Ką vilkėti darbo pokalbyje – svarbiausios taisyklės ir patarimai

Netinkama apranga yra viena didžiausių ir dažniausiai pasitaikančių klaidų darbo pokalbyje. Ką vilkėti, kad po to paliktumėte gerą įspūdį?

Įdarbinimo specialistai pataria, kad siekiant norimos darbo pozicijos itin svarbu sugebėti aiškiai iškomunikuoti savo gebėjimus, gerąsias asmenines savybes bei privalumus prieš kitus kandidatus. Kaip žinia, žinutę apie mus siunčia ne tik tai, ką mes sakome, bet ir tai, kaip atrodome. Švara, higiena, tvarkinga šukuosena ir makiažas yra savaime suprantami dalykai, bet kaip teisingai pasirinkti aprangą?

Vida Press

Svarbiausia yra atlikti išsamų tyrimą ir išsiaiškinti, kokia yra įmonė, į kurios siūlomą darbo poziciją jūs kandidatuojate. Tai bus pats geriausias atspirties taškas, nuo kurio galėsite pradėti kurti savo įvaizdį. Štai kokių taisyklių reikėtų laikytis:

Pasiruoškite iš anksto

Kai ruošiatės darbo pokalbiui, nuodugniai ištyrinėjate įmonę, kurioje norėtumėte dirbti. Taigi ir pokalbio įvaizdį reikėtų susidėlioti iš anksto. Jau vakare paruoštas švarių, tvarkingų, išlygintų drabužių derinys leis pokalbio dieną pradėti ramiai ir užtikrintai. Galite susidėlioti ir aksesuarus bei batus – tegu vienintelis rūpestis prieš pokalbį dėl darbo būna kaip kuo geriau jame pasirodyti.

Vida Press

Atkreipkite dėmesį į struktūriškus drabužius

Niekas nereikalauja į darbo pokalbius eiti vilkint biuro uniformą, bet derindama griežto stiliaus švarką, puikiai sukirptą suknelę ar kelnes savo įvaizdžiui greitai suteiksite reikiamos elegancijos ir struktūros. Tai leis labiau pasitikėti savimi, be to atrodysite profesionali ir pasiruošusi. Priklausomai nuo to, į kokią industriją taikote, rinkitės, ar griežto stiliaus drabužiu pagyvinsite kiek laisvesnį drabužių derinį, ar aplink jį kursite visą įvaizdį. Bet kuriuo atveju tiks kelnių kostiumas – jis ir madingas, ir puikiai tinkamas biurui.

Vida Press

Mados pareiškimus palikite kitoms progoms

Svarbu atrodyti stilingai ir tvarkingai, bet ekstravagantiškus, ryškiaspalvius drabužius geriau palikite laisvalaikiu. Galbūt interviu vykdantis kompanijos atstovas pastebės, ar netgi pagirs jūsų įdomų rūbą, bet ar norite būti prisimenama tik dėl jo? Apskritai, drabužių tikslas turėtų būti pabrėžti jūsų, kaip savo srities profesionalės, įvaizdį, o ne signalizuoti apie tai, kad savo spintoje turite daug madingų drabužių. Žinoma, jei kandidatuojate į darbą mados srityje, taisyklės bus visiškai kitokios.

Vida Press

Avėkite patogius batus

Pokalbis dėl darbo tikrai nėra ta proga, kuria būtų galima rizikuoti su dar neavėta ar nepatogia avalyne: nežinote, kaip sureaguos jūsų pėdos, ar neteks kažkur ilgai eiti ir pan. Didžiausia klaida būtų dėl pokalbio nusipirkti naujus gražius batelius ir susitikimo dieną juos pirmą kartą apsiauti – nutrintos kojos tikrai nesuteiks grožio ar tvirtybės, jau greičiau blaškys ir neleis susikaupti. Rinkitės juodus, stilingus žemakulnius batelius ir niekuomet neprašausite.

Vida Press

Leiskite šviesti jūsų asmenybei

Interviu metu norite sužavėti tiek savo profesiniais pranašumais, tiek asmeninėmis savybėmis. Būtent todėl vertėtų šiek tiek asmenybės suteikti ir savo drabužių deriniui. Tai turėtų būti tik akcentas: įdomūs bateliai, vintažinis papuošalas ar jūsų mėgstamas spalvų derinys – prieskonis, kuris deriniui suteikia gyvybės. Čia svarbiausia – pusiausvyra, taigi nepersistenkite su išskirtinumu (nebent taikotės į kūrybinį darbą).

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis