Vištienos salotos su avinžirniais, kuskusu, riešutais ir gražgarstėmis

Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu.

5, 6 porcijos

Salotoms reikės:

0,5 kg vištienos filė (arba vištų šlaunelių mėsos be odos)

1 išilgai plonomis juostelėmis supjaustytos jaunos cukinijos

300 g avinžirnių

1 stiklinės kuskuso

100 g moliūgų sėklų

100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų)

100 g migdolų riekelių

1 šaukštelio sugrūstų kuminų sėklų

2 ar 3 saujų gražgarsčių

pluoštelio petražolių, mėtų

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

aliejus – ir kepti, ir salotoms (Extra Virgin)

2 citrinų sulčių

Marinatui reikės:

4 šaukštų alyvuogių aliejaus (Extra Virgin)

1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės

2 šaukštų pomidorų pastos

3 susmulkintų česnako skiltelių

1/2 šaukštelio kalendros

1/2 šaukštelio maltų kuminų

1/4 šaukštelio imbiero

1 šaukštelio aštriųjų paprikų pastos „Harissa“ (arba 1/4 šaukštelio aitriosios paprikos)

Gaminame

* Marinatas. Visus marinato komponentus sumaišykite. Į jį sudėkite nuplautus, nusausintus ir juostelėmis supjaustytus mėsos gabaliukus. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą – tegu mėsa per naktį pasimarinuoja.

* Salotos. Sausoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies paskrudinkite migdolų riekeles – iki ims keisti spalvą, tada suberkite į lėkštę.

* Pasūdytame vandenyje apie 40 min. virkite avinžirnius. Išvirtus nusunkite.

Keptuvėje ant smarkios ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įmaišykite sugrūstus kuminus, suberkite avinžirnius. Karštį sumažinkite iki vidutinio ir pamaišydami kepkite apie 3 min. , paskui suberkite moliūgų sėklas ir kedrines pinijas, padruskinkite. Maišydami kepkite apie 5 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

* Cukinijos juosteles pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 200 °C orkaitėje grotelių režimu, iki ims šiek tiek skrusti. Tada ištraukite, atvėsinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į didelį salotų dubenį.

* Kuskusą suberkite į dubenį, pabarstykite druska, išmaišykite, užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždenkite ir palikite brinkti. Tada įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus (salotoms) ir išmaišykite šakute, kad būtų birus.

* Į kiaurasamtį sudėtas gražgarstes, petražoles ir mėtas perliekite šaltu vandeniu. Kai apdžius, pasmulkinkite peiliu.

* Į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus sudėkite marinuotą vištieną. Pavartydami kepkite ant smarkios ugnies apie 5 min., tada supilkite pusės citrinos sultis ir pavartydami kepkite dar 5 min. Į kepimo pabaigą supilkite kitą pusę sulčių.

* Visus salotų komponentus sudėkite į dubenį su cukinija. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

* Salotas skanu pagardinti ir jogurtiniu užpilu: 200 ml jogurto, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (Extra Virgin) ir 2 šaukštai citrinos sulčių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis