Svajonių namuose dera šviesa, estetika ir minimalistinis stilius

Nauji namai jaunai šeimai tapo jaukia ramybės oaze su tiesiog unikaliai derančiomis spalvomis, medžio tonais be jokių dėmesį blaškančių detalių.

Jauna pora, nutarusi pasukti bendru keliu ir sukurti šeimą, iškart ėmė planuoti, kur gyvens. Įsigiję namą jie kreipėsi į „Interdio“ projektavimo studijos dizainerę Beatą Senkevič, kad ši suprojektuotą namą.

218 m2 namas Vilniuje statytas dar 2007 metais, todėl visos erdvės jau buvo suformuotos. Nesinorėjo kažko griauti ir statyti iš naujo, tad dizainerės užduotis buvo tai, kas yra, pritaikyti prie naujųjų šeimininkų norų.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Vienas iš būsto privalumų, pasak dizainerės, – didelės erdvės, aukštos lubos, o tai sukuria erdvumo įspūdį, buvo didesnė laisvė sprendžiant, kokį parinkti apšvietimą.

„Įsikėlimas į šiuos namus sutapo ir su poros oficialios šeimos pradžia, tai – visomis prasmėmis naujas etapas. Naujai šeimai norėjosi lengvo, neperkrauto detalėmis, spalvomis interjero. Vienas iš didžiausių iššūkių buvo suspėti viską užbaigti iki vestuvių ceremonijos, nes jauniesiems buvo labai svarbu pasiruošimą vestuvių dienai užfiksuoti savuose naujuose namuose,“ – pasakoja interjero B. Senkevič.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Jauna pora pasižymi preciziškumu, tvarka, tad pageidavo, kad namo erdvės būtų kuo mažiau apkrautos, kad visa buitis būtų paslėpta balduose, nekristų į akis. Šeimininkai norėjo jaukių skoningų namų, kuriuose derėtų estetika, nebūtų jokių iššaukiančių sprendimų.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Įprasta, kad jauni žmonės nuolat sulaukia svečių, namuose vyksta draugų susibūrimai, todėl pageidavo, kad namai būtų patogūs. Todėl dizainerė virtuvėje suprojektavo didelę salą, prie kurios galima susiburti ilgiems pokalbiams, gaminti maistą arba tiesiog paversti švedišku stalu su užkandžiais.

Asmeninio albumo nuotr.

Asmeninio albumo nuotr.

Šeimininkai itin džiaugėsi valgomuoju stalu, kurį aptiko visiškai atsitiktinai, vaikštinėdami po baldų salonus. Jis taip prigijo šiuose namuose, kad pora jį vadina vienu geriausių pirkiniu.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Kadangi jauni specialistai neretai dirba iš namų, buvo tiesiog būtina įrengti darbo kambarį. Išklausiusi šeimininkų pageidavimus dizainerė įrengė švarią, mintis išlaisvinančią erdvę, o ne sunkų, knygomis ar aksesuarais apkrautą kambarį.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Vonios kambarys name yra erdvus, šviesus. Šeimininkai itin džiaugiasi natūralią dienos šviesą įleidžiančiu langu vonioje. Šiame vonios kambaryje ne tik suvaldyta šviesa, bet ir sumaniai sutalpinti visi prietaisai, technika, o jaukumui sukurti pasirinktos tamsesnių tonų plytelės. Nors namai šviesūs ir tamsesnių spalvų labai mažai, tačiau voniai tai labai tiko.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Daiktams sudėti visame name įrengtos drabužinės, daiktų saugojimo vietos, o po laiptais – tikra visų moterų svajonė: atskira spinta tik batams.

Nuotr. - Leono Garbačausko

„Namo šeimininkai žinojo, ko nori, nesiblaškė, jiems labiausiai patiko vientisumo idėja, be jokių papildomų, perkrautų detalių. Tokias formas diktuoja jų gyvenimo būdas, ir jiems svarbu, kad viskas būtų savo vietose, todėl minimalistinis variantas buvo tai, ko reikia“, – apie namą pasakoja dizainerė.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Nors šiuokart name gyvena du žmonės, tačiau jis suplanuotas taip, kad atėjus laikui atsiras kambarys ir vaikams. Įrengiant laiptus daug dėmesio skirta jų funkcionalumui ir saugumui, kad jais judėti būtų ir patogu, ir saugu.

Nuotr. - Leono Garbačausko

Šeimininkai džiaugiasi savo naujais namais ir pripažįsta, kad šie juos ramina, šildo ir vis įkvepia ieškoti smulkių detalių, kurias harmoningai įlietų į svajonių namus.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis