G. Bagdonienė: penki patarimai, kaip efektyviai susitvarkyti namus

Grįžę į namus ir atidarę duris įsivaizduokite, kad patenkate į juos pirmą kartą. Ką matote?

Gal kažkas iškart traukia Jūsų dėmesį? Erzina? Gal jau kurį laiką atidėliojate darbą, kuris užtruktų vos keletą minučių? Ką galėtumėte imti ir padaryti jau dabar, kad pasijaustumėte geriau, laisviau ir būtumėte labiau patenkinti savo namų aplinka?

Jei iškart nesinori imtis būtinų buities darbų, trūksta entuziazmo ir energijos, pasinaudokite šiomis idėjomis, palengvinančiomis tvarkymosi procesą.

Tausokite savo energiją. Taip, tvarkymasis gali prilygti valandos trukmės sportui treniruoklių salėje, tačiau nenuvarginkite savęs vos pradėjusi tvarkytis. Norėdama sugrąžinti kiekvieną daiktą į jo vietą ar ieškodama jam tinkamos erdvės, išeikvosite visą energiją vos tik ėmusis namų ruošos. Geriau nusipirkite lengvą skalbinių krepšį ir daiktus, kurie turi būti nunešti į kitus kambarius, sudėkite į jį. Palaipsniui juos sudėliosite į vietas.

Mažinkite turimų daiktų kiekį. Jei tvarkydamasi paimate daiktą ir galvojate: „Kam jis skirtas?“, „Ar aš jį dar naudosiu?“, „Man jis nelabai patinka“ ar „Jau seniai norėjau jį išmesti“ – ramia širdimi su juo atsisveikinkite. Leiskite sau pasilikti tik tai, kas jums patinka ir yra naudojama.

Atlaisvinkite paviršius (stalus, stalviršius, grindis) nuo daiktų. Suraskite jiems nuolatinius namus jaukiose ir uždarose erdvėse (spintose, stalčiuose, dėžėse). Jei suvaldysite daiktų gyvenimą ant įvairių paviršių, Jūsų namai atrodys tvarkingi ir erdvūs, o sutvarkyti juos užtruksite vos keletą minučių.

Giedrė Bagdonienė
Giedrė Bagdonienė
Asmeninio albumo nuotr.

Pasirūpinkite virtuvės kriaukle vakare. Išsiugdykite įprotį kiekvieną vakarą pasirūpinti savo virtuvės kriauklės švara: sudėkite nešvarius indus į indaplovę ar juos išplaukite, švarius padėkite į indaują, sutvarkykite paviršių aplink kriauklę, o kad plautuvės švara Jus ypatingai nudžiugintų ryte, išvaliusios ją dar ir nusausinkite! Tai vienas svarbiausių įpročių, kurio laikymąsis padeda tvarkai po truputį pasklisti po visus namus.

Pasirūpinkite savimi ir pasigražinkite. Įkvėpkite save tvarkai! Prieš tvarkydama namus apsirenkite patogius ir svarbiausia – Jums patinkančius drabužius, su kurias jaustumėtės puikiai. Leiskite sau būti patraukli net ir atlikdama įprastus buities darbus ir žaiskite, apsivilkdama trumputę suknelę ir pasidažydama lūpas ryškiausiu lūpdažiu!

Tvarka – tai reiškinys, liečiantis visas svarbiausias gyvenimo sritis: darbo kokybę, santykių lengvumą, laisvalaikį, keliavimo džiaugsmą, finansinę situaciją, vidinę būseną. Tegul ji pasklinda ten, kur jos Jums labiausiai norisi. Į viską žvelkite su lengvumu ir entuziazmu!

Daugiau apie efektyvų tvarkymąsi ir lengvumą kasdienybėje išgirsite Giedrės Bagdonienės pranešime „Iš netvarkos chaoso į tvarkos idilę: 7 naudingiausi įpročiai namuose“ pokyčių konferencijoje moterims „Išdrįsk pradėti“, vyksiančioje birželio 15 d. LITEXPO parodų ir kongresų centre Vilniuje. Bilietus ir renginio programą galite rasti: isdriskpradeti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis