Maisto tinklaraštininkė Renata: kaip nepersidirbant užsiauginti gerą agurkų derlių

Sekant maisto tinklaraštininkių įrašus, galima sužinoti ne tik ypatingų receptų, bet ir itin vertingų patarimų.

„Kai kas nors manęs klausia kaip aš viską suspėju, atsakau, kad spėju, nes neskubu. Arba gudrauju“, – šypsosi populiarų tinklaraštį kumutesvirtuve.lt rašanti Renata Šniolienė.

Asmeninio albumo nuotr.

Moteris teigia iš tingėjimo prieš penkmetį sugalvojusi agurkų auginimo sistemą. Akivaizdu, kad sistema tobulai pasiteisino – agurkų iš vieno šiltnamio užtenka ir šeimai pavalgyti, ir pusei rūsio konservų paruošti ir net parduoti vertinantiems gamtinę žemdirbystę.

„Ir dirbu šiltnamyje tik du kartus per metus – pavasarį paruošiant sėją, ir rudenį, nurenkant virkščias ir vazonus, – šypsosi moteris. – Na gerai, kartais reikia pakarpyti šoninius ūglius ir agurkus nuskinti. Bet svarbiausia, – jokio ravėjimo ir laistymo!

Asmeninio albumo nuotr.

Vazonai yra nukirptais dugnais, juos sukišu į jų diametro iškirptas skyles agroplėvelėje, beriu komposto ir sužydus alyvoms sėju sėklas. Lašelinė sistema – tikrai puikus reikalas, o juodoji agroplėvelė ir vazonai įšildo agurkų šaknis. Dar vienas momentas – žemė šiltnamyje neperkasinėjama jau 5 metus, ir su kiekvienais metais derlius tik gausėja“,– savo atrastu metodu mielai dalinasi 5 metus tinklaraštį pildanti Renata.

Asmeninio albumo nuotr.

Paklausta, ar naudojanti kokias nors trąšas, Renata prisipažįsta jų pasigaminanti pati. Trąšos - rauginta žolė dukart sezone.

„Šienaujamų pievų žoles sukrečiu į specialiai tam laikomą bačką, apie trečdalį tūrio. Ir sklidinai pripilu vandens. Kadangi bačka saulėtoje vietoje, įrūgsta per savaitę kitą. Kai jau einant pro šalį kvapas riečia nosį, – vadinasi, laikas tręšti. Raugą skiedžiu perpus su vasarošilčiu vandeniu ir lieju po litrą vienam agurkui“, – tokia trąša moteris laisto agurkus dukar per sezoną.

Apibendrinant, kaip sako ponia Renata, „kam daryti daugiau, jei galima mažiau, pigiau ir sveikiau“?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis