7 žingsnių programa, padėsianti rasti savo asmeninį stilių

Ar jau atradote stilių, kuris jums labiausiai tinka? Jei ne, išbandykite šią septynių žingsnių programą.

Asmeninis stilius yra vienas pamatinių gero įvaizdžio komponentų. Jis rodo, kad pažįstate save, suvokiate savo unikalumą ir sugebame jį išreikšti per drabužius, kuriuos vilkėdama jaučiatės graži ir pasitikinti savimi.

Šiais laikais gero skonio pavyzdžių bei inspiracijų šaltinių yra tiek daug, kad nesunku tarp jų pasiklysti ir prarasti savo identitetą. Būtent todėl asmeninis stilius dabar yra vertinamas labiau nei bet kada anksčiau, o jį turinti moteris laikoma ne tik stilinga, bet ir įkvepiančia asmenybe.

Šie septyni žingsniai padės geriau suprasti, koks yra jūsų asmeninis stilius.

1. Ieškokite įkvėpimo

Tai jokiu būdų nereiškia, kad reikėtų aklai kopijuoti kito žmogaus stilių. Atkreipkite dėmesį į tas žymias aktores, mados tinklaraštininkes ar stilistes, kurių stilius jus žavi. Galbūt jūs linkstate link Angelinos Jolie klasikinės prabangos, o gal link Siennos Miller bohemiškos elegancijos? Atkreipkite dėmesį į tai, ką bendro turi šios moterys. Šis jus žavinčių moterų stiliaus detalių rinkinys leis suprasti, koks stilius jums labiausiai patinka ir taps puikiu atspirties tašku jūsų pačios individualaus įvaizdžio formavimui.


Vida Press nuotr.

2. Supraskite, kas tinka jūsų kūnui

Drabužiai gali pagražinti siluetą, vizualiai liekninti ar, atvirkščiai, sukurti moteriškesnių formų iliuziją. Tam, kad pasirinktumėme tokius gaminius, kurie leidžia mums jaustis geriausiomis savo pačios versijomis, turime išmanyti savo figūros subtilybes ir žinoti, kas mums labiausiai tinka (ir kas netinka). Interneto platybėse galima rasti daugybę gidų, nurodančių gaires kiekvienam figūros tipui – pasinaudokite jais! Galiausiai, nebijokite matuotis drabužių parduotuvėse ir į kabiną pasiimti netgi tokių siluetų drabužius, kurių paprastai net nesvarstytumėte, jie gali jus labai maloniai nustebinti.


Vida Press nuotr.

3. Raskite atspalvius, kurie jums labiausiai tinka

Tam, kad netaptumėte viena tų moterų, kurių garderobas nejučia tampa juodai pilkas (nes taip paprasčiau ir greičiau), eksperimentuokite su drabužių spalvomis ir raskite tuos atspalvius, kurie pagyvina jūsų odą ir priverčia puikiai atrodyti. Itin šviesios odos moterims tiks brangakmenių atspalviai (violetinė, smaragdo žalia, mėlyna), pastelinės spalvos, tamsesnio gymio moterims verta išbandyti vaiskias geltoną, oranžinę, vyšnių, taip pat žemės atspalvius. Spintą papildykite prie visko derančių juodos, baltos, pilkos spalvų drabužiais ir galėsite džiaugtis suformavusi individualų garderoną.


Vida Press nuotr.

4. Pagalvokite, kokiai įvaizdžio detalei jaučiate didžiausią aistrą

Vienos moterys pripažįsta esančios tikros batų maniakės, kiekvieną laisvą namų kampelį užpildančios batų dėžėmis, kitos laiko skrynias, pilnas rankinių, spintoje kaupia dešimtis skirtingų suknelių ar išskirtinių švarkelių. Drabužis, aksesuaras, spalva ar raštas gali tapti išskirtiniu jūsų stiliaus bruožu, dėl kurio jus prisimins kiti. Belieka rasti, kokiai garderobo detalei jaučiate didžiausią aistrą ir paversti tai pagrindiniu jūsų įvaizdžio akcentu.


Vida Press nuotr.

5. Pertvarkykite savo spintą

Jei norite išvengti galvos skausmo renkantis dienos įvaizdį ir kurti puikų asmeninį stilių, privalote turėti tvarkingą spintą. Atidžiai (ir kritiškai!) peržiūrėkite savo spintos turinį. Atrinkite tuos drabužius, kurių nevilkėjote jau kurį laiką ir atidėkite juos labdarai, padovanokite ar parduokite. Tik išvaliusi savo spintą nuo tų drabužių, kurie jums netinka ar nepatinka, pamatysite, ko jūsų spintoje trūksta ir galėsite suformuoti apgalvotą garderobą, atitinkanti jūsų asmeninį stilių.


Vida Press nuotr.

6. Investuokite į kokybiškus drabužius ir aksesuarus

Vos keli itin aukštos kokybės gaminiai gali transformuoti moters įvaizdį. Sėkmingas asmeninis stilius išliks aktualus metų metus, taigi jį atradusi galite drąsiai investuoti į prabangius, ilgaamžius daiktus, kurie laikui bėgant taps išskirtinėmis jūsų stiliaus detalėmis. Pirkdama tokį daiktą atkreipkite dėmesį į gaminio kokybę bei laikui nepavaldų dizainą, juk nenorite už didelę kainą įsigyti vienadienės tendencijos?


Vida Press nuotr.

7. Pasitikėkite savimi ir savo sprendimais

Kad ir kokie gražūs bebūtų drabužiai, jei juos vilkėdama nesijausite gerai, jie neteks savo prasmės. Atsižvelkite į kitų patarimus ar pastabas, bet visuomet pasitikėkite tik savo nuomone bei intuicija, ši pakuždės, kas jus verčia atrodyti (ir jaustis) gražiausiai. Geras asmeninis stilius turi pakylėti, suteikti dar daugiau pasitikėjimo savimi ir tapti mūsų ekspresijos forma, pasauliui atskleidžiančia gražiausią mūsų pusę.


Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis