Televizijos laidų vedėja Ž. Kropaitė stiliaus klausimais konsultuojasi su seserimi

Sostinės senamiestyje įsikūrusi „Laud Clothing“ ir „Propwood“ studija atšventė vienerių metų gimtadienį.

Pasveikinti kūrybinės komandos nepamiršo neseniai sūnelio susilaukusi televizijos laidų vedėja Živilė Kropaitė, mados žurnalistas Arnoldas Remeika-Bomberis, DJ Mamania sutuoktinė Inga Matkevičienė, tinklaraščio „Stilius ir miestas“ įkūrėjos Marija Sadomskaja ir Dovilė Kavaliauskienė bei kiti.

„Prabėgo labai smagūs, pilni kūrybos, įspūdžių bei naujų atradimų metai. Tad nusprendėme, kad reikia akimirkai sustoti, atšvęsti pasiektus rezultatus, pasikviesti žmonių su kuriais dirbome, kuriuos pažinome per šiuos metus ir tokią smagią progą paminėti kartu“, – sakė viena studijos „Laud Clothing“ įkūrėjų Augustina Juknė.

Organizatorių nuotr.

Augustina yra žinoma ir kaip televizijos žurnalistės Ž. Kropaitės sesuo. Moteris sakė, kad laidų vedėja visada pasitiki jos skoniu, neretai teiraujasi patarimų vienu ar kitu stiliaus klausimu. „Živilė karts nuo karto atsiunčia man nuotraukų, norėdama pasikonsultuoti, ar tinka jai toks drabužių stilius arba spalva, taip pat dažnai klausia patarimų, kokią vertėtų rankinę ar batus priderinti prie suknelės“, – pasakojo A. Juknė. Drabužių kūrėjos sesuo dažnai paprašo sukurti jai išskirtinį drabužį renginiui ar filmavimuisi. „Mielai Živilei sukuriu ką nors individalaus – vienetinę suknelę, sijoną ar marškinius: tiek renginiams, tiek kasdienai”, – neslėpė A. Juknė.

Moterys neretai skolinasi viena kitos drabužius, tad Augustina gali teigti, kad jų aprangos stiliai šiek tiek yra panašūs. „Esame ir viena kitos draugės, ir didžiausios kritikės. Padiskutuojame ir mados klausimais. Tarkim, man įkėlus kokią nuotrauką į socialinius tinklus, sesė nedelsiant parašo: Auguste, tokios kelnės seniai nebemadingos. Pati aklai nesivaikau madų, nešioju ir kuriu tai, kas man šiandien patinka, kas gražu ir stilinga. Tačiau jei sesei reikia patarimo dėl aprangos vienam ar kitam renginiui – esu pirmoji, kuri ją pakonsultuoja“, – apie seserišką bendradarbiavimą pasakojo A. Juknė.

Organizatorių nuotr.

Drauge su bendraminte Monika Kaušyle kurianti A. Juknė sako, kad jų kūryba dedikuota ryškioms, drąsioms moterims, nebijančioms reikšti savo emocijų. Kūrėjos tiki, kad kiekviena, dėvėdama jų kurtus drabužius, jaučiasi pozityvi bei spinduliuojanti teigiama energija. Pats žodis „Laud” angliškai reiškia girti, liaupsinti, bet prekės ženklo pavadinimą moterys sieja su žodžio „garsiai” (angl. – loud) skambesiu. Drabužių ir rankinių prekės ženklo pavadinime „Laud Clothing” užkoduoti ir kūrėjų inicialai bei kuriamų drabužių stilistika: minimalistinė, ryški, pasižyminti geometriniais motyvais.

A. Juknė ne tik kuria drabužius bei aksesuarus, bet ir dirba zumba trenerės darbą. „Kadangi abi veiklos man teikia didžiulį malonumą, nejaučiu, kad dirbu, o tiesiog užsiimu maloniais dalykais. Dienomis būnu studijoje arba lakstau po Lietuvą tvarkydama reikalus bei susitikdama su klientėmis, butikų vadovais, o vakarais vedu zumba treniruotes, tad viską puikiai suderinu”, – teigia veikli moteris.

Organizatorių nuotr.

Pašnekovė sakė, kad kūrybinis įkvėpimas ateina visai netikėtai, įvairiausiose situacijose, tarkim, vaikštant mieste, geriant kavą ar važiuojant automobiliu. Drauge su Monika jos nemažai keliauja, tad įkvėpimo semiasi iš skirtingų kultūrų, svetur sutiktų žmonių, nematytų kraštovaizdžių, architektūros, įvairių kraštų vietinių žmonių rankdarbių bei meno kūrinių. „Mane asmeniškai nemažai kūrybinių idėjų aplanko tiesiog gulint karštoje vonioje”, – juokiasi A. Juknė.

Naujoji „Laud Clothing” kolekcija spinduliuoja šviežumu, švelnumu ir energija. Drabužiai lengvai krenta, išsiskiria šviesiais bei ryškiais atspalviais, gėlių raštais, subtiliai plazdančiu šilku. Prie drabužių pritaikytos modernios vasariškos rankinės.

Siūlome skaitytojams susipažinti su naujosios „Laud Clothing” kolekcijos fotosesijos nuotraukomis. Prieš fotografės Monikos Rukaitės objektyvą pozavo vilnietė Ieva Poviliauskaitė ir egzotiško gymio belgė Magali Cleymans.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis