TOP 3 stilistės Agnės Gilytės patarimai, ko nedaryti šią vasarą

Kas šią vasarą madina? Ką vertą pirkti, ko ne? Ką įsidėti į lagaminą? Nenorime tuščiai leisti laiko prie veidrodžio svarstant, ką gi šiandien apsirengti, tad atsakymų kreipiamės į stilistę Agnę Gilytę.

Agne, tai kaip gi šią vasarą turi atrodyti stilinga moteris?

Pirmiausia, stilingai moteriai patarčiau turėti bazinį paketą, prie kurio priderinus skirtingus aksesuarus, rankines, batus, papuošalus galima sukurti individualų, būtent tai moteriai tinkantį, asmeninį stilių.

Bazinį paketą galėtų sudaryti paprasti, minimalistiniai, ramių spalvų drabužiai: juodi, pilki ir balti paprasti marškinėliai, pilkas, tamprus sijonas, suknelė ant petnešėlių. Derinant šiuos drabužius su marga skarele, kurią galima nešioti ant galvos, kaklo, rankinės ar vietoj diržo, galima sukurti labai skirtingus, bet efektingus derinius.

Taip pat patarčiau išsirinkti ir derinti porą šią vasarą madingų atspalvių, pavyzdžiui, klasikinę baltą su levandų violetine. Reikia nepamiršti ir raštų – ypač madingų leopardo, langučių, taškučių, gėlių ornamentų. Maišydamos įvairaus rašto, spalvų akcentus su klasikiniais daiktais galime išgauti norimą rezultatą. Svarbu išsirinkti vieną akcentą, o visa kita palikti ramybėje.

Agata Gri nuotr.

Kokios tendencijos vyrauja šią vasarą?

Įvairių formų rankinės. Tai gali būti rankinė-piniginė, rankinė-krepšys, rankinė-diržas. Taip pat maža, plataus diržo rankinė, telpanti po pažastimi. Mažų kulniukų aukštakulniai, kurie gali būti derinami prie vyriško tipo marškinėlių ar megztinių. Viena spalva nuo galvos iki kojų, pavyzdžiui geltona ar violetinė. Leopardo raštas derinamas su žydru ar raudonu spalviniu garderobu.

Kokios yra TOP 3 klaidos šią vasarą? Ko vengti?

Pirma, netinkami apatiniai. Reikia atkreipti dėmesį į jų formą, dydį, spalvą. Ypač vasarą dėl plonų audinių itin išryškėja apatinių drabužių trūkumai.

Antra, nors ir vasara, daugelis biuruose dirbančių moterų turi nešioti pėdkelnes. Įdegis, saulė ir matome, kad moterys pasimeta tarp pėdkelnių atspalvių. Pėdkelnių spalvos varijuoja nuo baltos iki oranžinės spalvos. Pagrindinė taisyklė – kūno spalvos pėdkelnės gali būti šviesesnės nei Jūsų kūno spalva, bet jokiu būdu ne tamsesnės.

Agata Gri nuotr.

Ir trečia, svarbu, kad Jūs atrodytumėte graži su pasirinktu drabužiu. Ne drabužis gražus, bet Jūs su juo. Išgirsti komplimentą, kad Jūsų graži palaidinė, tėra tik pusė kelio. Tačiau sulaukti komplimento, kad gražiai atrodote su šia palaidine, – toks turi būti mūsų tikslas. Svarbiausia, kad daiktas mus puoštų.

Kaip išmokti paslėpti savo trūkumus ir išryškinti privalumus?

Svarbiausia gerai žinoti savo privalumus ir trūkumus. Tada suprasime, ką reikia slėpti, o ką ryškinti. Nebūtina daryti visko vienu metu. Dažnai moterys galvoja, kad va ir tą paslėpsiu, ir dar šitą išryškinsiu. Ne, reikia neišsikelti sau per sudėtingų užduočių.

Jeigu žinome, kad mūsų gražūs plaukai ar lūpos, akcentuokime jas. Jeigu mums nepatinka mūsų rankos ar keliai, nesidėkime pūstų, trumpų rankovių palaidinės, dėkimės kelius dengiantį, ilgesnį sijoną.

Ir nereikia savęs prievartauti, kad paprastai to nenešioju, bet kažkas sakė, kad madinga, tai užsidėsiu. Dažnai galime pastebėti, kad moteris tiesiog švyti apsirengusi paprastus džinsus ar palaidinę, o kita ir su ištaigingiausia suknele tiesiog nublanksta. Taip yra todėl, kad moteris nesijaučia gerai su ta suknele, nesijaučia savimi, patogiai savo kūne. Ir tai labai matosi. Todėl prieš išeinant svarbu pagalvoti, ar aš su šia apranga jaučiuosi gerai ir savimi?

Agata Gri nuotr.

Neseniai pati atostogavote Ispanijos sostinėje Madride. Ką ten veikėte?

Buvome savaitgaliui išskridusios su drauge juvelyre tiesiog pailsėti, išvėdinti mintis, paieškoti įkvėpimo ir atsikvėpti prieš laukiantį didelį rudens-žiemos projektą. Kol kas apie jį pasakoti negaliu, tačiau ateityje būtinai juo pasidalinsiu.

Į Madridą sąmoningai išvykome be vaikų, norėjome tiesiog skirti laiko sau, aplankyti įvairius muziejus, galerijas, žymius pastatus, paragauti vietinės virtuvės, pagulėti ir pasideginti prie atviro baseino. Manau, kad reguliariai skirti kokybišką laiką sau, moteriai yra itin svarbu.

Kaip atrodo Jūsų kelioninis lagaminas? Į ką reikia atkreipti dėmesį jį pakuojantis?

Mano lagaminas gana mažas, nemėgstu keliauti su dideliu bagažu. Nereikia apsikrauti daiktais. Būtina apgalvoti, koks bus oras, kur eisiu ir ką tada vilkėsiu? Tikrai nebūtina turėti trijų skirtingų derinių vienai dienai. Vadovaujuosi taisykle – mažiau apačių, daugiau viršų. Taip pat reikėtų įsimesti kelis avalynės komplektus, skirtingus aksesuarus, kurie padėtų pagyvinti įprastus derinius.

Agata Gri nuotr.

Kas gyvenime Jus įkvepia?

Vienareikšmiškai – kelionės. Taip pat esu priklausoma nuo pokyčių, nekenčiu monotonijos. Man labai patinka dirbti stiliste. Kasdien sutinku įvairių, labai įdomių asmenybių, tačiau kartais jaučiu, kad viskas darbe jau tampa aišku. Tuomet sugalvoju kažką naujo, kaip ir „Spintos kapsulės” projektas. Gyvenime mėgstu kelti sau vis naujus iššūkius, mokytis arba kaip ir dabar – keičiu savo biuro vietą.

Apie ką šis projektas?

Kadangi jau beveik šešerius metus tvarkau įvairių klientų garderobus, padedu žmonėms atsirinkti ir susidėlioti, kas jiems tinka, pastebėjau, kad trūksta tvarkingų, paprastų, bazinių, geros kokybės drabužių. Tiesiog lengvai derinamų tarpusavyje ir padedančių išpildyti įmantrios palaidinės, kelnių ar sijono derinį.

Taip pat pastebėjau tendencija, kad moterys mėgsta pirkti drabužius pagal nuotaiką. Dažniausiai tuomet tokius pirkinius sunku derinti tarpusavyje, todėl universalūs daiktai labai pagelbėja ir neleidžia moteriai „prašauti“ pro šalį.

Agata Gri nuotr.

Nusprendžiau šią problemą išspręsti ir išleidau „Spintos kapsulę”, kurią ir sudaro minėti juodi, balti ir pilki marškinėliai, pilkas, tamprus sijonas ir neįmantri pilka suknelė ant petnešėlių. Penki baziniai daiktai tinkantys prie visko.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis