Netipiškai įrengtas 39 kv. m. butas tapo maksimaliai patogiu

Sostinėje naujos statybos name esantis nedidelis butas tapo smagia užuovėja skoningumą vertinančiai porai.

Būsto šeimininkai – jauna pora – norėjo, kad jo interjerą kurianti dizaino ir projektavimo studija „Interdio“ rastų neįprastų, įdomių sprendimų. Buto savininkai pabrėžė nenorintys tipiško, ekonominio būsto varianto. Šiuolaiškiški, skoningi jaunuoliai neslėpė ieškantys gyvenimo džiaugsmo visose gyvenimo sferose.


Asmeninis albumas


Pagal buto plotą – 39,16 kv.m. – tai yra įprastas pusantro kambario butas. „Tačiau naujos statybos bute nebuvo jokių konstrukcijų, išskyrus atskirtą vonios kambarį, tad reikėjo ne tik sukurti interjerą, bet ir suplanuoti erdves komfortiškam gyvenimui,“ – pasakoja dizainerė Beata Senkevič.


Asmeninis albumas


Dizainerė daug dėmesio skyrė erdvių išplanavimui ir maksimaliam patogumui sukurti. Be abejonės, projekto apimtis turėjo sutilpti į numatytą biudžetą, kuris racionaliai planuojant netapo dideliu iššūkiu.


Asmeninis albumas


Užsakovai sutiko su visais pasiūlymais, idėjomis, tik pakoregavo spalvas. Pirminiame eskize buvo numatytas lakoniškas koridorius, primenantis dėžutę: sienos, lubos, grindys ir visi kiti paviršiai būtų vienos spalvos ir žalias spalvinis akcentas.


Asmeninis albumas


Užsakovas, vos pamatęs pirminį interjero dizaino pasiūlymą, iš karto pasakė, kad viskas tobula, tik paprašė nemėgiamą žalią spalvą pakeisti kita. Šitokiu būdu būstas pasipuošė mėlynos spalvos akcentais.


Asmeninis albumas


Įdomūs sprendimai


Šis butas, nepaisant savo kompaktiškumo ir racionalumo, išsiskiria įdomiais sprendimais. Vienas jų – tai erdvės išdėstymas. Iš bendros zonos buvo suformuotas miegamojo kambarys su net dviem įėjimais, kurie uždaromi stumdomomis durimis, vizualiai nedarkančiomis interjero.


Asmeninis albumas


„Dažniausiai tokiuose nedideliuose interjeruose vengiama formuoti visavertį, uždarą miegamąjį, nes jis sudarko svetainės erdvę, ją nepagrįstai suspaudžia. Aš nenorėjau kurti nišinės miego zonos ir priėmiau iššūkį suprojektuoti atskirą kambarį žmonių poilsiui. Šiuo atveju man pavyko ir viena, ir kita. Miegamasis buvo sukurtas itin patogus, jaukus, lyg oazė po sunkių dienos darbų. Tam buvo pasitelkta stumdoma sistema net ir atveriant šį kambarį, sujungiant jį su svetaine, o lovūgalis šioje situacijoje darniai susilieja su kitais kambarių akcentais“, – pasakoja Beata Senkevič.


Asmeninis albumas



Asmeninis albumas


Vonios kambarys lyg padalintas į dvi dalis: pusė jo dekoruota medžiu, o kitoje dalyje paliktas betonas, taip vizualiai atskiriant jo funkcijas.


Asmeninis albumas
Asmeninis albumas


Kadangi būsto šeimininkai ypač vertina ilgaamžiškumą ir patvarumą, kuriant dizainą naudotos kokybiškos medžiagos. Savaime suprantama, kad buvo atsisakoma ekskliuzyvinių, itin prabangių sprendimų, galvojama racionaliai, koncentruojamasi į ekonomiškus ir protingus sprendimus.


Asmeninis albumas


„Verčiau netaupyti ten, kur tai bus jaučiama kas dieną – grindys, virtuvė, santechnika, tačiau per daug neinvestuoti į lengvai pakeičiamus arba nepastebimus dalykus,“ – racionalius sprendimus paaiškino interjero kūrėja.


Asmeninis albumas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis