikalaujantis subtilaus aptarnavimo, tai vyriškas orgazmas prilygsta traktoriui - ne toks smarkus, patikimas nepalankiomis sąlygomis ir taip paprastai valdomas, kad juo lengvai gali pasivažinėti bet kuris 14 metų kaimo vaikigalis", - sako rašytojas Timas Dowlingas. Ir priduria, kad nepaisant to, vyrai nėra pernelyg reiklūs - jei vyriškame orgazme pastovumas triumfuoja prieš kokybę, jiems to visai pakanka.

„Niekas tiksliai nežino ir neįsivaizduoja, ką priešinga lytis patiria kulminacijos metu, nors ritmiški susitraukinėjimai tiek vyrų, tiek moterų organizme vyksta bemaž vienodu intervalu - tik 0,7 sekundės skirtumu", - sako knygos „Kaip nepakartojamai mylėtis su vyru" autoriaus Philipas Hodsonas. Taigi, vyrų ir moterų orgazmai nėra jau tokie skirtingi, gal tik moterys audringiau išreiškia savo pojūčius.

Ar vyrai gali patirti daugkartinius orgazmus?

Yra įrodymų, kad kai kurie vyrai taip pat gali pasiekti daugybinius orgazmus. Viename JAV universitete buvo tiriamas vyras, kuris per pusvalandį ganėtinai neromantiškomis laboratorijos sąlygomis sugebėjo patirti šešis orgazmus su pilnu sėklos išsiveržimu neprarasdamas erekcijos. Tačiau tai veikiau išimtis nei taisyklė.

Daugiau abejonių kelia prieš daugiau negu 50 metų, seksologijos pradininko A. Kinsey pateikta ataskaita apie tai, kad 15-20 procentų jaunuolių ir jaunų vyrų iki maždaug 30 metų yra patyrę „pakartotinus orgazmus per ribotą laiko tarpą". Skamba fantastiškai - atrodytų, kad beveik kas penktas vyrukas gali šaudyti be sustojimo it kulkosvaidis? Keista, bet aš nepažįstu tokio nė vieno. Galimas daiktas, kad jų atveju atšalimo periodas buvo toks trumpas, kad liko beveik nepastebėtas.

Ką vyras jaučia po orgazmo?

Mažiausia, apie ką vyras galvoja po orgazmo - tai kitas orgazmas. Negalvoja jis ir apie tai, kaip myli savo partnerę, kuri jam tai suteikė - tiesiog mėgaujasi palengvėjimu ir netgi yra nusiteikęs lengvai snūstelėti. „Dažniausiai šį procesą suvokiame kaip paprasčiausią palengvėjimą ar iškrovą, - atsako T. Dowlingas. - Kalbant apie pačius vyriškojo orgazmo pojūčius, apibūdinimai svyruoja nuo „Ačiū, jie neblogi" iki „Jausmas labai malonus".

Iš vyrų tikrai nesulauksite sapalionių apie „sielos krantan atsimušančias jūros bangas". Vyriškas orgazmas yra ganėtinai egocentriškas trumpas intervalas. Moterys privalo žinoti, kad dauguma vyrų orgazmo metu patiria „savanaudišką" akimirką, kurios metu jie galvoja tiktai apie save. Tuo tarpu dailiosios lyties atstovės patirdamos malonumo viršūnę sugeba atsipalaiduoti ir tuo pat metu stebėti, ar partneris irgi artėja prie tos viršūnės."

Ar masturbacijos metu patirtas orgazmas skiriasi nuo patirto mylintis?

Viename vyrų itin pamėgtame anekdote cituojama ištrauka iš jaunojo onanisto dienoraščio, kurioje jis moterį pavadina „apgailėtinu kairės rankos pakaitalu" Tačiau dauguma vyrukų tvirtina, kad kulminacijos taškas stipresnis mylintis su partnere negu masturbuojantis. Tai patvirtina ir išsamūs tyrimai. Anot Philipo Hodsono, masturbacijos metu patiriamas ne toks intensyvus orgazmas ir ne tokia „sprogi" ejakuliacija kaip mylintis (ypač tai aktualu brandesnio amžiaus vyrams). Be to, šių dviejų procesų metu skiriasi fizinio, emocinio susijaudinimo bei įtampos didėjimo laipsnis. Beje, orgazmai, sukelti oralinio sekso metu, dažniausiai būna ilgesni ir intensyvesni.

Ar įmanomas orgazmas be erekcijos ar ejakuliacijos?

Vyriškasis orgazmas iš tikrųjų yra sudėtinė erekcijos, orgazmo ir ejakuliacijos sąveika. Tačiau galima pasiekti orgazmą ejakuliacijai neįvykstant. Ypač jei tai yra kažkelintas iš eilės meilės seansas. O gydytojas, čiuopdamas prostatos liauką, savo ruožtu gali sukelti ejakuliaciją, nelydimą jokių orgazminių pojūčių. Dar nesuprantamiau elgiasi erekcijos - jos įvyksta spontaniškai, niekieno neprašytos ir nekviestos keletą kartų per dieną. Jų dažnis gali mažėti metams bėgant, bet net ir sulaukus vidutinio amžiaus, jų vis dar būna daugiau negu reikia.

Ar vyras gali suvaidinti orgazmą?

Taip. Net 7 iš 10 apklaustų vyrų prisipažino, kad yra vaidinę orgazmą. Labai lengva tai padaryti mūvint prezervatyvą, tačiau ir be jo reta moteris gali pajusti makštyje įvykusią ejakuliaciją. Kodėl jie tai daro? Dėl tos pačios priežasties kaip ir moterys - kai nori pabaigti malonumo nebeteikiantį lytinį aktą. Pajutęs, kad susijaudinimas slūgsta, o erekcija dingsta, vyras tyčia pagreitina judesius ir apsimeta baigęs. Atspėti, kad esate apgauta, galima patyrinėjus paskubom numesto prezervatyvo turinį.

Kiek daug ir kaip toli?

Išsiveržusios sėklos kiekis priklauso nuo susijaudinimo laipsnio ir nuo to, kiek laiko praėjo po paskutinės ejakuliacijos. Tačiau vidutiniškai jis svyruoja tarp 2-5 kubinių centimetrų. Jaunas vyras po abstinencijos periodo gali „iššauti" sėklą maždaug metro atstumu, tačiau dažniausiai pasiekiamas rekordas - 18-25 cm. Vis dėlto sunku įsivaizduoti kodėl vyrams toks svarbus spermos kiekis ir jos trajektorija? Gal jie tiki, kad galingesnis šūvis suteikia didesnį pasitenkinimą partnerei? Bet mes puikiai žinome, kad su malonumu tai menkai susiję, šitie „pasirodymai" baigiasi tik didesne skalbinių krūva.

Ar vyrams svarbu išsikrauti reguliariai?

Kai visi „mechanizmai" veikia gerai, vyriškas orgazmas pasižymi tam tikra skuba bei primygtinumu, todėl būtent dėl šios priežasties vyrai suvokia ejakuliaciją kaip tam tikrą nuolatinę būtinybę. Bet ar vyras iš tiesų jaučia tikrą biologinį poreikį reguliariai „išsituštinti"? Nemaža dalis vyrukų bando įtikinti, kad seksualiniai vyrų poreikiai turėtų būti tenkinami pagal tvarkaraštį. Ph. Hodsonas gana skeptiškai vertina tokį požiūrį: „Nesąmonė. O kas gi atsitinka, jei tie poreikiai nėra patenkinami? Organizmas tuos skysčius sugeria atgal. Savaime suprantama, vyrai yra linkę tikėti biologiniu „nusilengvinimo" poreikiu dar ir todėl, kad galėtų pasiteisinti dėl paleistuvavimo ar rimtos neištikimybės."

Iš tiesų mechanizmas gana paprastas - kuo dažniau vyras mylisi, tuo daugiau spermos gaminasi - tačiau ilgainiui suretinus pasimylėjimus, sumažėja ir poreikis „ištuštinti rezervuarus", nes jie tiesiog nebesipildo. Gydytojai sutinka, kad pastovi ejakuliacija gali sumažinti prostatos vėžio riziką vėlesniais gyvenimo metais, tačiau tai yra tik vienas iš veiksnių. Nėra įrodymų, kad susilaikymą propaguojantys vyrai sirgtų šia liga žymiai dažniau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis