Miegantis vyras išprievartavo miegančią moterį

Miegančios moters išprievartavimu kaltinamas švedas teigia, kad tuo metu ir pats miegojo, rašo "thelocal.se".

Incidentas įvyko pernai birželį Švedijos šiaurėje, kai alkoholio padauginusi moteris užmigo. Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad tuomet 27-erių švedas pradėjo lytiškai santykiauti su miegančia moterimi. Teismas nusprendė, kad moteris buvo bejėgė, todėl prokurorai vyriškiui pateikė kaltinimus išprievartavimu.

Kaltinamasis tyrėjams aiškino, kad yra nekaltas, nes ir pats tuo metu miegojo. Jis teigė, kad serga lunatizmu ir seksomnija - psichine negalia, dėl kurios žmonės užsiima seksu miegodami. Nors seksomnija yra labai retas sutrikimas, gydytojai pripažįsta, kad tai yra liga.

Pranešama, kad švedo byloje liudys miego sutrikimų ekspertas.

Kas tai yra seksomnija?

Matthew Walkeris, Nacionalinės Londono neurologijos ir Neurochirurgijos ligoninės gydytojas tokį seksualinį lunatizmą vadina seksomnija – analogiškai parasomnijai (kitaip vadinamai lunatizmu). Ši diagnozė pirmąsyk buvo pristatyta 2003 metais leidinyje „The Canadian Journal of Psychiatry“. Nustatyta, kad net ¾ seksomnų sudaro vyrai.


Seksomniją galime laikyti parasomnijos dalimi. „Jei galime per miegus vaikščioti, kalbėti, valgyti, tai kodėl negalėtume mylėtis?“ – sako profesorius.


Tiesiog tuo metu išsijungia smegenų žievės dalis atsakinga už sąmoningumą, ir veikia tik ta kamieno dalis, kuri lemia instinktyvų elgesį.


Pastebėta, kad tokius sekso seansus provokuoja alkoholis, narkotikai, stresas, nuovargis, ilgas seksualinis susilaikymas. Išprovokuoti ją gali prieš miegą patirti seksualinia dirgikliai, erotiniai sapnai, taip pat partnerio artumas lovoje.


Didžiausia seksomnijos rizika yra pirmąsias 4 miego valandas.


Kraštutiniais atvejais seksomniją gali būti gydoma vaistai, tačiau profesorius Matthew Walkeris siūlo išbandyti paprastesnius būdus ir tvarkytis su tuo, kaip tvarkomės su įprastai miego sutrikimais. Nepervargti, miegoti gerai išvėdintame kambaryje, nuo 16 val. vengti kofeino, negerti prieš miegą alkoholio ir , žinoma, nestimuliuoti savęs jokiais seksualiniais dirgikliais.

Vis dėlto atvejų, kai seksomnija yra dangstomi lytiniai nusikaltimai, pasitaikė ne kartą. Gali būti, kad taip nutiko ir šį kartą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis