Šuo pagal Zodiaką - kokia veislė jums labiausiai tinka?

Zodiako ženklas - tai lyg veidrodis į žmogų, kurio pagalba galima nusakyti asmenybės bruožus, charakterį, svarbius žmogaus gyvenimo įvykius. Ar žinojote, kad zodiako ženklus galima pritaikyti visiems žinduoliams? Sužinokime, koks yra jūsų šuns zodiako ženklas ir kiek jis sutampa su jūsiškiu.

Atskleista, kad žmonių zodiako ženklus galima taikyti šunims pagal jų gimimo datą. Tad jeigu planuojate savo namus papildyti augintiniu, ir žinote, kokios gyvūno savybės jums svarbiausios, renkantis reikėtų atsižvelgti ir į jo gimimo datą.


Kokiomis savybėmis pasižymi tam tikro zodiako ženklo šunys?


Jūsų augintinio zodiako ženklas yra Avinas, jei jis gimė kovo 21 - balandžio 20 dienomis. Šis augintinis pasižymės išminti ir energija. Šuo taps jums geriausiu draugu ir gynėju. Jeigu jūsų šuo gimė laikotarpiu nuo balandžio 21 iki gegužės 21 – augintinis bus Jautis. Išskirtinės augintinio savybės: jis atkakliausias pėdsekys ir prieraišumo įsikūnijimas, kruopščiai sieks užbrėžto tikslo bei pasižymės drausmingumu. Gimtadienis lygiai po mėnesio - jūsų šuo Dvynys. Jis judrus ir išradingas šuo, kuris sieks įtraukti į savo žaidimus ir šeimininką. Augintinio gimusio birželio 22 – liepos 22 dienomis, zodiako ženklas Vėžys. Šis augintinis tikras smaguris, mėgstantis daug ir skaniai paėsti, tačiau nepamirškite jo kontroliuoti, nes gali apsiryti.


Augintinio zodiakas yra Liūtas, jeigu gimė liepos 21 - rugpjūčio 21 dienoms, šio šuns prigimtinės savybės – energija ir gyvybingumas. Jis puikus draugas, drąsiai ginantis nuo priešų, mėgstantis šurmulį ir judėjimą. Jeigu jūsų augintinio gimtadienis vasaros gale – rudens pirmą mėnesį, tada jis gimęs po Mergelės ženklu. Šio ženklo šunys mėgsta ne tik tapti, bet ir patys turėti ištikimų draugų. Šunis Mergelės lengva auklėti bei dresiruoti, todėl šeimininkui neturėtų kilti problemų. Jei keturkojo gimtadienis rugsėjo 24 – spalio 23 dienomis, jo zodiako ženklas Svarstyklės. Šie šunys niekada nebūna agresyvūs, taps malonūs ir taikūs jūsų draugai. Jeigu gimtadienis lygiai po mėnesio, jūsų šuo Skorpionas. Manoma, kad būtent Skorpionai – legendiniai šunys, kurie, dingus ar mirus šeimininkui, gali ilgai sirgti ar net mirti iš ilgesio. Todėl tiems, kurie nori ištikimo, visa širdimi atsidavusio, kiek keistoko, bet visuomet pasiruošusio jus apginti draugo, patariama įsigyti šunį Skorpioną.


Jeigu šuns gimtadienis rudens sezono gale – žiemos pirmą mėnesį, tada jis gimęs po Šaulio ženklu. Norite draugauti su nuotykių ieškotoju ir kartu su disciplinuotu gynėju, kuris bet kada gali netikėtai pralinksminti, tada rinkitės Šaulį. Po Ožiaragio ženklu gimęs šou pasižymintis išmintingumu, kuris begalo gerbia save ir šeimininką, šventai saugo namus ir nemėgsta konfliktų (gimtadienis gruodžio 23 – sausio 20 dienomis). Po Vandenio ženklu (sausio mėn galas iki vasario mėn vidurys) gimę šunys yra atsidavę ir patiklūs. Šunų augintojai tvirtina, kad Vandenio ištikimybė – beribė. Jeigu pasirinkote šunį, gimusį po Žuvų ženklu (šuo gimė laikotarpiu nuo vasario 20 iki kovo 20), turėsite jautrų draugą, visada jaučiantį jūsų nuotaikas bei pasiryžusį išsklaidyti tvyrantį nerimą ar liūdesį. Tai tikras namų „ekstrasensas”, skaitantis jūsų norus bei mintis.


Tinkamiausia šuns veislė pagal zodiako ženklo stichijas:


Ugnies tauta


Jeigu esate gimęs po Avino ženklu rekomenduojama šuns veislė vokiečių aviganis. Šuo taps puikiu jūsų namų sargu. „Mano augintinis – Maltos bišonas, kurį rinkausi pagal dydį bei kailį. Aš ir Tankas esame gimę balandžio mėnesį“,- pasakojo Donatas apie augintinį Tanką. Donatas su savo keturkoju yra gimę po Avino zodiako ženklu. Avino ženklo šeimininkams rekomenduojama rinktis augintinius, kurie nestokoja energijos, yra drąsūs, ištvermingi ir aktyvūs. Paklaustas apie augintinio šėrimą Donatas truputį sutriko „Tiksliai nepamenu, kokios firmos duodame ėdalą šiuo metu, tačiau teko bandyti Lietuvoje gaminamo ėdalo „Canis“. Tankas noriai ir gardžiai ėsdavo. O aš buvau patenkintas jo savijauta, nes ėdalas praturtintas vitaminais ir mineralais.“ Liūto ženklo asmenims rekomenduojama laikyti vokiečių dogo veislės šunį. Tai elegantiškas, raumeningas, stiprus, gracingas, pasitikintis savimi, globėjiškas, ištikimas, prisirišęs prie vaikų šuo, kuris taps jūsų „švelniu gigantu“. Šios veislės šunys palankiai žiūri į kitus šunis, naminius gyvūnus ar pažįstamus žmones. Po Šaulio ženklu gimusiems žmonėms rekomenduojami Dobermanai. Šios veislės šunys yra drąsūs, budrūs ir nepalaužiami, jie puikiai tiks jūsų sugalvotoms užduotims vykdyti.


Oro valdytojai


Gimusiems po Dvynio ženklu rekomenduojama šuns veislė – erdelterjeras. Jeigu jūs esate išmoningas, greitai ir lengvai prisitaikote prie aplinkos sąlygų, nepaprastai mėgsta bendrauti, trykštate gyvenimo džiugesiu, šis šuo kaip tik jums. Turbūt pamenate filmą „Lesė“ ir žavų kolio veislės šunį, kuris greitai tapo puikiu šeimos nariu ir namų sargu, toks šuo puikiai atitiktų Svarstyklių ženklo šeimininką. Marketingo vadybininkė Guoda, gimusi po Svarstyklių ženklu, pasakoja apie auginamą auksaspalvio retriverio kalytę Rondą: „Visų pirma, tai dar nežinodama šios veislės charakterio savybių jau norėjau tokio šuns. Nuo pat vaikystės svajojau”, - pasakojo šeimininkė. Svarstyklių ženklo asmenims rekomenduojama šunį rinktis, kuris mėgsta bendrauti, yra geraširdiškas ir ištikimas savo šeimininkui. Guoda tikrai neapsiriko pasirinkusi auksaspalvio retriverio veislės augintinį. Domėjomės, kokį maistą Rondai duoda šeimininkė, respondentė minėjo, kad augintinį šeria visaverčiu vokiečių gamybos ėdalu aktyviems šunims. Po Vandenio ženklu gimusiems žmonėms rekomenduojama šuns veislė yra anglų seteris, tai nepaprastai draugiškas, mielas ir protingas šuo, kuris gali kartais pakerėti originaliais poelgiais. Anglų seteris mėgsta dideles erdves, todėl laikant kambaryje būtina ilgai su juo vaikščioti bei bėgioti.


Vandens stichija


Po Vėžio ženklu gimusiems asmenims rekomenduojama laikyti niufaundlendo veislės šunį. Stilistė Agnė, pasakoja apie savo kalytę Kelly: „Šunį rinkausi pagal veislę. Mano kalytė Kelly yra labradoro retriveris. Man buvo aktualu, kad šuo būtų šeimyniškas, prieraišus, mokėtų elgtis su vaikais. Taip pat aktuali buvo kailio spalva, norėjau šokoladinės.” Agnė puikiai pasirinko šunį, nes Vėžiams rekomenduojama rinktis šunis, kuriems būdingas begalinis prieraišumas prie namų, vidinis sutelktumas, ramumas, bendravimas su vaikais. Būtent taip ji kalbėjo apie savo labradoro kalytę.


Paklausta apie augintinio gimimo mėnesį ir zodiako ženklą, šeimininkė užtikrintai atsakė: „Abidvi esame gimusios liepos mėnesį, Kelly yra Vėžys, kaip ir aš.” Pasakodama apie augintinio šėrimo ypatumus, Agnė pateikė išsamų atsakymą: „Šuniui duodu dviejų gamintojų sauso ėdalo, vienas iš jų yra „Canis“. Kelly dar nėra apsisprendusi, kuris jai ėdalas patinka labiau. Nors aš linkstu prie „Canis“ gaminių. Pastebėjau, kad ėsdama kalytė tapo energingesnė ir gyvybingesnė.“ Jeigu esate gimęs po Skorpiono ženklu, rekomenduojama šuns veislė – bulterjeras. Šis šuo tai nepaprastai ištvermingas, atkaklus, nepavargstantis gyvūnas, kuris nestokoja drąsos, yra greitas ir judrus, puikiai moka ginti. Bulterjero veislės šunys yra puikūs sargai, kurie pagal tiesioginę zodiako reikšmę gali iš tiesų pasielgti skorpioniškai, t.y. įsileisti į saugomą vietą įsibrovėlį ir jo iš tenai neišleisti. Po Žuvų ženklu gimusiems asmenims, rekomenduojama laikyti senbernaro veislės šunį. Turbūt daugelis žino, kad tai nepakartojami kalnuose pasiklydusių ar sušalusių žmonių gelbėtojai. Šios veislės šunys visada atrodo lyg svajojantys, jeigu gyvenime jūs taip pat svajotojas, šis šuo idealiai tiks jums.


Žemės saugotojai


Jeigu esate gimęs po Jaučio ženklu, spėjama, esate ryžtingas ir pasižymite drąsa bei ištverme. Tikima, kad mėgstate fizinį aktyvumą, tokio būdo žmogui rekomenduojama auginti rotveilerio veislės šunį. Jis puikiai atitiks jūsų charakterio bruožus ir sportuoti vienam nebus taip liūdna. Po Mergelės ženklu gimusiems asmenims tinkamiausia šuns veislė yra Vakarų Sibiro laika. Su šiuo zodiako ženklu labiausiai Vakarų Sibiro veislės šunis sieja nepaprastas darbingumas, kada darbas tampa pagrindine egzistavimo forma. Mergelė taip pat mėgsta ir mažučius, švarius bei klusnius šunelius, tačiau tikrai nenorėtų „lipšnaus“ keturkojo. Po Ožiaragio ženklu gimusiems asmenis rekomenduojama šuns veislė yra ryzenšnauceris, tai tarnybai pasirengęs šuo, visuomet budrus, atrodo, tik duok jam darbo ir jis bus patenkintas. Tad, jeigu mėgstate tvarką ir teisingumą šios veislės šunys kaip tik jums.


Lietuvių liaudės išmintis byloja „Su kokiu draugausi, tokiu pats patapsi.“ Rinkdamiesi sau draugus tiek žmonės, tiek augintinius būkite dėmesingi. Keturkojus rinkitės ne tik pagal išvaizdą, bet ir gimimo datą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis