Du paprasti būdai derinti ryškiausią šio sezono tendenciją

Jei reikėtų įvardyti šio sezono drabužį tai be jokios abejonės būtų pilkas languotas švarkas. Tokio modelio drabužius matėme dėvimus mados sostinių gatvėse, demonstruojamus dizainerių kolekcijų pristatymuose ir parduodamus masinės mados parduotuvėse. Languoti drabužiai – viena ryškiausių sezono tendencijų, kuri bus aktuali ir pavasarį. Jei dar nepavyko jos prisijaukinti, dabar – puikus metas tai padaryti.

Languotas audinys yra klasikinis, daugelio mėgstamas ir dėvimas jau šimtus metų. Vis dėlto „madingu“ jis tapo tik paskutiniais praėjusio amžiaus dešimtmečiais. Žinodami šiuolaikinių dizainerių aistrą įkvėpimo ieškoti 8-tajame bei 9-tajame dešimtmečiuose, neturėtumėme stebėtis, kad languoti drabužiai ir vėl madingi, o šį sezoną languotas audinys netgi tapo viena didžiausių tendencijų.

„Burberry“ 2017 m. ruduo-žiema
„Burberry“ 2017 m. ruduo-žiema
Organizatorių nuotr.

Kaip derinti languotus drabužius? Madingiausias būdas yra netradicinis, maišant skirtingus raštus ir spalvas ir kuriant eklektišką, pankiškos dvasios persmelktą stilių, kaip kad siūlo mados namai „Burberry“. Jei tai – ne jums, pradėkite nuo labiau tradicinio stiliaus, imkite vieną languotą drabužį ir paverskite jį savo įvaizdžio ašimi.

TRADICINIS

Pradėkite nuo vieno drabužio – languotų kelnių, švarko ar marškinių. Tai gali būti smulkiai languoti kaimiško stiliaus drabužiai, tradicinis škotiškas audinys ar ryškūs, dideli 9-tojo dešimtmečio stiliaus langeliai.

Vida Press

Jei toks drabužis visame įvaizdyje tik vienas, įsitikinkite, kad jis nėra pernelyg tradicinio kirpimo (tokiu atveju gali atrodyti kiek nuobodus). Rinkitės languotą oversize (angl. didelio dydžio), ilginto, trumpinto, įdomiai raukto ar dekonstruoto modelio drabužį, derinkite su stilingais bateliais ir įdomios formos rankine.

Vida Press

Organizatorių nuotr.

Vida Press

Vida Press

NETRADICINIS

Modernus būdas vilkėti languotus drabužius – derinti skirtingų atspalvių, dydžių ir spalvų langelius. Įvaizdis neturi būti pernelyg ekstravagantiškas. Jei drabužiai bus klasikiniai ir elegantiški, skirtingų raštų audiniai jiems suteiks reikiamo originalumo.

Vida Press

Tačiau jei pridėsite kelias ryškias spalvas ir originalaus dizaino avalynę, jau turėsite gatvės mados žvaigždės arba influencerės (nuomonės formuotojos) vertą įvaizdį. Aksesuarai taip pat turėtų būti rėžiantys akį. Puikiai tiks pečius siekiantys auskarai, diržas su masyvia sagtimi, rankinė-diržas.

Vida Press

Vida Press

Organizatorių nuotr.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis