Du pagrindiniai seksualinių santykių priešai

Seksualiniai santykiai turi du priešus: sveikatos problemas ir prastus partnerių tarpusavio santykius. Kurti ir palaikyti visapusiškai harmoningus santykius – menas, kurio galima išmokti taip pat, kaip ir gebėjimo rūpintis savo sveikata.

Pagrindiniai seksualinės sveikatos priešai

Tai bemaž tie patys faktoriai, kurie mus ir sendina.
1. Rūkymas. Net jei pasyviai įtraukiate kito rūkančiojo išpūstus dūmus - tai yra pavojingiau nei alkoholio vartojimas.

2. Antsvoris ir su juo susijusios sveikatos problemos – tai itin paplitusios seksualinių sutrikimų priežastys, ypač vyrams. Moters sveikatą ir libido labiau veikia ne antsvoris ar per didelis lieknumas, kiek vitaminų ir baltymų trūkumas. Jaunystėje natūralus hiperseksualumas persveria šį trūkumą, tačiau vėliau ir seksualinis noras, ir galimybės smarkiai mažėja – būtent dėl prastos mitybos. Visgi dauguma žmonių mano, kad toks mažėjimas yra natūralus arba randa šiam reiškiniui kitų pateisinimų, dažnai net dėl savo problemų apkaltindami partnerį.

3. Chroniškas nuovargis ir stresas – bene labiausiai seksualinę harmoniją griaunantys faktoriai. Apie tai geriausiai papasakotų verslininkų ir šiaip labai užimtų vyrų žmonos. Vyrai pačiame gražiausiame amžiuje, kai turėtų būti pilni jėgų, kurie valgo pilnavertį vitaminingą maistą, dažnai išgyvena visišką seksualinę apatiją. Ir dėl to kalti nuolat patiriamas stresas ir nuovargis.

4. Žinoma, yra ir tiesiog seksualinių problemų, į kurias negalima nekreipti dėmesio. Didžiausi moters nusivylimai intymiuose santykiuose: orgazmo nebuvimas, vaginizmas (nevalingi raumenų, supančių makšties angą, spazmai, kurie atsiranda dėl mėginimo įsiskverbti į makštį) ir dispareunija (skausmas ar kitokie nemalonūs pojūčiai lytiškai santykiaujant). 90 proc. šių problemų galima gydyti ir išgydyti.

5. O dažnai vyrams pasitaikantis priešlaikinis sėklos išsiveržimas išgydomas 78-82 proc. atvejų. Tiesiog reikia žinoti, kad tai - liga, ir dėl jos reikia kreiptis į gydytoją. Ir kaip bet kurią kitą ligą, šios taip pat negalima užleisti.

Ir vis dėlto esminiai seksualinės harmonijos priešai esame mes patys, tiksliau, žema mūsų tarpusavio santykių kultūra.

* Jei vyriškis mano, kad nueidamas iki santuokų rūmų atliko visas šeimos pareigas ir po to jau gali atsipalaiduoti, nebesirūpinti savo išvaizda, šalintis darbų buityje, jis turi būti pasirengęs partnerės atšalimui lovoje. Aktyvesnė moteris jam greitai ras pamainą.

* Partnerė, kuri žūtbūt stengiasi laimėti bet kokį ginčą su vyru, be to, kritikuoja jį, žemina, elgiasi labai trumparegiškai. Jos šiandieninė pergalė – pralaimėjimas rytoj. Jei vyras nebematys joje moters, seksualinio geismo objekto, dėl to ji galės kaltinti tik save pačią. Agresyvus elgesys, pavydas, konkurencija, ginčai dėl pinigų, nemokėjimas gerbti kito žmogaus interesų griauna seksualinę harmoniją.

Gerais meilužiais negimstama

- Seksualiniame gyvenime, kaip ir kasdieniame, retai viskas eina lyg sviestu patepus. Kiekvienam pasitaiko pakilimų ir nuosmukių, būna ryškių, nepamirštamų akimirkų ir taip pat žiemos šaltuko periodų. To nereikėtų pamiršti niekada, kad nepamanytumėte, kad visa, kas geriausia – jau praeityje. Beje, tie, kurie seksualinį gyvenimą supranta kaip kūrybą, kurie visą gyvenimą mokosi ir nuolat kažko ieško, paprastai nesiskundžia nei nuoboduliu, nei apatija, nei stimulo ar noro lovoje stygiumi.

- Sekse viskas vyksta taip pat, kaip bet kurioje kitoje gyvenimo sferoje: arba tobulėjate ir augate, arba degraduojate ir apleidžiate pozicijas. Dauguma žmonių labai gerai žino profesinėje sferoje taikomą priežodį: jei nori būti savo srities meistras, nepakanka vieną kartą kažko jaunystėje išmokti - reikia nuolat tobulinti žinias. Tai suteikia pasitikėjimo savimi, padeda kovojant su nuoboduliu ir monotonija. Tą patį galima pasakyti apie visus mūsų gyvenimo sritis, taip pat – ir santykius su partneriu.

- JAV yra visa serija populiarių videofilmų, kurių devizas: „Gerais meilužiais ne gimstama, o tampama“. Šie filmai užsakomi paštu, ir jais domisi ne žalias jaunimėlis, o priešingai – sutuoktiniai „su stažu“, norintys pagerinti savo intymų gyvenimą. Šiuo atveju ne filmuose esmė – svarbus pats noras tobulėti, augti, gauti daugiau gyvenimo džiaugsmo ir dovanoti jo artimam žmogui. Iš esmės, tai ir yra svarbiausia. Visa kita galima sugalvoti, atsisiųsti ar nusipirkti vaistinėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis