Mėsos kukuliai su kmynais ir spanguolių padažu

Padažas - su spanguolių uogiene. Skamba itin viliojančiai...

4 porcijos

Kukuliams reikės:

300 g maltos liesos jautienos

300 g maltos liesos kiaulienos

2 šaukštų kmynų

1 ar 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

žiupsnelio druskos

saujelės susmulkintų krapų

Padažui reikės:

4 šaukštų spanguolių uogienės

4 šaukštų neriebios (18 proc.) grietinės

šlakelio verdančio vandens

Garnyrui reikės:

200 g nuplautų ir nusausintų špinatų

180 g ryžių

1 vidutinio dydžio saliero šaknies

100 ml verdančio vandens

1 ar 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

žiupsnelio šviežių čiobrelių

pusės šaukštelio jūros druskos

žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminame

* Garnyras. Saliero šaknį nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar nedidelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių, sumeskite saliero kubelius ir kepkite, iki šie suminkštės, karamelizuosis. Tada supilkite verdantį vandenį, įmaišykite špinatus. Kai jie sukris, keptuvę ar puodą nukelkite nuo viryklės. Atskirai puode pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Išvirtus nusunkite ir sumaišykite su pakeptais špinatais bei saliero kubeliais.

* Mėsos kukuliai. Į dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaulieną, įberkite druskos, krapų ir sudrėkintomis rankomis išmaišykite. Tada formuokite nedidelius mėsos kukulius. Juos šiek tiek pakepkite su alyvuogių aliejumi ant vidutinio karštumo ugnies, apibarstykite kmynais ir baikite kepti.

* Padažas. Į prikaistuvį supilkite spanguolių uogienę, grietinę ir virkite ant nesmarkios ugnies, iki padažas sutirštės. Tada praskieskite šlakeliu verdančio vandens.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis