Ryškiausios denimo tendencijos: kokius džinsus mūvėsime šią vasarą?

Daugelis mūsų savo garderobo negali įsivaizduoti be džinsų, tad jų tikrai neatsisakys ir atėjus vasarai. Kokie modeliai bus patys madingiausi šį sezoną?

Džinsai yra fenomenalus drabužis, kurį mielai dėvi tiek jaunos merginos, tiek brandžios damos. Jie ne tik universalūs, bet ir itin lengvai derinami, puikiai tinkantys įvairioms progoms. Seniai praėjo laikai, kai džinsus avėdavome tik laisvalaikiu. Dabar šį drabužį renkamės ir darbui, kelionėms, atostogoms. Nieko keisto, kad puikūs džinsai yra daugelio mūsų vasaros pirkinių sąrašuose.


„Tom Ford“ modelis, Vida Press nuotr.

Kokius džinsus rinktis šį sezoną? Mada siūlo kelis siluetus, bet ryški viena kryptis – džinsiniai drabužiai tampa vis labiau struktūrizuoti, netgi elegantiški, tinkami ne tik laisvalaikiui. Šviesūs džinsai pozicijas užleidžia tamsiai mėlyniems, su aiškiai matomomis siūlėmis. Įvairūs denimo šviesinimai taip pat jau praeitis, dizaineriai siūlo rinktis vienspalvį audinį. Prigludę skinny džinsai ir toliau praranda pozicijas, jas užleisdami platesniems ar netgi labai platiems.

Išskyrėme tris svarbiausias vasaros džinsų tendencijas.

TAMSIAI MĖLYNI

Džinsų mada išgyvena virsmą. Pamirškite šviesintus, balintus džinsus. Šį sezoną populiariausi griežtų formų tamsiai mėlyni džinsiniai drabužiai. Tai ne tik tiesaus kirpimo džinsai, bet ir elegantiškos tamsaus džinso suknelės, išraiškingos struktūros švarkeliai bei sijonai. Tai drabužiai ne tik laisvalaikiui. Auksiniai auskarai-žiedai, raudonos lūpos ir stilingi aukštakulniai tamsiai mėlyną drabužį pavers tinkamu tiek darbui, tiek pasimatymui.


Vida Press nuotr.


Džinsai „Mango“, „Zara“, sijonas „Topshop“, gamintojų nuotr.

DYGSNIAI

Aiškiai matomos džinsų siūlės ir vėl madingos. Ant tamsių džinsų jos dažniausiai rudos, ant baltų – tamsios. Nors tendencija sugrįžo iš praeities, dabar ji atrodo labai moderni ir stilinga, ypatingai kuomet ryškios siūlės yra matomos ant madingų vienspalvių drabužių. Ši maža detalė smarkiai pasitarnauja drabužio puošnumui ir tinkamumui ne tik laisvalaikiu, bet ir šiek tiek oficialumo reikalaujančioms progoms. Nepamainoma kombinacija – dygsniuoti džinsai ar džinsinis sijonas ir balti marškiniai bei elegantiška rankinė.


Vida Press nuotr.


Džinsinis švarkas, „Marc Jacobs“, net-a-porter nuotr.

PLATŪS

10-tojo dešimtmečio įtaka šį sezoną jaučiama visose mados srityse, tarp jų ir denimo. Turbūt dar pamenate populiariausias praėjusio amžiaus pabaigos pop žvaigždes, kurios savo muzikos klipuose mielai vilkėdavo plačių džinsų ir trumpos palaidinės derinį. Tendencija rinktis oversized tipo džinsinius drabužius itin aktuali šią vasarą. Madingi ir platūs (ilgi arba trumpinti) džinsai, ir platūs džinsiniai švarkeliai – šie yra tiesiog tobuli kai besikeičiant orams prireikia vilkėti kelis drabužių sluoksnius.


Vida Press nuotr.


Džinsai „H&M“, „Zara“, „Elizabeth&James“, gamintojų ir net-a-porter nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis